12 Ekim 2009 Pazartesi

Farmville çılgınlığı

Facebook'ta Farmville diye sanal çiftçilik uygulaması var biliyorsunuz. Arkadaşlarımın pek çoğu bana davet gönderip duruyor, hepsini de şık bir mouse hareketiyle reddediyorum. Çilek toplamak için koştura koştura eve gidenleri, internet peşinde koşanları görüyor, gördükçe de hallerine üzülüyorum. Slayer, Vampir vs. var bende ama oynamazsan efendi efendi duruyorlar bir kenarda. Bunun gibi ürünü toplamadın, çürüdü, yandı bitti kül oldu olmuyor.

Geçenlerde aldığım bir daveti tam otomatik olarak silecekken kocamdan geldiğini şaşkınlıkla gördüm. Bilgisayar oyunlarına pek pas vermeyen kocam da artık bir farmville bağımlısı olmuştu. Yıldönümümüzde fotoğraf çektirdikten sonra koşturarak kabaklarımı toplamam lazım diye beni salonda öylece bırakıp gittiğini yazmıştım geçen gün. Kabakları topladı, önce pamuk ekmeye niyetliydi ama sonra dolmalık bibere geçti. "2 günde olgunlaşırsa şu saatte toplar, şunları ekerim, sonra da şunu yaparım" vs. gibi planlar içinde sürekli olarak. İşin garibi, atları ne yapacak ben de onu merak ediyorum şimdi.

Sanal alemde pek çok kişi kendini bu çılgınlığa kaptırmış durumda. Ben aralarına karışmak istemiyorum. Aslında kocamla birşey daha paylaşmak "adına" (nefret ediyorum bu kelimeden, özellikle yazdım :) ) gireyim mi diye düşünüyorum zaman zaman ama hemen sonra vazgeçiyorum. Hayatıma bir de çilek toplama-toplamama stresini sokamam.

Oynayanlara benden selam olsun ama ben şimdilik almayayım. Yıllar önce Tamaguchi'ler vardı hatırlar mısınız? Benim yoktu ama bir arkadaşımın vardı ve bir süreliğine bana vermişti. Asistanlığımın ilk yılındaydım. Köpeği besle, eğlendir, uyut vs. alarm verip duruyordu o minicik alet. Hocalarla beraber sınav kağıdı okurken birden bir yerlerde alarm ötmeye başlıyor ve ben hayvana süt falan içiriyorum. Hocalar sağolsunlar ilgilendiler o ne falan filan diye ama eminim ki "asistan olarak nasıl bir manyak aldık biz" diye hayıflanmışlardır. Neyseki geldi, geçti, kendimi kurtardım o çılgınlıktan. Bir de furby diye birşeyler vardı galiba. Sekreterlerden birinde de o vardı. Vay canına, ne manyak şeyler çıkarıyor bu oyun-oyuncak sektörü.

Eski bir Tamaguchi bağımlısı olarak Farmville'e bulaşmayı düşünmüyorum. Ama never say never demişler, yine de büyük konuşmasam iyi olur.

11 yorum:

Syhn dedi ki...

benim kuzenimde farmville çılgınları arasında. ay ekinlerimi toplamam gerek diyo ona göre plan yapıyo!!
sonra bakıyorum bloglarla çiftliklerini koymuşlar. bayaa sarmış milleti :)
ona göre ;)

ferulago dedi ki...

Syhn, mümkün olduğunca kaçmak lazım

lale kunt dedi ki...

ayy o ne gerçekten ya? çok gereksiz bence, saçma geliyo. kabul etmedim senin gibi. ek-biç zaten bana göre değil bunlar. gerçeği olsa toprağa basıp stresimi azaltırım, olduklarında yerim falan ama sanalı insana bilgisayar başında daha fazla vakit geçirtmekten başka ne yapıyor ki?
biz esiri olmayalım şekerim, temiz kalalım :p

"PRETTYCOOL" dedi ki...

ben o çılgınlığın tam ortasındayım,işyerinde oynanabilse sanırım hayat benim için süper keyifli bir hal alacak:))

ferulago dedi ki...

uyuz cadı, kanımın son dmalasına kadar direneceğim :)

PRETTYCOOL, mutluluk veriyosa ne ala :)

İkiz Babası dedi ki...

prettycool dışında hepinize laf yetiştirirdim ama dua edin ki gitmeli, pirinçlerimi toplamalıyım :))

ferulago dedi ki...

Bol kazançlar hayatım

Unknown dedi ki...

tam bir cılgınlık cevremde herkeste var.allah benı korusun:)

ferulago dedi ki...

Özge, ben de birgün bulaşacak diye korkuyorum. Grip kadar bulaşıcı :)

meltem dedi ki...

hiç ama hiç birinden haberim yok inanırmısın ne eski oyunlardan ne yenilerden
benim karşı olduğum oyunların kendisi değil de ben oturup saatlece cp ye bakamam o yüzden:)

ferulago dedi ki...

meltem, ben bilgisayar oyunlarını severim ama beni zorlamasın, istediğim zaman açıp kapatabileyim. Bağımlı hale getirmesin beni :)