8 Kasım 2010 Pazartesi

Hazırım galiba - ekleme (hastaneden kaçtım)

Ek- Sabah yazdığım yazının ekini başa yazıyorum. Sabahtan beri hastanedeyiz. Kan ver NST'ye gir, şunu yap bunu yap derken bekliyoruz saatlerdir. Hastaneye yatışım yapıldığı için dışarıya çıkarmıyorlar, ama ben kaçtım öğlen arasında. Kan sonuçlarımı anestezi uzmanı görecekmiş, onu bekliyoruz. Kitap falan alıp yanıma öyle gideceğim. Bizim sorumluluğumuz altındasınız, dışarıya çıkaramayız, yatağınıza yatın diyorlar ama sıkılıyorum. Aynı odada 5 tane daha şiş göbek. Yapacak birşey yok. Özel oda ayarladık neyse ki ama işlemlerim normal koğuşun orada (farklı katlarda) yapıldığı için şimdilik 6 kişilik odada oturmam gerekiyor. Ben de bahçede oturup ara sıra tekmil veriyorum. Öğle tatili olunca da kaçtım işte :)

Neyse sorumu hatırladım. Bebeği ana kucağıyla mı çıkardınız hastaneden normal battaniyeye sararak mı? Biz 2 tane götürmek zorunda olduğumuz için sorayım dedim.

Bir de sezaryen için bilmem gereken ekstra şeyler var mı? Bildiklerim şunlar: Oje takı, parfüm falan olmayacak. Peki gerisi? İlk gece refakatçi de almıyorlarmış, yoğun bakımda oluyormuşum. Bebeklerin ve benim çantam odada olacak, ilk gece için bebeklerin nety ihtiyacı olur ki? Amaaannn, yarın göreceğiz işte. Haydi ben hastaneye geri döneyim

Normal yazı aşağıda:

Çantalarım hazır, yatış işlemlerini yapmak için bu sabah hastaneye gidiyoruz. Kan vereceğim, özel oda ayarlayacağım sonra da izinli çıkıp evdeki ıvır zıvırı halledip Ankara'dan gelecek olan babam ve ağabeyimi karşılayacağım. Şimdilik planlarım bunlar. Umarım bir aksilikle karşılaşmam. Bir arkadaşım kontrole diye gidip apar topar sezaryene alınmıştı, yanında eşi ve hastane çantaları da yoktu, telaşı siz düşünün. Bebeklerim bana böyle bir sürpriz yapmayacaklar, anlaştık biz onlarla.

Bir sürü şey yaptım ama bir sürü de eksiğim var biliyorum. Hala fotoğraflarımı koyamadım mesela, tembelim bu konuda. Onların yerine hazırda başka bir fotoğraf var, onu koyayım bari.


Şiş ellerimin ve göbeğimin ucunun göründüğü bu fotoğraf Chicco'nun erkek bebekler için (renk farkı var sadece) yıldız projeksiyonlu, müzikli gece lambası. Bebeklerimiz için böyle bir şey bakıyorduk ne zamandır. Bir gün üye olduğum bir siteden bülten geldi (http://www.bebek.com/). Chicco'dan 100., 200. vs. kişilere olmak üzere toplam 10 kişiye çeşitli hediyeler veriyorlardı. Haydi form doldurayım dedim. 1-2 hafta sonra yetkili kişiden kazananlardan biri olduğuma dair bir mail aldım. Hediyelerden yollamak için bebeğimin cinsiyetini soruyorlardı. Ben de ikisinden de var, siz diğer kazananlara göre ayarlama yapın demiştim. Bir de hediyemin ne olduğunun belli olup olmadığını sormuş mümkünse projeksiyonlu gece lambasını istediğimi söylemiştim. Sonuçta elime geçen ürün aynen istediğimiz şey oldu. Bebeklerim kısmetleriyle birlikte geliyorlar. Umarım hep böyle olur, hayatları boyunca iyiliklerle, güzelliklerle karşılaşırlar.


Sezaryen olan annelere sormak istediğim birşey vardı aslında ama ne olduğunu unuttum. Belki hatırlar yazarım. Hastaneye gidip gelelim de.


Kocam da dün oda süslemesi için bebeklerimizin ilk isimlerinin başharflerinin köpüklerini hazırladı. Etrafını kaplayacak, süsleyecek ve harika birşey oluşturacak anladığım kadarıyla. Artık fotoları toptan yayınlarım kendime geldiğimde.


Haydi bakalım hazırlanayım ben artık.

14 yorum:

Bilges dedi ki...

CANIM HERSEY KOLAYLIkla hemencecik olsun insallah .. bir avazda kavus bebeklerine.. saglıkla ve neşeyle...

ELİF dedi ki...

Canım hayırlısıyla hayatlarına
gözlerini açsınlar...
Biraz zorlanacaksın ama bunlar güzel zorluklar...
Onların gülüşleri yetecek yorgunlugunu atmaya...
Anladığım kadarı ile biri kız diğeri erkek herhalde...
Sana allahım yardımını esirgemesin...Şimdiden kolay gelsin...
Sevgiler...

battodol dedi ki...

çok heycanlı :) sağlıkla gelsin bebişleriniz diyim tekrardan :)

ferulago dedi ki...

Bilges, çok teşekkür ederim :)

ferulago dedi ki...

Elif, Allah hamilelikte nasıl sabır verdiyse kolaylık da verir diye düşünüyorum. Herşeye hazırım :) Çok teşekkür ederim.

ferulago dedi ki...

battodol, tekrar teşekkürler :)

sevilay dedi ki...

ilk gece yoğun bakımdan hallediyorlar herşeyi, sadece doğum sonrası vereceğiniz ilk kıyafet yeterli, ama hemen sütünüz gelmeyebileceği için süt gelinceye kadar (benim neredeyse 3. gün gelmişti) hastanedeki mamadan çay kaşığı ile vermiştik, bunun için çay bardağı ve çay kaşığı götürebilirsiniz aklıma geldi,bir de memeucu büyüklüğünden dolayı sütüm gelince de alamamıştı hemşireler silikon memeucu önermişlerdi beb başıma gelenlerden bilgilendireyim istedim inşallah sağlıkla kucağınıza alır ve rahatça atlatırsınız bu dönemi, sağlıklı ve hayırlı doğumlar

Adsız dedi ki...

okurken heyecandan kalbim gum gum atti. seni hic dusunemiyorum!
allahim kazasiz belasiz bana da o gunleri nasip etsin insallah.

ferulago dedi ki...

sevilay, çok teşekkür ederim, çay kaşığı vs.yi söylediler akşam üstü çıkarken. Silikon meme ucu almıştım, çantamı kontrol edeyim, yanımda mı değil mi. Çok teşekkür ederim.

ferulago dedi ki...

loriciğim, inşallah göz açıp kapayıncaya kadar gelir bugünler sizin için de :)

GeCe dedi ki...

bu akşam yalnız uyuyacağın belki heyecandan uyuyamayacağın son gece olacak. Yarın için sana tüm güzel dileklerimi ve dualarımı gönderiyorum, güzel haberlerini bekleyeceğim. Allahın izniyle herşey yolunda gidecek ve bundan sonra mutluluk dolu çok güzel günler seni bekliyor olacak sevgilerimle

ferulago dedi ki...

GeCeciğim, çok teşekkür ederim. Ama bugün o kadar yoruldum ki hastanede, bir de sonrasında fıldır fıldır çarşıda gezdim, herhalde sabaha kadar deliksiz uyurum. Belli olmaz tabii. İnşallah en kısa zamanda iyi haberlerimi vereceğim :) Sana da kolaylıklar vee başarılar diliyorum.

deniz dedi ki...

Feru, inş. doğumun kolaylıkla olur. Hiç ağrın olmaz. Bebeklerin ve sağlıcakla ayrılırsınız hastaneden. Acilen sezeryan olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim. Yanında senin için hasta bezlerinden olsun. Odan kalabalık olmasın.

Bilges dedi ki...

doğdular mı doğdular mıııııııı:))))