7 Şubat 2013 Perşembe

40 olunca anladım - 2

Yine oje meselesi. Ne önemliymiş bu oje demeyin, 40'a doğru insan kokoşlaşmaya başlayınca bu da daha bir önem kazanıyor elbette.

Daha önce açık renk - koyu renk oje sorunsalımdan bahsetmiş, koyu renk ojelerle kendimi bulduğumdan dem vurmuştum. Meğerse oje sürme işine tamamen yanlış bir yerden bakıyormuşum ben. Neymiş hatalarım?

1) Açık renk ojenin bakımı daha kolaydır, koyu rengin ucu falan çıkınca yenilemek vs. gerekir, açık renkte ise belli olmadığı için daha uzun süre kullanılır.

2) Koyu renk ojeyi kıyafete göre değiştirmek yorucudur. Kırmızı kıyafete bir önceki günün mavi ojesi gitmez, çıkartıp kırmızı vs. sürmek gerekir.

İşte 40 olunca anladığım şey bu ikinci maddeyle ilgili.

Eskiden her gün kıyafetine göre oje rengini değiştiren kadınlara hayranlık ve şaşkınlıkla bakardım, nasıl bu kadar çok vakit buluyorlar, nasıl taşırmadan sürüyorlar diye şaşar dururdum. (açık renk oje taşsa da pek belli olmazdı ne de olsa.) Ama artık anladım, meğer iş sandığımdan daha basitmiş.

Mavi kazak giyip mavi oje mi sürdünüz? Çok yakıştı harika oldu ama ertesi gün kırmızı gömlek giyeceksiniz. Ojeyi silip yenisi mi sürmeli? Haaaayyıırrrrrrrr. Mavinin üzerine koyu kırmızı kat atıyorum oluyor bitiyor. Bir sonraki gün kahverengi ya da siyah mı giyeceğim? At üstüne kahverengi ya da siyah oje olsun bitsin. Böylece her gün farklı bir renk, her gün bakımlı eller.

Ben bunu 40 olana kadar neden anlamadım ki? Yaşasın koyu renk oje özgürlüğü :)

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım aslında olay 40 olmakta değil, anne olmakta bence:) Ben daha 40 olmadan çeşitli pratik yöntemler icatr etmeye başladım annelik sayesinde; bu da onlardan biri bence:) Yaşasın kokoşluk bu arada:)

anne kaleminden dedi ki...

vay beee, süpersin :) bunu aklımda tutacağım... ama asıl sorun insan neden 40 ına yaklaştıkça kokoşlaşıyor bunu merak ediyorum, aynısı bende de var da :))))

ferulago dedi ki...

Elvan Özen; paylaşırsan sevinirim, bilmeyenler de faydalansın :)

anne kaleminden; annem hep derdi ileride nasıl olsa renkli şeyler giyeceksin diye, kadınların 10'da 9'unda olan bir şey demek ki ama neden ben de bilmiyorum cidden :)

özii dedi ki...

harikasın:) başka önemli bir nokta daha
aslında kat kat sürmek, koyu renk ojeyi çıkartmak açısından da oldukça faydalı.
Tırnak diplerinde koyu renkler kalmıyor ,altta açık renk olunca hepsini daha kolay temizleyebiliyoruz ;)

ferulago dedi ki...

öziiciğim, öyle oluyor evet. Açık sürmüyorum bu aralar, şeffaf sürsem de kuruma problemi oluyor (süre açısından) ben de tırnakları boyamayan koyu bir oje sürüyorum, diğerlerini üste :)

a. gizem dedi ki...

sana süper bir öje rengi önerim olacak :) flormar 320 . ne açık ne koyu. sürdüğünde herkesin sana rengini soracagı bir renk :)

ferulago dedi ki...

a gizem, çok merak ettim rengi şimdi :) Sağol varol

ferulago dedi ki...

a gizem, çok merak ettim rengi şimdi :) Sağol varol