13 Kasım 2009 Cuma

Kısa saçtan sıkıldım

Bugün buna kesin olarak karar verdim. Kısa saç bana göre değil. 10 yılda bir kestirmeme şaşmamak lazım anlayacağınız. Saçımı kestirme hikayemi şurada yazmıştım, ilgilenirseniz buyrun. Saçlarımın bir yerinde sonrasında kalan permalardan kurtulmak için 12 cm kestirdiğimi yazmıştım. Bende göz ve nizam olmadığı teşhisini kocam kesilen parçayı gördüğünde koymuştu. Meğer 16-17 cm kestirmişim. Durumun vehameti ortada.


İlk kesildiğinde çok mutluydum, hem permalardan kurtulduğum hem de değişiklik olduğu için. Sonra yavaş yavaş sıkılmaya başladım. O zaman modeli şöyleydi, arkalar biraz daha kısa, önler hafif daha uzun (Resimdeki modelde olduğu gibi). Algıda seçicilik olsa gerek bir baktım etrafımdaki bir sürü insanda aynı modelden var. 1-2 ay sonra biraz uzayınca gidip hepsini aynı boyda kestirdim birlikte uzasınlar diye. Hafif kat var ama olsun, idare ederler. Ama bu yağmurlu havalarda iyice sıkıldım. Nem yüzünden fön çeksem tutmamaya başladı. Zaten ince telliler, iyice yapışıyorlar kafama. Toplamaya kalksam minicik bir kuyruk oluyor (Kıtır'ın kuyruğu gibi ama onunki daha sevimli). Taç takınca bazen beğeniyorum bazen de besleme saçı gibi geliyor bana. Anlayacağınız kısa saçlardan feci sıkılmış durumdayım. Sabah öğrencileri sınav yaparken kızlara baktım, hepsinin saçları uzundu. Sinirim bozuldu iyice. Uzasın artık bu saçlar.

11 yorum:

Merve dedi ki...

bende kendime acayip bir kısa kahkül kestirmiştim aynen bölye illet etmişti beni :) ben aslında kısa saç seviyorum çok modern duruyor bence..keşke bana yakışsa da hemen kestirsem..

çıt çıt takabilirsin ama canım biraz uzayınca ;)

ferulago dedi ki...

Merve, doğal olsun isterim, çıt çıtla da uğraşamam. hem aklım başıma gelir belki bir daha kestirmem :)

Haydins dedi ki...

Bende geçen kuaföre gittim saçlarımın dip boyası gelmiş boyatmaya, keselim mi diyor daha geçen ay kestirdim dur be uzasın acık dedim :) Çok seviyorum bende uzun saçı daha sıkılmadım..Ama kayınvalidem sıkılmış olacak ki hani bir ara kestirmiştin ya kısa o sana çok yakışmıştı diyip duruyor!!Kestirmeyeceğim işte banane!!

^zeynep^ dedi ki...

kuaför takintisidir, 2 cm kes dersin 5 keserler, 10 santim dersin 15 olur... yani bosuna kuaför olmuyorlar, saç kesmeyi gerçekten çok seviyorlar bu bi kesin. Ben kisa saçlarimdan hala sikilmadim:) bugün ilk defa bagladim ama minimini minnacik bir kuyruk oldu, üstler hala kisa baglanmiyor, sadece yan ve arka altlardakini bagladim:D kisa saça alistim, hic uzatmak istemiyorum. bir süreligine diyelim.

seninkiler insallah istedigin sekilde çabucak uzar;)

ferulago dedi ki...

Haydins, kestirme. Ben çok isteyerek kestirmiştim, ona rağmen sıkıldım artık (pişmanlık diyemeyeceğim).

ferulago dedi ki...

Zeynep A., bu sefer fazla kes diyen bendim aslında. Ama sıkıldım işte. Benim için rahat olan kısa değil, uzun saçmış, bunu bir kez daha hatırladım. (10 yılda bir hafıza sıfırlanıyor anlaşılan :) )

nora dedi ki...

Ah Ferulagocum uzun saç da çok dert yaa.. Benim saçım da seninki gibi ince telli, o koca kafama aynen yapışıyor, hele nemli havalarda çok eziyet...

Bu aralar çok kilo almış olmasam kestiricem kısacık ama yemiyor açıkçası :D

ferulago dedi ki...

noracım, sakın kestirme saçların çok güzel. Nemden iyice yapışsalar bile topalrsın, topuz yaparsın, seçenek daha çok. Kısa saçta fazla alternatif olmuyor.

GeCe dedi ki...

öğrenciler benim de sinirimi bozuyorlar ama kullanışlı oluyor kısa saç

gerçi benim de uzun ya

weekend lover dedi ki...

aynen, hic kestirmem normalde bebegim olunca psikolojik mi ne degisiklik olsun deyip kestirdimmm, pismanimmm cokkk...
simdi bol bol nem maskesi yapiyorum.kuaforum bir de sacini islak tut dedi...

bakalim ne zaman uzar:(

ferulago dedi ki...

Burcu, sabretmek lazim, uzuyorlar. Hamileligim sonlarına doğru kestirmiştim. Sonrasında bebeklerim 1.5 aylık olduğunda hem arkadaşım hem de kuaförüm sağolsun beni ziyarete geldiğinde saçlarımı da kesivermişti. Ama 4 aydır kestirme fırsatım olmadığı için uzadılar. Toplayıveriyorum, hem bebeklerim de saçlarımı çekmeye başladılar tutunmak için, o yüzden uzun saç iyi oluyor :)