12 Şubat 2013 Salı

Gecikmeli Pazartesi şarkısı - 37 ve diyet haberleri

Aslında verecek pek bir diyet haberim yok. Eğer bugüne kadar sağdaki Lilyslim ticker'a baktıysanız hiçbir değişiklik olmadığını görmüşsünüzdür. Aslında değişiklik var, daha kötüye gittiğimi söyleyebilirim. 69 kilonun altına düşemiyorum, takıldım kaldım burada derken 71'i görmüş durumdayım, tam bir rezillik. Yılbaşı, okulda kutlama, yok onun yaşgünü, bunun semineri, tez ikramı derken bugünlere gelmiş durumdayım. Çok düzensiz yiyorum. Sabah kahvaltı yapmadan çıkıyorum, ama kahvaltının önemini bildiğim için gardan simit alıp yiyorum (yuh). Öğle yemeğini evden getiriyorum ama seminer ikramları vs çıkınca düzenimi iyice şaşırıyorum. Gece yavrularla kalkıp oturunca acıkıyor, abur cubur atıştırıyorum ve en önemlisi su içmiyorum. İşte beni bitirenler bunlar. Neleri yapmamam gerektiğini biliyor ama yapmıyorum. İradem tam olarak sıfırlanmış durumda. Hamileliğim sırasında doktorum şekeri, hamur işlerini vs. yasaklamıştı, herhalde onun acısını çıkarıyorum şimdi.

Ama bu sefer kesin kararlıyım, bu kilolar gidecek. Ben iradeli bir insanım, sadece bunu unuttum galiba, hatırlamam lazım.

Cumartesi kocamın yaşgünüydü, kutlama mesajlarınız için tekrar teşekkürler bu arada. Elimden geldiğince güzel bir sofra hazırladım, pasta falan da derken biraz ipin ucunu kaçırdık. Artık bu son olsun, bugünden sonra dikkat etmeliyim derken kocam bir erkeğin karısına söyleyebileceği en kibar şeyi söyledi bana: "Hayatım, sen çok güzel bir kadınsın ama kendini bıraktın biraz. Biraz toparlayınca ipin ucunu tekrar bırakıyorsun". Gerçekten de haklı adam, kocama kıyasla kendime hiç dikkat etmiyorum. Galiba anorexia nervosa'nın tam tersi var bende, kendimi kilolu olarak pek görmüyor olmalıyım ki radikal kararlar alamıyorum bir türlü. Oysa giyemediğim bir dolap dolusu kıyafet, hızlı yürürken sıkışan nefesim bana tam aksini söylüyor uzun zamandır (söylemeyi bırak bağırıyorlar resmen).

Kocamın bu kibar yorumundan sonra şöyle bir kendime baktım, balık etiyim resmen, şişman değilim, benden kötüleri var elbette ama bu gidişle o da yakındır. Bu yüzden bu kendime son çağrıdır. Ferulago Hanım, silkinip kendinize geliniz yoksa bu işin sonu kötü, ailede şeker öyküsü var zaten, bir de başınıza bu musibeti musallat etmeyiniz. Aylar önce koyduğunuz hedefi biraz küçültünüz, zayıfladıkça yeni hedefler koyunuz, daha önce yaptınız, ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz, yine yapabilirsiniz, haydi bakalım (kendimle sizli bizli konuşunca daha mı etkili olacak acaba? :)   )

Ve gelelim bu haftaki şarkımıza, konumuza uygun olsun bari. Weird Al Jankovic'ten bir Michael Jackson parodisi gelsin o zaman - I'm Fat



6 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de aynı durumdayım :) Şimdiye kadar kendi kendime bahaneler uydurup duruyordum ama kesin karar verdim. Bugün diyetimin 12.günü ve henüz bir gelişme yok ama olsun, sabredeceğim ve yaza kadar doğumda aldığım fazlalıkları vereceğim. Sen de sakın motivasyonunu kaybetme, ikramları geri çevirirsen, emin ol sonrasında müthiş haz alacaksın ve yediğin için hissettiğin suçluluk duygusu yerini mutluluğa bırakacak. Kolay gelsin:)

ferulago dedi ki...

Elvan Özen, yok ben de bu sefer kesin kararlıyım :) Ama birbirimizi kontrol etsek fena olmaz sanki :)

deniz dedi ki...

Bende bu kontrol mekanizmasina dahil olmak istiyorum2-2.5 kilo verdim ama arkada en az bir 8 kilo daha var.

ferulago dedi ki...

denizciğim, elbette, hep birlikte halledelim :)

GeCe dedi ki...

Ayni kilodayiz ben de guya diyetteyim ama kendime yemk yapmaya bile zamanim kalmiyor atistirmayla gecistiriyorum ogunleri ve veremiyorum tabi ki

ferulago dedi ki...

GeCe, atıştırma insanı tamamen bitiren birşey. Hala oynama yok bende de (aslında biraz yukarıya çıkma vardı kiloda, şimdi onu verebildim en azından, yazacağım bir ara nedenini)