26 Mayıs 2010 Çarşamba

Beklenen yazı dizisi: Hamileyim (nihayet yeniden)!-1

Beklenen dedim ama bilmiyorum bekliyor musunuz, yoksa bize ne mi diyorsunuz? Ama yazmam lazım, ileride tekrar tekrar okumam, yavrularıma okutmam lazım. Önceki yazılarımı da silmeyeceğim. Tüm üzüntülerim de burada kalacak ama bundan sonra hep mutluluk olacak hayatımızda. Bu sefer herşey farklı olacak, güzel olacak.

Geçen sene başıma gelenleri birçoğunuz biliyorsunuz. Zor bir dönemdi, atlattık. Hep dedim ki bir an önce toparlanmalıyım. Toparlanmalıyım ki bizi bırakıp giden bebeğimiz bir an önce geri gelsin. Bu sefer gelirken yalnız gelmedi, yanında bir bebek daha getiriyor sağolsun. :)

Ortaokulda çok sevdiğim bir kız arkadaşım vardı. Tam bir esmer güzeli, koyu renk dalgalı saçlar, koyu kahverengi gözler, kalkık bir burun. Bizim okulda okumayan bir kardeşinin olduğunu sonradan öğrenmiştik. Meğer ikiz kardeşi varmış. Ama yolda görseniz ikiz demeye bin şahit ister. Kız esmer güzeliyken oğlan açık tenli, yeşil gözlü ve sarışın. Nasıl şaşırmıştım anlatamam. "Ne güzel" derdim hep, "bir batında doğmuşlar". Hem kız hem erkek, hem tek hamilelik. Üstelik ilk hamilelikte. İlk çocuklarından sonra ikizleri olanları da gördüm ilerleyen yıllarda ama o ortaokul arkadaşlarım kadar etkilemediler beni. Yıllar sonra fotoğraflarını gördüm (Facebook sağolsun). İkisinin de birer çocukları olmuş. Kız kardeşin oğlu sarışın, dayıya çekmiş, erkek kardeşin kızı da hafif koyu renk saçlı. Ah genetik sen nelere kadirsin.

Sözün kısası hep onlara imrendim ben. Yaşım ilerledikçe imrenmem daha da arttı. Çocukların hep bir kardeşi olmalı fikrini savundum. Belki benim de 3 yaş büyük bir ağbimin olması yüzündendir. Ama çocuklara mutlaka kardeş lazım. Dayanışmaları, birbirlerini koruyup kollamaları ve yeri geldiğinde ana babaya karşı ortak tavır almaları için. Etrafımdaki arkadaşlarımın da beynini yıkamaya çalıştım. Kendisi 3 kardeş olan ama tek çocuk yapanlara çocuklarını kardeş sevgisinden mahrum etmemeleri gerektiğini söyledim. "Kuzenleri var, sorun olmaz" diyenlere "kuzen kardeşin yerini tutmaz" dedim. Dedim ama dinletemedim. Siz deyin ekonomik nedenler, ben diyeyim rahata alışma, yapmadılar. Oysa ben hep iki çocuk istedim. Ama dediğim gibi, yaşım ilerledikçe umudum azaldı. 36 bitip 37 başlarken hamile kaldığımda tek bebek olduğunu öğrendiğimizde içim bir an için buruldu. İkiz hayalleri kurarken tek bebek geliyordu ama buna da şükür, belki araya fazla zaman girmeden, bir bebeğe daha hamile kalabilirim dedim. Ama bebeğimizi kaybedip toparlanma sürecine girdiğimizde tekrar hamile kalmanın bu kadar vakit alacağını bilmiyordum. O zamanlar en çok duyduğum şey şuydu. Herkesin bir tanıdığı ilk trimestride düşük yapmıştı ama 2 ay sonra hemen hamile kalmış ve bebeklerini sağlıkla kucaklarına almışlardı. 2 ay oldu ama başkalarının başına gelen bu mutlu olay benim başıma bir türlü gelmedi. Sonrasında daha fazla vakit geçti ama yine olmadı. Bekleme beraberinde stresi getirdi, stres ise bildiğiniz gibi tüm hastalıkların, olumsuzlukların başı. Beklediğimiz haber bir türlü gelmedi. Sonunda hormon desteği almaya karar verdik. Vücudu biraz uyarmak lazımdı ne de olsa. Size bu yüzden uzun bir süre diyet haberi veremedim. Çünkü diyetisyenime gitmeye devam etmiş olmama rağmen hormonların etkileri yüzünden kilo veremedim. Yine olmayınca diyetisyene gitmeyi de bıraktım umutlarımı da.

1 sene 1 ay sonra mutlu haberi aldık. Bizim yavru yanında bir başka yavru getirmeye karar verdiği için gecikti herhalde. Olsun, geliyorlar ya artık, gerisi hiç önemli değil. Bu sefer herşey çok farklı olacak. 2010 çok güzel olacak dedim, canı gönülden inandım buna. Çok güzel olacak ve daha da güzelleşecek.

1. bölümün sonu.

27 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Çok sevindim. İnşaallah ikisini de kucağına aldığında çektiğiniz üzüntülerin hepsini unutursunuz. Canı gönülden Hayırlı olsun dileklerimle....

Hatice

Adsız dedi ki...

2010 senin yılın olsun çok güzel olsuntüm kalbimle diliyorum ayfer

İLKAY dedi ki...

Ay bilsem de tüylerim diken diken okudum...
Sağlıkla kucağına al çocuklarını canım benim...

ferulago dedi ki...

Hatice, çok teşekkür ederim. Hepsi geçecek eminim :)

ayfer, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

İlkaycığım, bir gelebilsem de oralara görüşsek aslında :)

NiLaY dedi ki...

Çok sevindim Allah tamamına erdirsin ve yavrucuklarını sağlıkla kucağına al :) sorunsuz, keyifli bir hamilelik dilerim en güzelinden :)) sevgiler..

nora dedi ki...

Her şey çok güzel olacak !

Bu kadar söylüyorum =)

Haydins dedi ki...

Çok sevindim hemde iki kere sevindim..Sağlıkla gelsinler annelerine babalarına inşallah..İçerde uslu dursunlar önce ama :)

ferulago dedi ki...

NiLaY, inşallah :)

GeCe dedi ki...

benim de hayallerimde hep ikiz ya da iki kardeş yatar, hayırlısı tabi

ancak çocuklar gelecekleri zamanı biliyorlar belki de sonradan anlayacaksın ama iyi ki de 1 yıl geçmiş diyeceksin

bebek haberlerini sabırsızlıkla bekliyorum ben

gülin dedi ki...

Çok çok sevindim tebrik ederim. Allah tamamına erdirsin. 2010 gerçekten çok güzel bir sene :)

ferulago dedi ki...

noracığım, yavrulara ilettim :)

Haydins, şimdilik uslular ama yerim dar demeye başlarlar yakında :)

GeCe, hayaller bir şekilde gerçek oluyor, istemeyi bırakma. İnşallah seneye ikiz bakımı hakkında tiyo verebilirim sana :)

ferulago dedi ki...

gülin, daha da güzelleşsin hepimiz için:)

deniz dedi ki...

tebrik ederim. bende ikiz bebekleri çok severim. ve benimde olmasını isterdim.şu an hamileyim. ve ilk olduğu için heralde annemi fazla bunaltmayım diye tek geliyor.inşallah sağlıcakla kucağımıza alırız mucizeleri.

ferulago dedi ki...

deniz, ben de sizi tebrik ederim. Ben de sizin tecrübelerinizi takipe deyim o zaman :)

hay sana ne dedi ki...

Maşallah... :))
Sağlıkla, huzurla, mutlulukla gelsinler dünyaya

ferulago dedi ki...

Seden, benim de tek dileğim bu. Çok teşekkür ederim

^zeynep^ dedi ki...

saglikla gelsinler bebisleriniz!!
ben merakla bekliyordum bu güzel haberi canim!!:)
kardes sart. Ben hep diyorum, bir cocugu kardesten mahrum birakmamali, candir kardes, kandir. Bu yüzden anneme baba SIK SIK tesekkür ederim hala:)

Adsız dedi ki...

güzel bir haber
..sağlıkla dünyaya gelirler inşallah..:)

Syhn dedi ki...

çok mutlu oldum gerçekten
bende hep kardeşleri olmaları gerektiği tk bırakmamak gerektiğini düşünürüm çocuklarınn..
ve hem ikizlerim olsun isterim.. umut verdi bana belki bir gün benimde ikiz evlatlarım olur :)

tebrik ederim hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin sağlıklı ve şnaslı evlatların olsun inşallah!

ferulago dedi ki...

Zeynep A, haklısın, teşekkür etmemiz lazım :)

yaşamladans, inşallah :)

Syhn, neden olmasın :) Çok eşekkürler

Hamarat hanım dedi ki...

:) Rabbim sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin... Çok sevindim. Bizim ailemizde çok ikiz var. Ama ikiz anneleri özellikle tek bakmak zorunda olduklarında çok zorlanıyorlar. Ama senin böyle sorunun olmaz sanırım. Şimdiden kolay gelsin.

ferulago dedi ki...

Hamarat hanım, bizde her iki ailedeki ilk ikiz olacaklar. Dogunca bir şekilde bakılır diyorum ama annelerden yardım almak şart, aksini düşünemiyorum bile :)

pommeler dedi ki...

Allah saglıkla tamamına erdirsin
sağlıklı sorunsuz bir hamilelik diliyorum
çok ama çok kocaman sevgiler

ferulago dedi ki...

pommeler, çok teşekkür ederim :)

serrose dedi ki...

Tabii ki bekliyordum boyle bir haberi ve evet umurumda !!
Hersey coook yolunda ve guzel gitsin istiyorum senin icin!Ve bu partlarin devamini da bekliyorum.
Kendine ve ikizlere cook iyi bak tamam mi?
Opuyorum seni cook pardon sizi ;)

elfeyp dedi ki...

Çoook güzel bir post okudum :)
Sağlıkla buluşmanız dileğiyle..
Sizi çook yorucu ama eğlenceli günler bekliyor..
Sevgiler..

ferulago dedi ki...

elfeyp, sizin yazılarınızı takip ediyorum, zorluklardan ziyade mutlulukları görüyorum hep, ne mutlu size de :)