23 Ağustos 2009 Pazar

Kısa kısa

Diyet haberi veremedim ne zamandır. Geçen perşembe gittim, biraz kilo vermişim ama ödemdi sanıyorum, kayda değer birşey değil. Yağ ölçümlerim alındı gerçi, güzel olan kısım da bu. En son Haziran sonunda almıştık, sonra önce diyetisyenim tatile gitmişti, sonra da ben. Böylece neredeyse 2 aylık bir aradan sonra yağ ölçümlerimde vs. bir farklılık olmadığını gördük. Vermemişim ama almamışım da. 1 aylık bir izin süresinin 2 haftasını annemlerin yanında geçirdiğimizi dikkate alırsanız gayet iyi bir sonuç aslında. Bir de geçen haftalarda kocamla dayanamayıp yediğimiz helvalar var (Balıktan sonra helva yemezsek olur mu ama?). Onların yağ içeriğinin bir miktar katkısı olmuştur sanıyorum. Bu hafta tekrar dikkat etmeye başladığım için herhalde çok daha iyi bir sonuç alacağım.

Bu arada diyetisyene gitmeye başlayalı tam 1 yıl olmuş. Aradaki hamileliğim kilo kaybıma biraz sekte vurdu, yoksa çoktan sitediğim kiloya varmıştım. (Keşke devam etseydi de şu anda son aylarımı yaşıyor olsaydım, kilo alıp vermek hiç umrumda olmasaydı, neyse hayırlısı).

Çok yakın bir arkadaşım da benimle birlikte gelmeye başladı. Durumu bana göre daha az dramatik olduğu için (başlangıçlarla kıyaslarsaki yoksa şu anda ben çok daha iyi durumdayım) daha kısa sürede istediği sonucu elde edecek sanıyorum.

Geçen hafta cam sildim ve yağmur yağmadı. İşin sırrını çözdüm. Eğer camları silsem mi acaba? diye düşünüp sonra silersem kesin yağmur yağıyor. Ama ben ne yaptım, pazartesi sabahı 11 trenine bineceğim için sabah evde geçirdiğim ekstra saatlerden birini aniden cam silmeye ayırdım. Planlı programlı birşey olmadığı için de yağmur yağacak fırsat bulamadı. Yola çıkmadan cam silmek ayrıca bir manyaklık olsa gerek, bu konuya hiç girmeyeyim.

Bu gece yine bir canlı yayın var cnbc-e'de. Canlı ödül törenlerini vs. kaçırmayan ben Kainat Güzellik Yarışmasını kaçıracak değilim herhalde. Sabah 4'te ayaktayım. Bu sefer 7 trenine bineceğim için bu kadar erken kalkmak daha iyi olacak Bir sürü reklam arası olacak nasıl olsa, işimi gücümü de rahatlıkla tamamlarım.

Hala iyi gelişmeler bekliyorum ama umutluyum, güzel şeyler olacak (bir an önce olsunlar lütfen).

8 yorum:

Sndrfknella dedi ki...

Ben de 3 aydır ha bugün ha yarın diyip diyip başlayamadığım, başlasam da öğle yemeğinde bozduğum diyet listelerimi hatmedip bugün itibarı ile abur cuburu kesip, sağlıklı yemek yeme düzenime (diyet yapıyorum diyince kendimi baskı altında hissediyorum) dönmüş bulunmaktayım :) Yılbaşına kadar sağlıklı kiloma inmeyi ve bundan sonra geçen bahar yaptığım akılsızlığı yapmayıp verdiğim kiloları geri almamayı hedefliyorum. Ha gayret diyor ve çabalarınıza tam destek veriyorum :)))

Sevgiler

ferulago dedi ki...

Sndrfknella, istedikten sonra yapılmayacak şey yok :) İyi haberlerinizi bekliyorum.

Pusulasız Hayat Kitap Sesleri dedi ki...

Ben de 1 yıldır gidiyorum diyetisyene, istediğim kiloya inmeme çok az kaldı ama bana şöyle bir faydası oldu diyetisyenin, gerçekten sağlıklı besleniyorum artık.
Haa, arada kaçamak olmuyormu? Oluyor elbette, dediğin gibi balıktan sonra helva yenmezse olmaz ki:))
Sevgilerimle...

ferulago dedi ki...

özlem, seni de tebrik ederm o zaman. Diyetisyene gitmenin en önemli faydası dediği gibi sağlıklı beslenmek ve sağlıklı zayıflamak. Yaşam tarzı olunca minik kaçamaklar da pek etkilemiyor neyse ki :)

GeCe dedi ki...

maşallah hamaratsın diyet haberine sevindim tatilde ben aldım galiba birde tarafımdan ödüllendirildin sevgiler

ferulago dedi ki...

GeCe, ödül için teşekkürler :)

lori dedi ki...

allaaam, dusunce gucuyle yagmur mu yagdiriyos biz? bana da oluyodu aynisi onceden (hem de bu iklimde!)

ferulago dedi ki...

loricim, aynen öyle oluyor. Eğer sesli olarak ifade edilirse çok daha kısa sürede yağmur yağıyor hatta. Keşke başka şeylerde de işe yarasa, mesela piyango falan çıkarabilsem :)