1 Temmuz 2009 Çarşamba

Aman Tanrım Ben Ne Zaman 134 Kg Oldum?

Bu sabah diyetisyen randevuma gidecektim, evde de bir tartılayım dedim. Tartıda gördüğüm rakam aynen bu: 134. İyi de ben kendimi iyice hafiflemiş hissederken bu da ne böyle? Sabah uyku sersemi önce panik oldum, sonra da yandaki lbs harflerini görünce içim rahatladı. Meğer dün gece tartının pilini değiştirirken elim yanlışlıkla lbs-kg ayarına takılmış, kg'dan lbs'ye çevirmişim tartıyı. Hemen kg'a getirdim ve gördüğüm rakam 60.8 kg. Nasıl rahatladım anlatamam.

Diyetisyen randevumda bu rakam 61.3 kg idi. Kot var üstümde, o kadar olacak tabii. Diyetisyenimin, sonra da benim iznim nedeniyle Ağustos ortasına kadar görüşmeyeceğiz, ben de programa aynen devam edeceğim, dikkat edeceğim, canım tatilde birşey çekerse yiyecek ama abartmayacağım, diğer öğünlerimle ayarlayacağım. 2 hafta önceki 62.9 kg'dan 61.3 kg'a düşüş ve bunun 1 kg'ının yağ olması ikimizi de çok sevindirdi. "Başladığınızdan beri 9.5 kg verdiniz" dedi Banu Hanım. 21-22 Ağustos'ta 1 yıl olacak diyete başlayalı. Uzun zaman içinde verdiğimden geri geleceklerini sanmıyorum. Üstelik yağdan verdiğim için çok daha ince görünüyorum. Harikayım.

Bu bir senede anladım ki kilo vermek isteyen kişiye hiçbir bahane engel olamaz. Sadece biraz sabır ve irade lazım. Sonra gerisi geliyor zaten, aşırı yağlı şeyler yiyememeye, yerseniz de ucundan tatmaya çalışıyorsunuz. Geçen hafta sempozyum sırasında öğle yemeklerinde bana uyan şeyleri yedim hep. Salata, meyve, sebze veya et yemeği aldım, yanında verdikleri makarnayı, pilavı, böreği, tatlıyı almadım. Balkava verdiklerinde arkadaşımın tatlısının ucundan bir parça alıp tadına baktım sadece. Az yedim ama doydum. Demek oluyormuş vay canına dedim. Akşamki kokteyllerin sadece bir tanesine katıldım. Onda da çok az birşey yedim, ana yemeklere geçildiğinde döner-pilavı vs. boş verip eve gittim. Birazcık daha fazla su içebilseydim çok daha iyi bir sonuç olacaktı ama buna da şükür tabii.

Ukalalık olarak algılamayın ama artık kilolu insanlara acıyarak bakıyorum. Hormonal bir bozukluğunuz yoksa kilo vermek o kadar da zor değil. Fazla kiloları taşıyarak eklemlerinize, kalbinize aşırı yük bindirmeye ne gerek var? Ben de öyleydim biliyorum. Dobik kollarım, tabaklaşmış suratım, içine giremediğim kotlarımla 70 kiloydum geçen sene bu zamanlar. Ama şimdi yüzüm inceldi, çenem iyice ortaya çıktı, kollarım inceldi, kotlarıma sırayla girmeye başladım ve en güzeli de dün akşam uzun zamandır hayallerimi süsleyen eski bir kotuma girebildim. Söz konusu kotun belini önceden iyice daralttırdığım için kesinlikle içine giremiyordum. Diyete başlamadan önce bacaklarımdan yukarıya çekememiştim diyeyim, durumun vehametini siz anlayın. Hamileliğimden önce içine giriyor ancak önünü kapatamıyordum. Hatta kapatayım derken 2 kez fermuarını bozmuştum. Şu anda düğmesi de kapanıyor, fermuarı da. Bel kısmı hafif dar tabii (önceden daralttırdım demiştim ya) ama 1-2 hafta içinde o da ferahlayacak umarım.

Öyle mutluyum ki, beni yaklaşık 1 senedir görmeyen akrabalarımın şaşkınlığını görmek için sabırsızlanıyorum :)

9 yorum:

elfeyp dedi ki...

Ibs olayı korku filmi gibi :)

İkiz Babası dedi ki...

azimli karıcım benim tebrik ederim seni :)))

lori dedi ki...

ayy basligi gorunce nasi atladiiimi bilmiyorum walla! ehuh walla korktum bi an :)) neyse lbs'nin azizliine ugramissin.
toplamda kac kilo verdin ferulago?
ha bi de sey diem:
ben de kilolu insanlara uzulerek bakiorum. (hadi simdi bi de onlar ususmesinner basimiza , 100+ lardan bahsediyorum yani ben :P

absalom dedi ki...

ferulago bu beslenme düzeni bir süre sonra alışkanlığa dönüşüyo biliosun.

gerçi bir senedir diyetisyene giden birine sölenecek laf değil amma.

hakkaten alışkanlığa dönüşüyor...
ve herşey o alışkanlık üzerinden devam ediyor.

ben ekmeği kesmiştim fi tarihinde.
şimdi zorlasalarda yemem.
alışkanlığa dönüştü.

mektup gibi oldu demi yorum :)

alma tekrar diyorum...

soranlara selam ederim..

:)

ferulago dedi ki...

elfeyp, gözlerim yuvalarından fırlıyordu neredeyse :)

RamirezK, senin desteğinle hayatım

lori, 9.5 :)

absalom, sana da tebrikler o zaman. Alışkanlığa dönüşüyor çok haklısın ve iyi ki de dönüşüyor

gülin dedi ki...

Ne güzel, tebrik ederim sizi. Araya hormonal faktörler girince 4 kiloda kaldım ben. Ama gene başlayacağım, kararlıyım, son bi motivasyon gerekiyor..

ferulago dedi ki...

gülin, en iyi motivasyon eski kıyafetler. Bir hedef belirleyip her ulaştığınızda değiştirmeli :)

GeCe dedi ki...

tebrikler canım benim de iyi gidiyor ama sabrımı zorluyor bazen bakalım nasıl olacak sonucum

aslında bende diğer kilolu kişiler hakkında aynı senin gibi düşünmeye başladım eziyet etmelerine hiç gerek yok oysa ki kolayca veriliyor diye düşünüyorum

ferulago dedi ki...

GeCe, sena da tebrikler. Biraz sonuç almaya başlayınca gerisi de geliyor zaten. Aynen devam edelim :)