6 Temmuz 2010 Salı

Aslında buralardayım

En son yazımı yazalı 1 hafta olmuş, hatta geçmiş bile. Bir yere gitmedim, buralardayım ama feci meşguldüm, hala da öyleyim aslında. Ama deniz beni merak edip iyi olup olmadığımı sorunca (sağolsun) 2 satır yazayım dedim.

Daha önce doçentlik sınavına başvurduğumu yazmıştım. Geçen pazartesi ÜAK'dan "dosyalarınızı hazırlayıp 7 gün içinde jüriye teslim edin" diyen resmi yazımız geldi. Ben ve oda arkadaşım harıl harıl 7'şer dosya hazırlamakla meşgüldük. Dün teslim ettik ama tam olarak rahatlayamadık. En azından ben rahatlayamadım çünkü geçen hafta pazartesi aynı zamanda 7 yıldır beklediğim yardımcı doçentlik kadrom da ilan edilmiş. Şimdi 5 ayrı dosya da onun için hazırlamak zorundayım. İkizlerimle birlikte kısmetler de ikili ikili geliyor galiba. Bu hafta da bu işleri tamamlarsam proje analizlerime başlayabilirim. Yine yoğun günler beni bekliyor anlayacağınız.

Bunun dışında cumartesi bebeklerimizi gördük yine. Çok mutlu olduk. Şaka maka 20. haftadayız bugün. Normal gebelik 40 hafta dersek yolu yarıladık bile. Genelde 37. haftada doğum gerçekleşiyor dersek yarıyı geçtik. Sıcaklardan sıtkım sıyrıldı iyice ve artık ayaklarım falan şişmeye başladı. Bol su içmem lazım biliyorum ama masam evraklardan, klasörlerden, fotokopilerden o kadar karışık vaziyette ki klavyeye bile zor ulaşıyorum. Su şişeleri de orada burada dolaştığı için içmeyi unutuyorum.

Biraz daha çalışıp şu işlerimi halledeyim, sonra gene buradayım.

6 yorum:

deniz dedi ki...

İyi olmana sevindim. Yoğunluklar içinde kolaylıklar dilerim. Yalnız doçentliğe başvururken henüz yrd. doç. kadronunn gelmesi de traji komik. yani sen 7 yıldır dr. araştırma görevlisi olarak çalışıyordun öyle mi? akademik hayat zor.

azna dedi ki...

Tebrik ederim, hayırlı olsun. İkizler doğduktan sonra ne yapacaksınız? Bakıcı veya yardımcı bir kişi olacak mı? Benim annem bakıyor sağolsun.

ferulago dedi ki...

deniz, aynen öyle. Hatta başka bir üniversiteden bir arkadaşım tam 8 ay kadro bekledim, çok uzun sürdü gelmesi dediğinde dövmeye kalktım :)

azna, bakıcı işini düşünmedim henüz. Babaannemiz bakacak. İlk 1 yıl ben de zaten izinli olurum, sonrasını da bir şekilde toparlarız umarım. Herhalde 1 yaşından sonra işler daha kolaylaşıyordur değil mi?

deniz dedi ki...

ferulago benim de bir arkadaşım doktorasını bitirdikten sonra jet hızıyla 3-4 ay için de kadro aldı. ama bu işler öyle senin benim gibi sadece işiyle uğraşanlar için kolay olmuyor.

azna dedi ki...

Bence en kolay dönem 4-8 ay arası. 1 yaşından sonra yürüdükleri için ikisi iki ayrı yöne kaçarlar koşa koşa, yakala yakalayabilirsen:) Babaanneye kolaylıklar dilerim.

ferulago dedi ki...

deniz, bir anlatsam neler var neler...

azna, o zaman evdeki herkes zayıflayacak koşturmaktan :)