26 Aralık 2011 Pazartesi

Canım kardeşim

Her zaman iki çocuğumun olmasını istedim. Benim de bir ağabeyim olduğu için 2 uygun bir rakam gibi gelirdi hep. 32 yaşında evlenip 38 yaşında hamile kalınca 2. çocuğu riskler artmadan nasıl yetiştireceğim diye kara kara düşünürdüm. (İlk hamileliğimde bebeğim tekti, 2-3 yıl sonra bir daha hamile kalır bebeğime kardeş yaparım diye düşünürken ilk 3 ay dolmadan kaybetmiştik bebeğimizi. Sonrasını biliyorsunuz zaten, kaybettiğim bebeğim kardeşini unuttuğu için onu da almaya gitmiş meğerse, ikisi birlikte çıkageldiler sonra).

Kardeşi olan kardeşliğin ne demek olduğunu bilir. Kuzenler, arkadaşlar bir kardeşin yerini asla tutamaz. önceleri çok kavga edilir ama çok da sevilir kardeş denen varlık. İleriki yaşlarda sırdaş olur, dost olur, anne-babaya birlikte komplolar kurulur vs. Kardeşi olanların kendi çocuklarını kardeşsiz bırakmalarına üzülüyorum. Hayat şartları zor elbet ama çoğunluk bunu nasıl bakarım kaygısından değil, rahata erdik, aynı şeyler yine mi olacak endişesi nedeniyle yapıyor.

Ama olan o tek başına büyüyen çocuklara oluyor. Maddi olarak bakma gücünüz varsa mutlaka kardeş yapın derim ben. Bu benim fikrim elbette sizi bağlamaz ama şu aşağıdaki fotoğrafa bakıp da aaaayyyyyy dememek mümkün mü ?

:)


9 yorum:

Haydins dedi ki...

Çok çok güzel görünüyorlar masallah ..

ferulago dedi ki...

Haydinsciğim, çok teşekkür ederim :) Bebek uyutan kedi videosunu gördükçe aklıma sen geliyorsun nedense. Tedi de yardımcı olur belki sana :)

Pelin P.A. dedi ki...

Düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum. Ben çok zor bir hamilelik dönemi geçirdim. Şimdi kızım neredeyse 3 yaşında ama şimdiden gelecekte ona iyi imkanlar sağlayabilir miyim endişesini taşımaya başladım. Yaşanan tüm zorluklara rağmen gelecekte kızımın bir gün yalnız kalabileceği düşüncesine katlanamıyorum. Her şey bir yana, biz ebeveynler başlarından ayrıldıktan sonra birbirlerine destek olabilecek kardeşler kalmalı geriye.

lale kunt dedi ki...

çok tatlılar çokk.. çok duygulandım bu yazında, gözlerim doldu... unuttuğu kardeşini almış gelmiş, bak yazarken bile aynı şey oldu.
Allah çok uzun sağlıklı mutlu ömürler versin bebeklerine ve size..
öptüm kocaman

özii dedi ki...

Çok güzel bir poz .Maşallah onlara. Okurken kendimi biraz suçlu hissettim ama yapacak bir şey yok. Sen şanslıydın ki bir an da ikiz oldu. Yoksa inan 2. yi zor düşünüyorsun . Bencillik belki de ama şartlarda el vermeyorsa zor...

GeCe dedi ki...

uc kiz kardes ile buyumus biri olarak benimde tercihim mutlaka kardes allah nasip ederse istiyoruz biz de, ama ikiz olmasi ayrica guzel kanimca, beraber buyuyup beraber oynayacaklar hic biri yalniz kalmayacak, cok tatlilar annesi ben de bir ayyy dedim valla

battodol dedi ki...

nasıl güzeller maşallah onlara, hangi ara bu kadar büyüdüler. Ne kadar çok şeyleri olur paylaşacak, kim bilir ne kadar çok şey öğretirler birbirlerine..
sevgiyle kalın.

ferulago dedi ki...

Pelin P.A., günümüz şartları maddi açıdan çok zorlayacak olsa da kardeş bambaşka birşey. Çok doğru söylemişsin

uyuzcuğum sağol canım, kötü günler geçti çok şükür :) üzülme sen de

özii, benim lafım maddi imkanı olup da (bakıcı sorunu da olmayanlar ayrıca)tekrar aynı şeyleri yaşayamamam diyenlere, kendisinini kardeşi olup da çocuğuna yapmayanlara. Ama herkesin kendi düşüncesi elbette :)

GeCe, inşallah gönlünüze göre olur :) Sonraki ikiz olmasın, aman diyim

battodol, ikisinin de ilgileri farklı yönde sanki, ben de merakla bekliyorum ileride neler olacağını :)

İkiz Babası dedi ki...

aaaaaayyyyyy