12 Temmuz 2010 Pazartesi

Dünya Kupası bitti

2010 Dünya Kupasını da bitirdik. Düşünüyorum da, eskiden futbolla takım tutmanın dışında ilgisi olmayan, maç falan seyretmeyen ben kocam sayesinde bayağı iyi bir futbol seyircisi olmuşum. Dün düşündüm de, kocamla birlikte seyretmeye başladığımız 2010 Dünya Kupası maçlarının çoğunu hafta içi tek başıma olsam da seyretmişim. Kocamın dediğine göre zaman zaman Öner Üründül'den daha iyi yorumlar yapmışım. Hele geçenlerdeki Hollanda-Uruguay yarı final maçının 2. yarısında hop oturup hop kalktım. Dün akşamki Şampiyonluk maçı umduğum kadar güzel geçmese de kupa törenine kadar ısrarla oturdum, yatmadım. Hollandalıların üzüntüsünü, İspanya Prensi Felipe ve Prensesi Letizia'nın gol atıldığı an tribünlerde çocuklar gibi sıçramasını, Hollanda Prensi Alexander'ın madalya töreninde tüm oyunculara sarılmasını, İspanya Kraliçesi' Sofia'nın yine madalya töreninde her oyuncuyu öpmesini, madalyalarını ve kupalarını alan İspanyol futbolcuların saha içine inerken Hollandalı oyuncular ve teknik ekipten oluşan bir çift sıranın içinden geçmesini, bazı oyuncuların Hollandalı oyunculara sarılıp öpmesini hayranlıkla izledim.

Sonuç olarak bu Dünya Kupası'ndan aklımda kalanlar şunlar oldu:

- Berbat vuvuzela gürültüsü, neyse ki sonlara doğru buna bile alıştık.
- Ömer Üründül'ün korkunç yorumları.
- Bazı spikerlerin Ömer Üründül'den eksik kalmaması.
- Ve en önemlisi de Almanya'da yaşayan, Arjantinlilerden kızartılıp yenme tehditleri alan kahin ahtapot Paul.

2008'deki Avrupa kupasında da tahmin yapmış ahtapot, sadece Almanya-İspanya maçında yanılmış. Biliyorsunuz, Avrupa Kupasını da İspanya almıştı. Bu sefer %100 tuttu tahminleri. Acaba sayısal loto rakamlarını da bilir mi? Gerçi kocamın da Paul'den geri kalır yanı yok. Gönlü Arjantin'den yana olsa da taa en başta "Kupayı İspanya alacak" demişti. Benim Paul'üme bir sayısal loto oynatayım ben en iyisi.

Sizi bilmem ama kupa bitince ben biraz buruldum galiba.

6 yorum:

deniz dedi ki...

Ben futboldan nefret ederim. Allah'tan eşimde pek sevmez. Dün hadi dedim Dünya kupasını izleyelim eksik kalmayalım. Ne kadar sıkıcı bir maçtı işte golün atıldığı son 15 dakika oynansa yeter boşuna 100 dakika helak oldu sporcular.işte benim yorumum da bu.

ferulago dedi ki...

deniz, ilginç bir yorum olmuş :) Eşkeri uyumlu olması en güzeli. Bizim durumda uyan ben oldum, pişman da değilim :)

Adsız dedi ki...

allam nasi biseydir o ahtapot Paul ya :)

ferulago dedi ki...

loriciğim, 1'e 336 kazandırmış Paul, hay maşaallah

Syhn dedi ki...

iç sesim çok yalancıdır benim :) ispanyanın almasına sevdindim ilk alışları hatta ilk katılışları diye bilyiorum.. darısı başımıza!

ferulago dedi ki...

Syhan, ilk kez aldıkları doğru ama ilk kez katıldıkları doğru değil. 1974'ten beri her Dünya Kupasına katılıyor adamlar. Biz o üçüncülükten sonra toparlayamadık nedense, o kadar da gaz verdiler reklamlar falan ama reklamla olmuyor bu iş. 2014'e artık :(