20 Mart 2013 Çarşamba

Pazartesi şarkısı - 42

Ohoooo, yine çarşamba olmuş bile. Bu aralar yine hiçbir şeye yetişememeye başladım. Şubat sonu gibi bir proje başvurusu yapmam gerekiyordu. Yumurta ve kapı meselesi, son 3 gün kalaya kadar başka işlerden vakit bulamadım. Nasıl olsa 2 hafta uzatırlar süreyi, Şubat 28 gün bu yıl diye kendimi avutuyordum. 1 hafta uzattılar gerçekten de. İşte o bir hafta vampirlere karıştım diyebilirim. Eve gel, yemek ye, ortalığı toparla, çocuklarla ilgilen, uyut, sen de birazcık sız, gecenin bir yarısı kalk sabaha kadar çalış, fakülteye git derslere gir, ekstra işlerle uğraş derken feci yorulduğum, bunaldığım bir hafta oldu. Sonuçta başvuruyu yetiştirdik. Kendi projem olsa lanet olsun, öbür döneme kalsın diyeceğim ama yüksek lisans öğrencimin projesi. Başvuru yapamamam demek kızcağızın çalışmalarının bir miktar sekteye uğraması demek. Bu sorumluluk da olunca daha fazla bunaldım açıkçası. Ben yüksek lisans ve doktora eğitimim boyunca arazi çalışmalarının çoğunu cepten karşıladım, aynı şey öğrencime de olmasın diye kendimi paraladım. Bakalım başvurumuz olumlu değerlendirilecek mi.

Şu klasik yumurta-kapı durumundan kurtulmam lazım ama bir türlü yetişemiyorum işte, bu aralar hep geriden geliyorum yine. (Neyse ki benim gibi 4 arkadaşım daha aynı şekilde son güne bırakmıştı, böyle diyerek kendimi kandırıyorum işte.)

Bu haftaki şarkımız yine HIM'den gelsin. Çok sevdiğim bir diğer şarkıları - The Sacrament (Youtube nedense klibi vermiyor, bu görüntü ve şarkıyla idare edeceğiz maalesef)

Haydi ben çalışmaya devam edeyim artık.





5 yorum:

pelin dedi ki...

yumurta ve kapı on numara ve vazgeçilmez bi ikilidir! sıkma canını! :)

Coşkunlu Figen dedi ki...

emekleriniz boşuna gitmez inşallah...bol dinlenmeli günler...

Adsız dedi ki...

Umarım projeniz değerlendirmeyi geçer, öğrencilerine yardım eden akademisyenler ne kadar az, çok mutlu oldum bunu okuyunca. Bilim insanı olmak çok zor bu ülkede.

ferulago dedi ki...

Sağolun varolun hepiniz :)

deniz dedi ki...

Türkiye de bütün işler böyle yürüyor Feruu, kendine haksızlık etme. Ayrıca yüksek lisans öğrencini düşünmen ne güzel senin gibi bir danışmanım olsa doktorayı bitirmiştim.