27 Aralık 2010 Pazartesi

Vicdan azabı

Bebeklerim artık daha uzun mesafedeki nesneleri ve kişileri görmeye ve takip etmeye başladılar. Çok güzel birşey bu çünkü bize bakıp gülüyorlar sonrasında da, içimin yağları eriyor. Ama bir yandan da hoş değil çünkü vicdan azabı çekiyorum. Bebeklerimin birisi kucağımdayken, emzirirken vs. diğeri bana gözünü dikip sanki "o neden kucakta, ben neden değilim" der gibi bakıyor. Gözlerini dikip ayırmıyorlar, ondan sonra bendeki vicdan azabı diz boyu. Kucağımdakini bırakıp diğerini alıyorum, sonra da bıraktığım bebeğim dikiyor gözlerini. Çok zor çok :)

10 yorum:

özii dedi ki...

oyy kıyamam ben onlara ama çaren yok be güzelim...Yani ikisi aynı olsa :)) dermişim ama sanada kıyamam

ferulago dedi ki...

özii, aynı anda kucağıma alınca da kıpır kıpır rahat durmuyorlar :)

IŞIK ÖRSEL İMİR dedi ki...

Merhaba ferulago, bir ikiz annesi olarak diyebilirim ki bu vicdan azabı maalesef büyüdükçe azalmayacak. Şimdi ikisini birden kucağına alabiliyorsun en azından :) Bana diyorlar ki her gün birini alıp çık dışarı hava al. Nasıl seçeceğim peki? Evde bakıcıya kalan bozulmayacak mı bana? Zor iş işte

kurşunkalem dedi ki...

Pratikte nasıl sonuç alacağını bilmem,ama ikisini aynı anda emzirmek mümkün mü acaba?Yani özel tutuş şekilleri var sanırım bunun için.Gerçekten çok zor olmalı,sana kolaylıklar diliyorum..

Bilges dedi ki...

ay kuzum benim.. merak etme kokuna kavustukları an unuturlar nası ossaa...:))

benim ikizleri olan arkadasım ikisini aynı anda emzirirdi.. aslında ben cok internet kurcalayan biri oldugum icin ebn önermistim ona... bu sekilde süt üretimi allahın ikiz mucizesi gibi cifte gucle süt veriyormus.daha cok sütü oluyordu... belki ilk anda yadırgayıp, mızmızlanıyolar ama sonra alısıyorlarmıs...

ELİF dedi ki...

Ah canım ya..
Ben birini kucagıma aldığımda birinide dizime yatırırdım...
Zor zor...
Allahım sana kolaylık versın...

yaruze... dedi ki...

merhaba
bende bir ikiz annesiyim.2,5 yaşında benim minik sürprizlerim.Her aşamaları ayrı zor ikiz büyütmenin.Ama çifte sevgileri herşeye değer.
Bizede bekleriz:)
İyi seneler...

ferulago dedi ki...

yaruze, size de iyi seneler. Mutlaka geleceğim, 2.5 yaşındaki ikizlerin annesinden öğrenecek pek çok şeyim olmalı :)

Anaların aslanı-aslanların anası dedi ki...

İkisini aynı anda emzirmeyi denedim ben de ama tek tek bile çok az emdikleri için başarılı olamadım. Ama kesinlikle ikiz etkisi diye birşey var süt üretimini inanılmaz arttırıyor başarabiliyorsanız mutlaka dene. Bu ikiz etkisi denen hadise sebebiyle sağma makinamı da çiftli aldım ben mesela. Hem de zamandan tasarruf etmiş oldum.
İkisini aynı anda kucağa almak büyüdükçe zorlaştığından ikisini de yanyana yatırıp oyunlar oynuyor gıdıklıyor öpüp kokluyorum ben. Ama insan kucağına almak istiyor işte o zaman film kopuyor. Biri mutlaka acıklı acıklı bakıyor ya da anneler öyle olduğunu zannediyor.Bunun çözümü maalesef yok sanırım.

Adsız dedi ki...

masssallaahh! dogdular da gulucuk dagitiyolar :)
zaman bi tek benim icin gecmiyo bu aralar :(