11 Mayıs 2011 Çarşamba

Ek gıdaya geçtik


Gerçi hala geçip geçmediğimizi anlayamadım ya neyse. Dün ilk defa doktorumuzun önerisiyle sebze püresi hazırladım bebeklerime. Buharda kabak ve taze fasülye pişirdim, önce kabakla başlayayım ikisini karıştırmayayım dedim. Kendim için mayaladığım keçi yoğurdumdan biraz ekledim, azıcık da zeytinyağı derken bana göre hoş bir karışım hazırladım. Tahminim oğlumun hoşlanarak yiyeceği, vitamin bile içirirken zorlandığım nazlı kızımın ise yemek istemeyeceğiydi. Bakın neler oldu dün:
Yavrularım beni ters köşeye yatırdı resmen. Oğlum ek mamadan nefret etti. Aptamil'in vanilyalı tadına alışınca tatsız tutsuz geldi tabii. Kızım ise pregominden sonra ne versen yiyor garibim.


Oysa ben ek gıdaya geçişin çok rahat olacağını düşünürdüm, ne bileyim, reklamlarda hep öyle oluyordu. Zamanla alışacağız herhalde. Zeytinyağı ekle dedi doktorum ama acaba eklemesem mi? Önerileriniz varsa açığım bu arada.


Kızıma damla içirmenin yolunu budum. Emziğini damlaya buluyorum o da afiyetle yalıyor. Biraz uzun sürüyor ama olsun :)

8 yorum:

Anaların aslanı-aslanların anası dedi ki...

Canım,zaten bebeklerin adetidir anne babalarını ters köşeye yatırmak. Bizimde mesela kociş bi heyecanla geliyor bak Alper ışığın düğmesine yaklaşınca basıp yakıyor sonra ışığa bakıyor, sonra basıp kapatıp tekrar ışığa bakıyor diye ( doktorumuzun söylediği neden-sonuç ilişkisini öğreten bir aktivite ), gidiyorum yanlarına öyle bön bön suratıma bakıyor ne istiyorsun diye, kocişin "bak oğlum hani açıyorduk kapatıyorduk, hadisene göstersene anneye" serzenişlerine rağmen kılını kıpırdatmıyor kerata. :))
Ek gıda meselesine gelince, gerçi benim blogtan okumuşsundur ben verdiklerimi tek tek yazıyorum. Zeytinyağı kullanıyorum, bir yaşına kadar pişirmeden çiğ olarak katacaksınız yemeklere dedi doktor. Bu arada demir verecem diye emzikten soğurlarsa ne olacak gibi bir soru geldi aklıma naçizane ..

İkiz Babası dedi ki...

ben oğlumla mangal yapacağım, sebze sevmeyecek o :))

ferulago dedi ki...

Anaları aslanı, doğru ya, liste vardı hemen kopya çekeyim. Zeytinyağı bizde de çiğ olarak ama canki tadını değiştirdi gibi geldi bana, ama esansiyel yağ asitlerini almaları için katmak lazım tabii. Emzikten herhalde soğumaz, damlaya bulayınca kendi tutup ağzına sokmak istiyor kızım resmen. Başka bir yol bulana kadar şimdilik bu :)

İkiz Babası, ahkam kes bakalım sen. Bir de yazı yazsan.

deniz dedi ki...

bende yakışıklı sebze yemiyorsa etcidir demiştim ikiz babası da öyleymiş. bizde inş. önümüzdeki ay ek gıdaya geçicez nedense benim eşimde kızıma mangaldan bahsedip duruyor.

ferulago dedi ki...

denizciğim, annesi hamileyken bol bol sebze yedi, elbet bayılacak sebzeye babası ne derse desin :)

Gülin dedi ki...

Bize doktorumuz 4. aydan itibaren kaşıkla yemeye alışması için cam rendede hazırlanmış meyve, haşlanmış sebze veya yoğurt önermişti.Buharda pişmiş kabak ve havuç yediriyorum. Omegalar nedeniyle ve tuvalet problemi olduğu için zeytinyağı ekliyorum. Bazen kendi mayaladığım yoğurtu da ekleyip veriyorum. Ve kesinlikle sevmiyor :) Ama tatlı bir elma püresine hayır demiyor :) Galiba damak tadı denen şey doğuştan geliyor.

ferulago dedi ki...

Gülin: Bize doktorumuz 4. aydan itibaren kaşıkla yemeye alışması için cam rendede hazırlanmış meyve, haşlanmış sebze veya yoğurt önermişti.Buharda pişmiş kabak ve havuç yediriyorum. Omegalar nedeniyle ve tuvalet problemi olduğu için zeytinyağı ekliyorum. Bazen kendi mayaladığım yoğurtu da ekleyip veriyorum. Ve kesinlikle sevmiyor :) Ama tatlı bir elma püresine hayır demiyor :) Galiba damak tadı denen şey doğuştan geliyor

ferulago dedi ki...

Gülin; aynı şeyleri yapıyoruz, herhalde alışacak bizimkiler de :)