9 Mayıs 2011 Pazartesi

Günün anlam ve önemi :)

Bebeklerim bugün 6 aylık oldular. Artık ikisi de kocaman, 7'şer kilo civarında bebekler. Gülüyorlar, kahkalar atıyorlar, sağa sola dönmeye çalışıyorlar ve daha bir sürü şey yapıyorlar. En son doktor kontrolümüzde artık ek gıdalara geçebileceğimizi söyledi doktorumuz. Önce sebze püresi+yoğurtla başlayıp sonra mutlaka kıyma içeren çorbalara vs. geçebilirmişiz. Maalesef elimde şöyle yapın, böyle yapın tarzı bir liste yok, genel olarak ne yapacağımızı anlattı doktorumuz. Artık nelerden hoşlandıklarını bulmaya çalışarak vakit geçireceğiz.

6 ay, dile kolay. Çok uzun bir zaman değil belki ama bana göre hem çok uzun hem de çok kısa. Ek gıdalarla birlikte bebeklikten biraz daha uzaklaşıyor gibi geliyor bebeklerim ama onları sonsuza kadar bebek olarak tutamam ki zaten. Her anın tadını çıkarmalı, zaman hızla geçiyor.

Bazı anların ise tadını çıkarmak biraz zor oluyor. Kızıma vitamin vermek ölüm bizim için. Önce vitamin karışımıyla başladık. Kaşıkla vitamin verirken zor yutuyor kızım, ağzında bekletip bir punduna getirip tükürüveriyor. Verem aşımız öncesinde ağrı kesici şurubu içirmek için neler çektik siz düşünün. Haydi vitamin neyse, ite kaka yutturuyorduk bir şekilde ama ya demir damlasına ne demeli? Kızım tadından hiç hoşlanmadı. Tamam hoşlanılacak gibi değil ama yine de yutması lazım. Oğlum da beğenmiyor ama yine de yüzünü buruşturarak yutuveriyor garibim. Kızla ise resmen köşe kapmaca oynar gibiyiz. Ağzına tıktıktan sonra kaşık elde hazır bekliyorum, ağzının sağ köşesinden çıkardığında toplayıp yine tıkıyorum, bu sefer soldan çıkardığında yine toparla ağzına tık derken çikolata yiyen çocuklar gibi heryeri siyaha boyanıyor. Güç bela başarmaya çalışırken bir de balık yağı çıktı içirmemiz gereken. Olmuyor işte, içmiyor güzel kızım. Doktorumuza sorduğumda ilaçları çok güzel ayırt ettiklerini, ilacı şırıngayla vermemizi önerdi. Bir plastik şırınga alıp (iğnesiz elbette) açık ağzına pistonla ittirmeye çalıştım ama sonuç aynı, yine sağdan soldan akan siyah demir-vitamin karışımı. Korkum ek gıdaları kaşıkla vermeye çalıştığımda yemek istemeyecek olması. Doktorumuz yemeğin tadını alınca sorun olmaz dedi ama bilemiyorum.

Anneler bana yardım edin, siz nasıl veriyorsunuz (ya da veriyordunuz) demir damlasını?

6 yorum:

gezicini dedi ki...

nurturia'ya müracaat ediyoruz!
gorki

Öykü'nün Annesi Seda dedi ki...

bende verdiğim vitaminin damlalığını kullanıyorum demir damlasını onunla çekip ağzına sıkıyorum.Böyle bir yöntem buldum.Ama ek gıda bir kabus bizim için tarhana çorbasından başka bişey sevmiyo.Çok zor çok

Öykü'nün Annesi Seda dedi ki...

vitaminimizin damlalığını kullanıyorum ben.Damlalığa çekip ağzına sıkıyorum.

ferulago dedi ki...

gezicini, fırsat bulursam bakayım

Öykü'nün annesi Seda, bir de öyle deneyeyim bakalım ne olacak :)

deniz dedi ki...

Ben demiri kızım eve geldiğinden beri düzenli kullanıyorum. Ağzına damlatıyordum ama çoğunun tükürüyordu. Bende bir kere deneyip kzıımın ne kadar haklı olduğunu gördüm. O ilaç tek başına içilmez. Birde nerdeyse bütün kıyafetleri boyadı ve çıkarılamadı da. Son 2 aydır mamasına katıyorum akşam sabah doktorun önerisi ile. Birde ferrodan ferruma geçtik.

ferulago dedi ki...

denizciğim, santafer dahaiyidir dedi doktorumuz ama onu da beğenmedi, mamaya katmayı düşündüm ama emilimini etkler iye yapamadımi doktorumuz da önemrmedi. Tadı için çok haklı ama sadece demir için ypmıyor bunu, tadı güzel olan şeyleri de (gerçi bana göre güzel) akmıyor. Neyse, bir yol blacağız elbet. Lekeler için kosla vanish max tavsiye ediyorum. Çamaşırları yıkamadan önce lekeye uygulayıp makinede normal yıkıyorum. Kaç gün bekleyen lekeleri de bile çıkarıyor. Bir dene istersen