11 Şubat 2010 Perşembe

Biraz turlayalım

Bu hafta başında Japonya'dan iki bilim adamı konuğumuz geldi. Dün kendilerine minik bir Ankara turu yaptırdım. Bilirsiniz Ankara İstanbu gibi değil, gidilecek, gezilecek yerler kısıtlı. Hocam Ankara çevresindeki Gordion, Beypazarı gibi yakın çevrelerin gezdirilmesini üstlendi ben de Ulus ve Kale tarafının. Onların sayesinde ben de bir kez daha gezmiş oldum. Önce Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne gittik. Müzekartımı ne zamandır yenilemem gerekiyordu zaten, iyi oldu. Oradan kısa bir yürüyüşle Kale içine girdik. Yanımızdan geçen minik ilkokula çocukları Konnichiwa dedikçe adamcağızlar şaşkınlıkla bakakaldılar. Birini durdurup nereden öğrendiklerini sordum. "Kale'den öğrendik" dediler. Sonra da sayonara deyip gittiler.

Kale'den sonraki durağımız Çengelhan oldu. Rahmi Koç'un kurmuş olduğu bir müzeye ev sahipliği yapan güzel bir bina. Kat kat, oda oda dolaştık, herşeye baktık, restoranda hafif bir öğle yemeği yedik ve bodrum kattaki "Minyatür Odalar" sergisini gezdik. Sergi Şubat ayında içinde bitecekti, hala gidemedim için üzülmüştüm. Neyse yakaladık derken yoğun ilgi nedeniyle 20 Haziran'a kadar uzatıldığını öğrendim. Her bir odaya hayran kaldık, Edo Periyodundan bir Japon çiftlik evini ve insanların ne kadar çok ilgi gösterdiğini görünce şaşırdılar. Oradan çııkıp Bakırcılar çarşısını, en son da Çıkrıkçıkar yokuşundaki dükkanları dolaştık. En çok Çıkrıkçılar kısmından hoşalnmışlar. O kalabalığı, satılan her çeşit malı görünce bol bol fotoğraf çektiler. Artık başka yere gidecek pilimiz kalmadığında konuklarımızı otellerine bıraktım.

Şansımıza hava o kadar güzeldi ki. Sıcak ve güneşliydi, gözlük takmak zorunda kaldım hatta. Bugün ise puslu ve yağmurlu. Konuklarımızın şansı mı benim şansım mı bilemiyorum artık.

Minyatür odalardan birkaç fotoğraf koyayım dedim ama fotoğraf makinemi evde bırakınca cepten çektiğim fotolar o kadar güzel olmadı. Yine de iyilerinden seçmeye çalışayım. Ankara'da olanlar hala gitmedilerse mutlaka gitsinler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Ben de ankaraya uğradığımda çengelhan ı ve çıkrıkçılara gitmeyi istiyorum,bu hatırlatma iyi oldu :) Sema

ferulago dedi ki...

Mutlaka gidin :)