20 Temmuz 2010 Salı

Yazın mı kışın mı?

Bebek sahibi olmaya karar verdiğimiz zaman kocama yaz aylarını hamile geçirmek istemediğimi, sonbaharda bebek sahibi olmamızın daha iyi olacağını söylemiştim. O zaman 10-12 kilo fazlalığım vardı ve sıcaklarda hem kendimi hem de bebeği taşımanın çok zor olacağını tahmin ediyordum. Bırakın sıcağı, yürürken, merdiven çıkarken nefes nefes kalmaya başlamıştım, bir de sıcakların etkisiyle şişince iyice kötüleşecektim. Biz sonbaharda gelsin bebeğimiz deyince ne oldu? Gelmedi tabii ki. Bebekler kendi istedikleri zaman geliyorlar sonuç olarak. Önceki hamileliğim de yaza denk gelecekti (fazla ilerleyemedik) şimdiki de öyle oldu. Son bilmem kaç yılın en sıcak yazını yaşıyormuşuz, daha da Ağustos sıcakları yoldaymış ama umrumda değil. Üstelik tek değil iki bebek taşıyorum, bu sıcakta nasıl dayanıyorsun diye bana acıyanlara sorun değil diyorum hep. Bebeklerim bu zamanda gelmek istediler ne de olsa.

Aslında düşünüyorum da yazın hamile olmanın avantajları daha fazlaymış. Mesela:

1) Yaz veya kış farketmez, son aylara doğru nasıl olsa anne şişiyor iyice, ayaklar hiçbir şeye sığmaz oluyor. Yazın sıcakların etkisiyle şişme biraz daha fazla olsa da iş daha kolay. Ayaklar mı şişti, al büyük numaralı bir ayakkabı, rahat et. Göbek şişince ayakkabı bağcığı bağlamak, bot-çizme fermuarı çekmek zor mu geldi, giy bir şıpıdık terlik, ne bağcık ne fermuar derdi var, hop diye geçir ayağına.

2) Kışın kar yağdı, hava soğudu, yerler buz oldu derken yürümek nasıl da zorlaşıyor. Kayıp düşmemek için normalden de daha fazla dikkatli olmak gerekiyor. Yazın böyle bir dert yok.

3) Yazın bol tişörtler, elbiseler pek rahat oluyor. Kışın hava soğuk, en azından üste bir kaban, palto giymek lazım. Şiş göbekten palto kapanmıyorsa ne yapılacak? Yeni palto mu alınacak? Yeni paltoya vereceğim parayla 15-20 tişört alırım hahhayt.

Aklıma şimdilik bunlar geldi ama yazın hamilelik pek güzelmiş. En ağır olduğum dönemlerde havalar serinlemiş olacak ama yine de palto giymeye gerek olmayacak. Ya bebekler derseniz, bebekler için ideal oda sıcaklığı 22-24 derece arasıymış. Hava soğursa açarız kaloriferi olur biter ama sıcakta ne yapacağım? Yeni doğmuş yavrularımı vantilatör veya klimayla serinletemem ki. Yazın pişik oluşumu riski de daha fazla hem.

Sonuç olarak, yazın hamile kalmaktan pek memnunum. Bir kaç yıl öncesine dönüp kocamla yaptığım o konuşmaya katılma imkanım olsaydı kendime "halt etmişsin sen" derdim.
:)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

vahset adli yazi dizinin konusunu anlar anlamaz aninda kapattim okumadan, ben asla dayanamiyorum oyle seylere, aklimda hic gitmiyo.
oh nihayet bugun okuyabildim seni :) benim de hamileligimin son donemleri yaza denk gelicek , bebek kis basi geliyo. umarim burasi o kadar sicak olmaz yazin.

ferulago dedi ki...

loriciğim, okuma sakın. Seni biliyorum, feci etkilenir sinirlenirsin, timtimcanı geremeyelim şimdi :)

Bunalirsan denize girersin (doktorun izin verirse tabii son aylarda), simdiden kafana takma bunlari, insan dayaniyor bir sekilde :)

denizero dedi ki...

___benimde aynen yaza gelmişti ama bol bol yüzmek fırsatım oldu bebek de doğduğunda çok sakindi..... bir de yazın yemekleri daha hafif olduğundan daha az kilo alınıyo ... gerçi ben abartıp 27 kilo aldım :)...bi de kış olsa demek kaç kilo alcaktım ... ama hepsi hooop diye veriliyo, ye gitsin cicim :)__

deniz dedi ki...

ben yazı hamile geçirmenin anneye sıkıntı verdiğini, yaza doğurmanın da çocuk için sıkıntılı olduğunu düşünüyorum.pişik falan açısından. hamileliğimin son zamanlarının kışa gelecek olmasından çok memnunum zira şu aralar beni afakanlar basıyor çok sıcak.şu an işten çıkıp gidesim var kendime buz gibi bir kzılcık şerbeti yapasımda.

ferulago dedi ki...

denizero, doktorum kızmasa kilo takıntım yok zaten :)

deniz, bence de en güzel zamanlama bizimki :)