13 Aralık 2010 Pazartesi

Tahin Nutella'ya karşı

Kış geldi mi annem için tahin-pekmez zamanı gelmiş demektir. Dışarıda lapa lapa yağan ve bayağı da tutmuş olan kara bakılırsa, galiba bu kış her zamankinden çok ihtiyaç duyacağız tahinin vereceği enerjiye. Ne yalan söyleyeyim, taze ekmek üzerine sürüp yemesi pek güzel olur.

Emzirme döneminde yapılan en büyük hatalardan biri süt olsun diye sürekli tatlı yemek, hoşaf vs. içmek, biliyorum. Bunların gereksiz kalori yüklemekten başka işlevi yok. Tabii bir de susatıp su içirmek. Onun yerine direkt su içmek çok daha yararlı ve olması gereken. Ama gel de bünyeye anlat bunu. Bir miktar tatlı yemeden olmuyor. Ben de dozunda bırakmaya çalışıyorum, umarım başarılı olurum.

Bugün annem Nutella alıp gelmiş sağolsun. Hamileliğim boyunca uzak durmuştum kendisinden. Benim yüzümden kocam da mahrum kalmıştı. Bugün kendisiyle birazcık hasret giderdik ama bünye tahini aradı sanki. Ya da 9 ay boyunca Nutella'dan mahrum kalınca onsuz yaşamayı öğrendi.

Neyse ne, fazla sorgulamaya gerek yok. Elimde bir dilim tahinli ekmek, yanında kakolu süt, dışarıda lapa lapa yağan kar, meleklerim sıcacık yataklarında mışıl mışıl uyuyor ve ben evimde, kocamın yanındayım, işte mutluluğun resmi bu Abidin.

10 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

Maşallah hep böyle tatlı tatlı yazılar yazın :)

İkiz Babası dedi ki...

ABİDİN KİM KIZIM ALOOOO?????????

ferulago dedi ki...

Elçin'in Yeri, inşallah. Yazı gerçekten de tatlıydı ama yanındaki tahin-ekmek daha tatlı :)

İkiz Babası, bir ara tanıştırırım :)

özii dedi ki...

Nutella diyince akan su duruyor :)))

Türkün Acun Sanlı dedi ki...

Bu kadar olur, bu yazı tam üstüne geldi! Ben de 7 haftalık kızımı emziriyorum. Haftasonu, canavar kızım daha çok içmek isterken, sütümün azalmakta olduğunu fark ettim. Panik panik panik! Ne yiyordum da yemeyi bıraktım ve sütü etkiledi diye düşündüm : tahin-pekmez! Derhal yeniden yemeye başladım. Sütümün dönüşü muhteşem oldu :D

ferulago dedi ki...

özii, tahine de fırsat verelim ama :)

Cintoş, oh, tahin yemek için bahanem hazır artık :)

3kişilikDünyam dedi ki...

ohhh, bundan öte bir keyif yok. Siz yine de fazlaya kaçmadan bu keyiften mahrum bırakmayın kendinizi.

ferulago dedi ki...

3kişilikdünyam, aşırıya kaçmamaya çalışıyorum ,umarım başarabiliyorumdur :)

asimetrik dedi ki...

ne güzel yazmışsın ferulago, içim ısındı... Hep bir arada ve musssmutlu kalın... :))

ferulago dedi ki...

asimetrikciğim, senden haber almak ne güzel :)