5 Ekim 2013 Cumartesi

Hüsran

Dünkü yazımdan sonra yavrularla ne aktivite yapsam diye düşündüm. Makarna boyamak iyi bir fikir gibi geldi. Aslında suluboya olsa daha iyi olurdu ama özellikle Berke'nin elinde bir silaha dönüşeceği için cesaret edemedim. Kurşun boya kalemlerinin ucu sivri, hemen de kırarlar diye keçe kalemlerde karar kıldım. İkisinin önüne de birer küçük tabak fiyonk makarna koydum. çizmeye, boyamaya başladık. Sonuçta babaları ve ben boyama yaptık, bize 1-2 tane boyatıp, oyunu birşeye benzetemedikleri için sıkıldılar. Biraz daha büyüdüklerinde yapalım bari diye kağıt verdim ellerine. Güzelce karaladılar, resim çizmeye çalıştılar, sonra bundan da sıkıldılar. Ama olsun, aktivite aktivitedir.

Gerçi bu aktivite bana ertesi sabah çizilmiş bir koltuk olarak geri döndü, o da ayrı mesele. Tuvalete gitmemden faydalanan oğlum koltukta 3 farklı renkte güzel bir karalama çalışması yapmış. Artistik yeteneğini dünyadan saklamak, dünya çapında muhteşem Berke şeklinde bir infial yaratmamak için hemen sildim tabii, şöhretsiz bir hayatın tadını çıkarsın :)

Bu arada biraz da kırıldım herkese. Dünden sonra "yok canım, çalışan annelerin ortak sorunu bu, kendini kötü hissetme" gibi yorumlar gelir sanıyordum ama gelmedi. Ya gerçekten kötü bir anneyim ya da kötü bir blogger olduğum için kimse artık beni okumuyor. İkincisine inanmayı tercih ediyorum elbette.

Hem iyi bir anne hem de iyi bir blogger olacağım bundan kelli.

:)

4 yorum:

şirin dedi ki...

Yaziyi dun okudum ama yogunluktsn yazamadim bugun us yaoarken yaziniz akkina geldi iclendim ki ben ogretmen bi anne ikarak daha sansliyim bence ikizzleriniz sizin gibi anneleri oldugu icin cok sansli

GeCe dedi ki...

Ben okudum ama yazamadım. Bu ara yorum yazma oranı epey düştü insanlar okuyor ama yazmaya üşeniyor. Benim yazılarda da öyle. Siz daha tecrübeli anne babasınız ams nacizane tavsiyem çocukla aktivite olayına fazla kafayı takmaman. Çocuklar ne yaptığına değil anne baba ile birlikte olmaya önem veriyor ve genelde oyunlarda edilgen olmaktan hoşlanmıyorlar. Mesela hadi çocuklar şunu yapalım yerine, hep beraber oyun oynayalım siz ne isterseniz onu oynayacağız dersen daha çok eğleneceğinize eminim

deniz dedi ki...

Feruuuu, ben yazacaktim ama son zamanlarda yazdigin postlara yorum yazmama ragmen yayınlanmiyor.

^zeynep^ dedi ki...

Ferulago'cum üzülüme, bloglar bu ara durgun... instagram, twitter aldi götürdü bloggerlari :) tabi ki kötü anne degilsin! :) çalisan annesin sen ve ne kadar zor oldugunu çok çok iyi biliyorum çünkü benim annem de hep çalisti. çocuklar çok çabuk büyüyor, bence ev isi gibi önemsiz seyleri arka plana at ve daha rahat olmaya çalis. Bazen çocuklar oyunlar oynamaktansa büyüklere katilmaktan daha çok zevk aliyorlar (mutfak isleri vs.). Ve sana olan bagimliklari asla geçmeyecek, bu imkansiz :) bizim kizimiz da yolda, nasil bir hayat bekliyor bizi meraktayiz. 7 haftamiz kaldi! =)