26 Şubat 2011 Cumartesi

Süt pompam süt koyverdi

Hayır yanlış yazmadım, su koyvermedi, süt koyverdi. Hamileyken yorumlarından gayet iyi olduğunu duyduğum, uygun fiyatlı , hem elektrikli hem de pilli kullanılabilen tekli Medela marka süt pompası aldığımdan bahsetmiştim. İlk zamanlar çok memnundum kendisinden ama sanıyorum 1-2 kez yere düşürdükten sonra pompa az vakum yapmaya ve vakum ayarı yapamamaya başladı. İçindeki ayar yerine yakın minik bir plastik kırılmış, o kadar etkiler mi bilmiyorum ama düşürmenin etkisi olduğu kesin. Hasbelkader vakum yapabildiğinde ise süt kusmaya başladı. Hava çıkışının olması gereken delikten zaman zaman süt fışkırıyor.

Artık süt sağamıyorum diye (az su içmemin de etkisi belki) iyice üzüldüm, sütüm oldukça azaldı. Oysa ne güzel memeleri zorlayıp boşaltıyordum bebeklerim emmediğinde veya uyuduğunda. Acaba sütüm mü kesildi diye tirle alıp denemeye karar verdim. Aldığım tirleyi verimli kullanamadım ama en azından hala süt geldiğini gördüm.

İnternetten yeni pompa arayışına başladığımda benim aldığım Medela hakkında 1 tane de kötü yorum olduğunu gördüm. Yazan kişi motor kısmına süt kaçırdığını söylüyordu. Hatta 1-2 arkadaşında da aynı sorun olmuş. Oh be dedim, tamam ben aleti kırdım belki ama böyle de bir sorunu varmış benim neden olmadığım. Sonunda kocamın sponsorluğunda başka bir pompa almaya karar verdim. Beğendiğim model Ameda'nın çift göğüs için olan bir modeli. Vakum seviyesi ayrı ayrı ayarlanabiliyormuş, bir de bunu deneyelim bakalım dedim. Benim için en önemli özelliği motor kısmının ayrı yerde olması. Vakumu hortum aracılığıyla ilettiği için direkt sütle temas etmez diye düşünüyorum. Umarım umduğum gibi çıkar. Fiyat olarak Medela'nın 2 katından fazla. Okuduğum yorumlarda hastanede kullanılan tiplere en yakın model olduğundan, süt verimini artırdığından falan bahsediliyor. Diğeri için de güzle şeyler okumuştum, o yüzden umarım paramızı sokağa atmıyorumdur. Diğerini de firmaya gönderip ne yapılabilir diye soracağım. Belki motor problemini üretim hatası olarak değerlendirirler de garanti kapsamna sokarlar. Olmasa da sağlık olsun :)

8 yorum:

Bilges dedi ki...

ay canım benim ben o kadar nadir sagıyorum ki. oyle dusunme bebeklerinin emdigi yeter sütün hic gitmez bence,sagdıkların yanına kar olur ama suyu ihmal etme zaten bebek emdikce insan nasıl susuyorrr di mi...ben bebeğim emmedigi zamanlarda sagmak istiyorm ama cok üşeniyorum yaa. bazen cok yanıyor ama sanırım yanlıs yapıyorum di mi...bende medelanın elektrikli pilli cift baslıklı pompası var..çok para verdim yaa.insallah bozulmaz cok üzülürüm...

ferulago dedi ki...

Bilges, bozulmaz sanıyorum çünkü dediğin pompa da benim alacağım gibi hortumlu, motoru uzakta olan. Benim Medela'nın pompası süt sağılan yerin yakınındaydı. Gerçi arada geçiş yeri yoktu ama valfin olduğu yerde köpürme yapıp yukarıya çıkıp minicik bir delikten motorun içine giriyordu. Saçmalık işte, endişelenme ama sağmayı da ihmal etme :)

Hande dedi ki...

Değişik bir şey söyleyeyim mi başıma gelen..Benim sütüm 6.aya doğru pompayla hiç çıkmamaya başlamıştı..Hatta belki 1-2 ml. çıkınca mutlu oluyordum..Sadece bebek emince geliyordu ama pompayla olmuyordu kesinlikle..Bir ara kesin sütüm kesilecek diye strese girdim..Ve sonra ek gıdalarla pompadan hiç gelmemeye başladı..Sonra ne mi oldu 18 ay toplam süre emzirdim, ama pompasız..

ferulago dedi ki...

Hande, öyle birşey olmaz umarım çünkü işe başlayınca umudum sütümü sağıp bırakmak. Normal normal gelsin o yüzden :) Ama gerçekten ilginç bir durummuş.

Bilges dedi ki...

fikrimi sorarsın handecim... pompa asla bebek gucune erisemez de ondan.. ne olursa olsun bebek emmesi anne sütünün devamlılıgı icin temel neden...insallah bebislerimiz hep emer.. ferulogo bence senin sütün azalmaz askım hic dusunme aklına getirme,senin iki bebegin var hem onlar emiyo eee.. ne kalıyo pompaya.. cok merak ettim pomapaladıgında elde ettigin cc ne..

ferulago dedi ki...

Bilges, oğlum emmiyor maalesef, ona pompayla sağıp vermeye çalışıyorum. Pompaya olan ihtiyacım bundan kaynaklanıyor yani :)

Anaların aslanı-aslanların anası dedi ki...

Canım, benim blogta belki okumuşsundur ben de ameda kullanıyorum ve çok memnunum. İkiz etkisini duymuşsundur ikizleri aynı anda emzirince sütün artıyor. Bu pompa modeli de bu düşünülerek yapılmış. Ben nhe yazık ki emziremediğim için hep sağıp veriyorum ikisine de ve 9 ayı devirdik Allah nazarlardan saklasın. Sağmaya devam :))
Benim tek şikayet göğüs uçlarım çok yara oluyor. Hatta biraz önce kan sağdım resmen. Bepanthen iyi geliyordu ama artık o da fayda etmiyor. Garmastan kullanıyorum şimdi iki gündür bakalım iki günde bi değişiklik olmadı umarım iyi gelir.

ferulago dedi ki...

Anaların aslanı, çok sevindim bunu duyduğuma. Şimdi daha bir heyecanka bekliyorum yeni pompamı