15 Ekim 2009 Perşembe

Yollarda gördüklerim

Otobüste geçirdiğim zamanı eğer oturuyorsam kitap-dergi okumakla, ayakta gidiyorsam da etrafa bakarak geçiriyorum. Bu sabah gördüğüm şey tam bir dumur vakası. Mamak'ta bulunan özel bir hastanenin hasta servisini gördüm. Hastanenin adı Özel Veni Vidi Mamak Hastanesi. Neden Veni Vidi, Vici'ye nolmuş bilmiyorum. Hastane sahipleri nasıl bir ruh hali içindeydiler ki bu ismi koydular anlamadım. Yanlış gördüm herhalde dedim ama bilakis doğru, internet sitelerinden kontrol ettim.

Adı Veni Vidi olan hastaneye gider miyim? Hayır gitmem. Veni Vidi Vici Geldim Gördüm Yendim demek ne de olsa. Eee, geldim gördüm ama Vici yok, o zaman bu hastalığı yenemedim anlamına gelmez mi? Ne yapayım ben böyle başarısız hastaneyi? Şaka bir yana sahiplerine neden bu adı seçtiklerini sormak isterdim doğrusu.

Dumansız hava sahası nedeniyle herkes kapı önlerinde içiyor sigaralarını biliyorsunuz. Maltepe'de gördüğüm sahnede ise adamcağızın biri kapı önünde pipo içiyordu. Haydi sigarayı anladım, 3-5 nefes çekince bitiyor içeri giriliyor ama pipo keyif işi değil mi? Kapıda içilecek bir tütün mamulü değil bence. Şaşırdım işte. Bugün ne çok şaşırmışım ben de.

Yine yoğun bir gün geçirdim, oraya koş buraya koş derken eve çok geç geldim. Şimdi de biraz ortalığı toplamam ve yemek yapmam lazım çünkü kocam evlilik yıldönümü kutlama etkinliklerimiz kapsamında yarın Ankara'ya geliyor. Ağbim de gelip sushi yapacak hatta. Ben önceki sushi partimizin fotoğraflarını hala koymadım galiba. İkisini birleştiririm artık. İşler beni bekler. Veni Vidi Vici.

9 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

koptum yaaa yaratıcı Türk aklı...:)

ferulago dedi ki...

Tam yaratırken yarım kalmış galiba :)

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Yaratamadan yarılmış :)

meltem dedi ki...

e iyi de o göz hastanesi
istanbulda da var

ferulago dedi ki...

meltem, şimdi biraz daha anlamlı oldu ama yine de Ankara'daki hastanenin sayfasına girdiğimde Green Light ile Prostat Tedavisi başlamıştır haberini görünce gözle bağdaştıramamıştım. Yorumundna sonra İstanbul'a baktım. Anladığım kadarıyla önce göz hastenesi olarak başlamış sonra işi büyütmüşler. Ankara'daki Çağ ve Hastanesi'de onlarınmış mesela. Keşke Mamak'taki hastane için de Çağ Hastanesi'nde oldugu gibi farklı bir isim bulsalarmış ya da sadece göz hastanesi olarak açsalarmış. Bilgilendirmen için teşekkür ederim.

absalom dedi ki...

kapıda nargile içen görmek istiyorum ben de...

:)

Hamarat hanım dedi ki...

O isimde Diyarbakır- Dağkapı'da büyük bir hastane var. Demek Ankara'ya da el atmışlar:))))))))))

ferulago dedi ki...

absalom, o da olur yakında :)

Hamarat Hanım, maşallah her yeri sarmışlar, bol kazanç dilerim kendilerine :)

meltem dedi ki...

:)))