23 Aralık 2011 Cuma

Zamane veletleri


Bebeklerimin en sevdikleri oyuncaklar cep telefonu ve televizyon kumandası. Sanıyorum bu aralar tüm bebeklerin favorisi bunlar. Evde onların oynamasına tahsis edilen bir sürü uzaktan kumanda ve eski telefon var ama onlar çalışmayan, ışıkları yanmayan, kanalları değiştirmeyen alet istemiyorlar. Oyuncak telefon da aldık, ışıklı, müzikli falan ama varsa yoksa benim telefonlarım. Televizyon kumandasını televizyona tutup değişiklik olmuyorsa ellerinden atıyor veya yaygarayı basıyorlar. Kumandayı kapan kanalları değiştirmeye ya da telefonu kapan kulağına götürüp düğmelere basmaya başlıyor. İşin ilginci de telefonun saat alarmını şans eseri ayarlayıp 1-2 de sms göndermeleri. Fırsat bulunca bilgisayarıma da yapışıyorlar tabii ki. Hatta geçenlerde kızım nasıl bir kısayol tuşuna bastıysa ekran görünümü tepe aşağı döndü. Kocam sağolsun zor düzeltti, şaştık kaldık. Ah zamane veletleri, şimdiden böylelerse commodore 64'ü ortaokulda gören bizleri kimbilir nasıl geçecekler.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Neyi yasaklarsak onlara ilgi duyuyorlar çocuklar, sizi çok iyi anlıyorum.Benim büyük kızım cep telefonu melodisi indirmiş 4 yaşındayken ödediğim o faturayı hiç unutamıyorumm.Kızabiliyomusun tabiki hayır ama insanın içine oturuyor Dünyanın en güzel varlıkları onlar Sevgilerle Manisadan Ayfer

özii dedi ki...

Günaydın sevgili ferulago

Bunlar teknoloji çocukları. Az büyüsünler bak gör daha neler neler keşfedecekler. Bir de "sen bilmiyor muydunnn? " diyecekler. Biz bile geri kalıyoruz ;)

Teknoloji kurtları bunlar..
Kurtçuklara öpücüklerr annesi ...

babycakes dedi ki...

Oyyy bunlar çok tatlı maşallah maşallah...:))) en geç 2 yaşında da bilgisayarı canavar gibi kullanmaya başlıyorlar hazır ol:)

GeCe dedi ki...

maşallah çok tatlı olmuşlar kıvırcıklarım benim

ferulago dedi ki...

Ayfer, yasaklamıyoruz da aslında ama ille de çalışna kumanda olacak, diğelerini birbirletine paslaşıp duruyorlar ama çalışan elden hiç bırakılmıyor öbürür kapmasın diye :)

özii, nasıl yetişiriz onlara. Bizi dereye susuz götürüp susuz getirecekler galiba bu gidişle :)

babycakes, 2 mi? Anne-babalarına kıyasla çok erken bir yaş :) Yok, yok, biz bunlara yetişemeyiz

GeCe, sağol canım. Seninkini de merakla bekliyorum :)