28 Mart 2011 Pazartesi

Oynamayın şu saatlerle

Yine saatlerle oynadılar. Bir daha olmayacak dediler, yine yaptılar. Ne kadar tasarruf ediliyor, ne karımız oluyor anlamıyorum. Bir gün de deseler ki, "kardeşim karımız-zararımız şu, o yüzden saatlerle oynayıp duruyoruz". Dediler de ben mi kaçırdım yoksa? Oynamayın kardeşim, 1 günlük tasarruf olacak diye milyonlarca insanın iç dengesini bozmanın ne anlamı var? O tasarrufu yapmanın başka yollarını bulalım. Haydi biz alışırız, adapte oluruz kısa sürede, peki ben bebeklerime nasıl anlatacağım bu durumu? "Doktor randevumuz sabah erkenden ama saatleri ileri aldığımız için siz bir saat az uyuyacaksınız" desem anlar mı onlar? Sonrasındaki huysuzluğu, uyumamak için direnmeyi vs. nasıl aşacağım? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri mi gelip uyutacak bebeklerimi. Yapmayın kardeşim ya, oynamayın şu saatlerle. Haydi ben kendi açımdan düşünen bencil biriyim, kabul. Ama yukarıdaki karikatürü ararken (telif hakkı nedeniyle sonradan kaldırdım sanatçıya ayıp olmasın diye) gördüğüm yazılara ne diyeceksiniz? Özellikle saatlerin ileri alındığı günün ertesinde araba kazalarının arttığından bahsediyorlar, rakamlar veriyorlar, daha pek çok örnek vs. Yapmayın kardeşim ya, iç saatimiz alt üst oldu yine.

6 yorum:

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Evet bende tam olarak anlamış değilim saatlerle oynanmayacağı söylenelı epey oldu neden vazgeçtiler peki anlamadım.

ferulago dedi ki...

Sevtap, yeterli tasarruf olmayacağına karar verdik gibi birşey dendiğini hatırlıyorum ama detaylı bir açıklama lazım. Saçma sapan bir uygulama. Kesin Avrupaya uymak için yapıyoruzdur.

weekend lover dedi ki...

ayni dertten muzdarip biri olarak gulerek okudum yazdiklarini...evet onlar uyutsun oglumu madem saatler degisip duracak:)))

ferulago dedi ki...

Burcu, neyseki alıştılar ama perişen ettiler bizi de :)

julyasia dedi ki...

ahh ahh deştin gene yaramı.
bizim kız da adapte olamıyor. tam adapte oluyor diyoruz hooop gene saatler değişiyor.saçımı başımı yolasım var bu günlerde.

ferulago dedi ki...

Aslı, anneler birleşelim kampanya başlatalım en iyisi :)