17 Mayıs 2011 Salı

Meğer ek gıdayı sevmişiz

Bebeklerim ek gıdayı pek sevemediler demiştim. Meğer hata yapıyormuşum. Ankara'ya gittiğimde bebekli arkadaşlarımla konuşunca farkettim bunu. Ek gıdaya başladığımızda ilk gün bir çay kaşığı kadar, ertesi gün tatlı kaşığı, sonra yemek kaşığı ve sonra da yarım çay bardağı kadar yiyip bu şekilde yenen miktarın artırmaları gerekiyormuş. Ben de 120-150 ml mama içen yavrularım neden bitirmiyor tabağını diye üzülüyordum. Meğerse yemeleri gerektiği kadarını yemişler bile . Acemilik işte.

5 yorum:

weekend lover dedi ki...

bunu bilmiyordum bende, ogrendigim iyi oldu...yumurtaya yeni basladik ve yemedigi icin coook uzuluyordum demek ki alisirken normal...
peki toplamda da yarim cay bardagi yemesi yeterli mi?

Unknown dedi ki...

Maşallah maşallah!Nazar değmesin!Ben de yakında herhalde başlayacağım ek gıdalara.Doktor nasıl derse,bakalım!

ferulago dedi ki...

Burcu, herhalde bebeğin isteğine göre o da artıyordur. Daha oraya gelemedik. Az önce 2 yemek kaşığı kadar yiyebildik :)Yumurtayı ne kadar yemeli aslında ben de bimiyorum. Daha proteine geçmedik. Belki deneyimli anneler bize yardımcı olur.

Kitap Kurduyum Ben, ne güzel hep birlikte aynı alşamalardan geçeceğiz :)

Adsız dedi ki...

Merhaba ben de annemden öğrenmiştim.Yumurta yedirme yöntemini ilk gün sarısından kayısı olmak kaydıyla 1 çay kaşığı eğer alrji yapmadıysa devam 2.gün iki çay kaşığı olarak kademeli arttırılacak.Bir de yoğurdu çay bardağına mayalanacak iyice kaynatılıp ılıtılan sütten mümkünse hazır süt kullanılmayacak meyve parçaları ve hafif şekerle karıştırp biberonla vermiştik sonra ne mi oldu sağlıklı bir şekilde 16 yaşını doldurdu.Dört göz arasında büyütün umarım bu kadar yıldan sonra değişen bir şeyler olmamıştır.Sevgiyle kalın.

ferulago dedi ki...

Adsız, değişen birşey yok. Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Darısı bize diyorum :)