3 Şubat 2011 Perşembe

Gelen gideni daha aratmadı ama bu da olmaz ki

Üst kat komşularımızın taşındığından bahsetmiştim. Tepemizde koşturan, hoplayan zıplayan, bağıran çağıran, kapıları çarpan kimse yok, çok mutluyuz. Ancak üst katın boş olmasının maalesef kötü bir yanı da var: ısınan hava yukarı çıkıyor ve bu soğuklarda evimizin ısısını yukarıdan kaybediyoruz. Zaten üst kattakilerden bir hayır görmedik şimdiye kadar, bize son hediyeleri de kış ortasında taşınmak oldu.

İşin kötüsü alt kattakiler de ortadan kayboldu. Zaten gündüzleri pek yakmıyorlardı kombiyi, şimdi okullar tatil olunca bir yerlere kaçmışlar. Yılbaşı zamanı da yoklardı, yine donmuştuk. Kombili evlerde ne kadar yakarsanız yakın, alt ve üst katınızdakiler de aynı şekilde yakmıyorsa ısınmak mümkün olmuyor. Biz neyse üşümüyoruz da bebeklerim üşüyecek diye korkuyorum. Doğalagaza, elektrik sobasına abanıyoruz biz de. Ah üsttekiler, ah alttakiler, ne gareziniz var bize.

Daha önce ifade etmiştim, bir kez daha edeyim, kombili evde oturanlar kış boyunca kombiyi kapatıp bir yerlere gitmemeli. Gideceklerse kombiyi açık bırakmalı veya seyahatlerini yaza ertelemeli.

Sinirim bozuldu.

3 yorum:

deniz dedi ki...

Feru evi kaç derecede tutmaya çalışıyorsun? Ayrıca hayırlı ve sıcak seven komşular dilerim.

Hande dedi ki...

Bebek ufakken insan üşüyecek diye çok korkuyor, meğerse ideal ortam sıcaklığı bebek için 23-24 dereceymiş, bu da aslında hemen her evde sağlanan bir sıcaklık..

ferulago dedi ki...

deniz, doktorumuz 24-26 derecenin ideal olduğunu söylemişti. Alttakilere de acıyorum aslında, onların altında yaşlı bir teyze var ve tüm yaşlıların aksine soğuğu seviyor, penceresi hep açık. Onlar da her fırsatta kaçıyor demek ki.

Hande, bizim evde bu aralar sağlanamıyor. Elektrik sobasını yakmazsam yattıkları odanın sıcaklığı 18'e düşüyor :(