23 Mayıs 2011 Pazartesi

Hastayız

Birkaç gündür hastayız.

Bebeklerim ishal oldu. Ek gıdaya geçişte normalmiş, diş çıkarırken olurmuş, ikisi bir araya gelirse daha şiddetli olabilirmiş. Tamam ama neden hala geçmedi?

Oğlum kabak-yoğurt karışımını pek sevmedi bu sefer. Kızım afiyetle yedi ama sonrasında ikisinde de ishal başladı. İkisinin de iştahının kesilip durgunlaşmalarına rağmen ateşleri yoktu. Sonuçta kızım daha hafif atlattı ama oğlumda halen devam ediyor. İşin kötüsü mukus ve kan da işe karıştı. Kızımdan bildiğim için keçi mamasına geçtim, mide-bağırsak sistemi iyice hassaslaşmıştır, nolur nolmaz dedim. Zaman zaman yok denecek kadar azalsa da kan hala var. Neşesi yerine gelmese, çok şiddetli bir tablo olsa Allah korusun dizanteri veya türevleri diyeceğim. Kendi doktorumuz 19 Mayıs nedeniyle izne çıktığı için dün götürdüğümüz bir başka doktor da aynısını söyledi. "Dizanteri çok daha şiddetli bir tablo gösterir" dedi.

Bugün gaita tahlili için numune götüreceğiz. 19 Mayıs'ın uzun bir tatil sürecine dönüşmesi hiç iyi olmadı bizim için.

Sanıyorum tüm annelerin ortak dileği bu: Keşke ben hasta olsam yavrularımın yerine.

4 yorum:

battodol dedi ki...

oyyy geçmiş olsun bebiklere :(, umarım çok ciddi bir şey yoktur, bir an önce iyileşirler.

Anaların aslanı-aslanların anası dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun acil şifa diliyorum minişlere

deniz dedi ki...

Çok geçmiş olsun Feru, inş hemencecik düzelirler kuzular.Kızım hasta olacak diye ödüm kopuyor. Biz de hasta olmayalım onlara bakmamız lazım.

GeCe dedi ki...

ah canlarım umarım çarçabuk iyileşirler acil şifalar