5 Mayıs 2012 Cumartesi

Kızımla bir ilk

Dün bebeklerim nedense ayrı saatlerde uyudular. Genelde aynı saatte uyutuyorum, uyku ve yorgunluk durumlarına göre 1.5-2 saat arasında uyuyorlar. Bazen de 30-45 dakika. Dün oğlum 30 dakika dolunca uyandı, kızım uyumaya devam etti. Böylesi benim için zor oluyor, ikisi de uyurken yapmayı planladığım ev ve fakülte işleri kalıyor çünkü. Bir de artık daha fazla dikkatli olmak gerekiyor çünkü parmaklıklar kalktığından beri önce uyanan hemen uyuyanın yatağına çıkıp diğerini de uyandırmaya çalışıyor. Önce oğlumla vakit geçirdim, kızım da uyanınca hep birlikte oynamaya devam ettik. Oğlum uyuyup da kızım zaten uykusunu almış olduğu için tekrar uyumak istemeyince bu sefer de kızımla vakit geçirmeye başladım. Bir ara bari bulaşık makinesini boşaltayım dedim. En son çatal-kaşıklara geldiğimde kızım elini atıp makinedençatal kaşık almaya başladı. Önce müdahale edeyim dedim ama sonra bıçaklardan uzak durduğunu görünce ne yapacak acaba diye durup izledim. Benim tatlı kızım makineden aldıklarını çekmeceyi açıp içine koymaya başladı. Ne kadar mutlu oldum anlatamam. Ben yerleştirdim, kızım makineden yenisini aldı yine çekmeceye koydu.Kaşıklık boşalana kadar da durmadı. Kocam da evdeydi, o da bu tatlı dönüm noktasını gördü. Böylece kızımla ilk bulaşık makinesi yerleştirmemizi yaptık. İleride annesine yardım edecek tatlı kuşum benim. Ne mutlu bana. :)

7 yorum:

drwilldone dedi ki...

çok tatlılar ya. Allah bağışlasın. Kız daha şimdiden yardıma başladı demek :) Bi anne için en büyük mutluluklardan biri bu olsa gerek...

ferulago dedi ki...

drwilldone, çok teşekkür ederim, gerçekten de çok güzel bir şeymiş :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Ahh tatlım benim o kadar büyüdümü?Bende bir süreden beri kızıma boşalttırıyorum.Gruplamayı,düzen gibi kavramları öğrenmelerine de yardımı olacaktır.Bu müthiş bir zevk.

GeCe dedi ki...

ay canım ya biz de görecek miyiz o günleri çok uzak geliyor şimdi öp annesi benim için

özii dedi ki...

ne mutlu annesi sana :))

Sessizce dedi ki...

Maşallah büyüdü de ev işlerine yardım ediyor :)
Anneyle kız evladının paylaşımları sonsuz, ilkiniz hayırlı olsun :)

ferulago dedi ki...

İçimden geldiği gibi, Minicik boyu yetse belki üst rafı bile boşaltır, o da zamanla artık :)

GeCeciğim, zaman o kadar çabuk geçiyor ki inanmazsın :)

özii, gerçekten de çok mutluyum öziiciğim

Sessizce, her kadının bir kızı olmalı derdim hep, şükürler olsun ki hem kızım hem oğlum oldu. Oğlana da yaptırmayı düşünüyorum hatta ama o biraz zaman alacak galiba, oğlumun şimdilik bu taraklarda bezi yok, çatalları alınca kaçıp gidiyor :)