23 Eylül 2014 Salı

Anaokulu serüvenimiz yeniden başladı

Geçen haftaki alıştırma döneminde ancak 2 gün gidip hastalanarak ara verdiğimiz anaokulu serüvenimize dün yine başladık. Kreş ve anaokuluna giden çocuklar çok sık hastalanır bilirim, mutlaka birinden hastalık kaparlar, normaldir ama benimkiler gündüz 26 gece 7-9 derece olan hava sıcaklığının etkisiyle kendiliklerinden hastalandılar sanıyorum. Kızımda başlayan soğuk algınlığı oğluma da bulaştı (ama grip değildi neyse ki, ateşleri de hiç çıkmadı şükür), biz de diğer çocuklara da bulaşmasın diye  toparlayana kadar göndermeyelim dedik, bir de bize verdikleri kağıtta "çocuğunuz hastalanınca lütfen getirmeyin" yazıyordu. Tecrübesizlik de var tabii, oğlu geçen sene kreşe başlayan bir arkadaşım "keşke sorsaydınız, burnu akıyor diye göndermemişsiniz ama öyle olsa kışın hiçbir çocuk okula gidemez" dedi. Doğru vallahi, sormadık. Oysa ne planlarımız vardı o hafta için. Çocuklar ilk 3 gün yarım hafta gidip alışacak, sonra da tam güne geçeceklerdi. Ben de o hafta izin alıp çocuklara yardımcı olacak, tam gün gittikleri 2 günde ise boş ve sessiz bir evin nasıl bir şey olduğunu görüp içim burularak eksik işlerimi tamamlamaya çalışacak hatta kendime yeni işler icat edecektim. Kısmet değilmiş.

Cuma gönderecek gibiydik ama "anaokulu yeni yerine taşınacak herşey karışık getirmeyin" dediler. Sonuç olarak dün tekrar başladık. 2. günde kızım biraz ağladığı için alıştırma dönemine devam edelim, yarım gün gelsinler dediler. Yeni yere gerçekten taşındılar mı, ya taşınmadılarsa, ya iyileşmediler diye almazlarsa, iznim bitti fakülteye dönmem lazım keza kocamın da kendi fakültesinde işleri yığıldı düşünceleri arasında evden çıktık.

Endişeli olsak da hayatımdaki en mutlu günlerden birini yaşadım dün. Maaile arabaya doluşup çıktık sabah erkenden. Önce beni istasyona bırakıp el salladılar, ben trenime bindim, babaları da anaokuluna bıraktı meleklerimizi. Sizler için belki normal bir şey ama geçenlerde dedim ya, çekirdek ailemiz olarak yeni hayatımız başladı bizim, bizim için bir ilkti bu.

İyi haber yoldayken geldi. gerçekten de yeni yerlerine taşınmışlar. Eski binaları pek iç açıcı değildi açıkçası. Tıp Fakültesi'nin altındaki zemin katı vermişlerdi (zamanında bizimki de Jeoloji Bölümü'nün altındaydı, sonradan kendilerine ait bir binaya geçmişlerdi), pek gezme fırsatım olmamıştı ama internette kreş araştırırken gördüklerimize de pek o kadar benzemiyordu. Ama yeni yerleri rüya gibi. Binanın inşaatı bitmeden önce çocukları götürüp göstermiştik, çizgi film karakterlerinin resimlerinin boyandığı dış duvarları vardı. Kızım görünce mutlulukla ellerini çırpmıştı, biz de içi nasıl olacak diye merak ediyorduk. Neyse ki kocamın yolladığı resimlerle merakımı giderdim. Öncelikle çok aydınlık olmasına bayıldım. Sınıfları deseniz harika, bir sürü oyuncak ve aktivite eşyası dolu. Resmen çocuk olsam da beni de alsalar diye düşündüm. Yeni haliyle bir üniversite kreşinden ziyade özel kreş gibi duruyor. Çocuklar da sevmiş görünüyor. Ortak alandaki top havuzlu kaydırağa ve bisiklete hemen kurulmuşlar mesela, daha ne olsun. Umarım mutlu ve sağlıklı olurlar, öğretmenlerini ve arkadaşlarını severler, başka bir dileğim yok şu anda :)

Bunlar ortak alanlarının resimleri:





Bu resimler de sınıflarından:






6 yorum:

GeCe dedi ki...

Şahane gerçekten koşacakları alan bol, bizde bugün yeniden başladık inşallah hayırlı olur tüm çocuklar için

Sevilay dedi ki...

hayırlı olsun, dilerim hemen alışırlar okullarına, benimki de 4 yaştan Ahmet Abrek. Bizim sorunumuz yemek. 3 gündür okula gitmiceeeem diye ağlıyordu, sebep yemek için zorlanmasıymış, neyse öğretmeni ile konuştuk, öncelikli hedefimiz okulu sevmesi, istemedğini yemesin dedik, bakalım, okul gerçekten güzel olmuş, ferah ve aydınlık. Bir de eğitim fakültesine bağlandı anaokulu, bakalım artısı eksisi ne olacak. Hepimiz için kolaylıklar. iyi çalışmalar.

ferulago dedi ki...

Umarım bol bol oynar yorulurlar GeCeciğim :) size de kolay gelsin

ferulago dedi ki...

Sevilay; 4 yaş listesine bakmıştım zaten :)

Açıkçası artıları olacağını düşünüyorum, üniversite mezunu 6 yeni öğretmen geleceğini söylemişlerdi, lise mezunu öğretmenler yardımcı öğretmen olacakmış bu durumda. herhalde herşey çok daha iyi olacak. Bayıldım yeni haline

Adsız dedi ki...

Hayırlı olsun,

Benim ikizlerim de 36 aylık :)
Yavaş yavaş bakıyorum ben de kreşlere. Burası Ankara Üniversitesinin kreşi mi?
Sevgiler
Özlem

ferulago dedi ki...

Özlwem, teşekkürler, kolay gelsin, kreşe karar vermek oldukça zor bilirim. Hayır, Ankara Üni, değil, evim Eskişehir'de olduğu ve çocuklar da babalarının üzerinde olduğu için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin anaokuluna verdik.