13 Ağustos 2009 Perşembe

Yani bitti hani başladı

Farkında mısınız, eskiden bir "yani" furyası vardı. Konuşurken her cümlenin başına yani konurdu. Yani kelimesini duymaktan içime fenalık gelirdi. Artık bunun yerini "hani" kelimesi aldı. Bir süredir duyuyordum aslında ama son zamanlarda iyice kulağımı tırmalamaya başladı. Hani, hani diye konuşan bir arkadaşım var, onun hanilerine tahammül edebiliyordum ama artık televizyondaki tiplerin de kullanıyor olduğunu görünce bayılacak gibi oldum. Özellikle geçen haftaki yemekteyiz yarışmasında hani furyası almış başını yürümüştü. Umarım kısa süre sonra "yani" gibi kullanımı azalır.

Bu arada kocam da aynı şekilde gıcık bu duruma ve geçen akşam bu kadar çok hani ile kuşatılınca bir anda kendimizi "Peşimden koşanlar Nerde hani?" diye şarkı söylerken bulduk. Sağolasın Neco.

Haniiiiiiiiiii, hani (lütfen müziğine göre söyleyiniz). :)

4 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Aslında çok haklısın.Güzel konuşma adına çaba sarfetmiyoruz...
Gün içinde kullandığımız kelimeler standart hele bir de aynı kelimeye takılırsak...:))

ferulago dedi ki...

içimden geldiği gibi, daha ne kelimeler uçuşuyor etrafta, bir dikkat etsek sinir bozukluğundan kurtulamayız :)

Adsız dedi ki...

Son dönemde benimde kulağımı tırmalayan bir kelime var. Her yerde ve herkesten duyuyorum artık o kelimeyi. "adına" kullanım yeri de "için" kelimesi yerine oluyor.

ferulago dedi ki...

Adsız, çok haklisin. Gerekli gereksiz kullanılmaya başlandı. Televizyondaki, radyodaki spikerler bile boş yere kullanıyor ama oralara girdiyse artık yapacak bir şey kalmadı demektir :(