7 Aralık 2010 Salı

Ah bu çift sarmal

Sen iki ayrı kişiden bir takım özellikler al, onu eşle, bunun kopyasını yap derken orijinallerin özelliklerini taşıyan ama bambaşka bir hatta iki minik organizma yap. Ne nereden alınmış, kime benzemiş biz de merak edip duralım hamilelik boyunca. İlahi DNA, ömürsün vallahi.

Hamileliğim sırasında, özellikle de son aşamalara geldiğimizde bebeklerimizin kime benzeyeceğini merak edip duruyorduk kocamla. Tekli hamileliklerde çok iyi sonuç veren, neredeyse bebeklerin yüzünü tabak gibi gösteren 3-4 boyutlu ultrason bizde yer darlığı nedeniyle pek fazla detay veremez olmuştu. O yüzden çok merak ediyorduk kızımızla oğlumuzu. Sadece fiziksel benzerlik değildi merak ettiğimiz elbette, huylarını da çok merak ediyorduk, sürekli tahminler yürütüyorduk. Sonunda yavrularımız geldiler ve biz de aylardır merakla beklediğimiz herşeyi günbegün görür, yaşar olduk.
Kocam sağolsun, biraz bahsetmiş, özellikle bebeklerimizin yatışları hakkında bilgi vermiş, buradan bakabilirsiniz hala bakmadıysanız. Atladığı şeyi de ben yazayım dedim. Uyurkenki gamsızlık açısından bana benzeyen kızımız yorganı, battaniyeyi kafasına kadar çekerek uyuma konusunda aynen babasına benzemiş. Çoğu kez gidip kafasından çektik battaniyeyi. Her seferinde "neden bu kızı bu kadar örttün diye" diğerine sorduk. Sonradan anladık ki battaniyeyi kafasına kadar çeken kişi kızımızın ta kendisi. Oğlumuzun uykuya dalması babası gibi biraz sorunlu olabilir, ama uyurken üstünü açması, battaniyesi kafasına gelmişse sıkılması aynı ben. Ah DNA, sen nelere kadirsin, kimbilir daha ne sürprizler hazırladın bize :)

Aşağıya kızımın uyurkenki halini gösteren bir foto ekliyorum. Dikkatli bakarsanız minik eldivenli elini görebilirsiniz. :)

9 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

yahu o kuzucuk nasıl yatabiliyor öyle şaştım kaldım :)

GeCe dedi ki...

allah allah çok şaşırdım o kadar küçük bebek bunu yapabiliyor ilk defa gördüm, maşşallah kuzuya

özii dedi ki...

DNA'nın süprizleri bitmez ki :))

İkiz babanızıda tebrik ederim orasıda çok güzel olmuşş ...

Bilges dedi ki...

AY SOK OLDUM BEN RESİMDE SADECE ODASINI YATAGINI CEKMİSSİN SANDIM.. CANIM YAA.. NASILDA KAPANMIS :)))

ferulago dedi ki...

Elçin'in Yeri, vallahi yatıyor :)

GeCe, pek becerikli benim kızım :)

özii, bakalım daha neler göreceğiz. Çok teşekkür ederim kocam adına :)

Bilges, yatağın fotolarını koyamamıştım, bu vesileyle o da oldu :)

nora dedi ki...

İnanmiyorum ya, ben de yaziyi okumadan fotoyu gorunce dedim aa-aa neden boş beşiğin fotosu var acaba? Meğer bizdik varmiş battaniyenin altinda ahahahahah :D

Tam opucuk banyosu yaptirilasi bir an !!!!

ferulago dedi ki...

noracığım, yatağına yatırdığımızı bilmesek biz de nereye gitmiş bu bebek diyecektik ilk gördüğümüzde :)

Syhn dedi ki...

ay canım benim yaaa..
böyle örtüyor mu her yanını tamamennnn.. oyyyyyyyy yerim yerimm

ferulago dedi ki...

Syhn, sürekli örtmüyor neyse ki ama ara ara böyle buluyoruz kendisin :)