3 Kasım 2010 Çarşamba

Soruyorum

Daha önce sezaryene girmiş olan annelere sorum var. Ameliyat öncesi yapmam ya da yanımda götürmem gereken önemli şeyler var mı? Ya da sonrasında? Ya da bu son 6 gün içerisinde uyumak haricinde (yatma pozisyonu açısından sıkıntım olmasa bile pek uyuyamıyorum nedense) "şunu da yap, sonra uzun süre fırsatın olmayacak, halin kalmayacak" dediğiniz, diyeceğiniz şeyler var mı?

Bir makale düzeltmem var, bir tane de bitirip yollamam gereken. Bebek çarşaflarımı falan yıkadım, ütülemem, hastane çantama 2 battaniye ve 1-2 body eklemem, mp3 player'ımı şarj edip yanıma almam (bilmem fırsat olur mu) gerek daha. Ama aklıma başka birşey gelmiyor, yardımlarınızı bekliyorum.

Kocama not: Hayatım, fotoları aktar artık da doğuma girmeden bloguma koyabileyim :)

6 yorum:

azna dedi ki...

Uyku tabiki öncelikle ve seyredebilirseniz birkaç film seyredin :) Bizimkiler üç yaşına geldiler, önce vakitsizlikten sonra da kendilerinin gürültüsünden halen bir filmi tam olarak seyretmiş değilim. Ve de bir kaç tavsiye, hastaneye giderken anne için gidiş ve dönüşte giyilecek giysi ile rahatlıkla emzirmeyi sağlayacak bir gecelik yetiyor. Çorap ve hırka da olursa iyi olur tabii. Orkid gece de atarsanız valize iyi olur, gerekebiliyor. Bebekler için eğer hastane çıkana kadar giysileri sağlıyorsa, battaniye ve yalnızca hastane çıkışı giyecekleri şeyleri götürmek yeterli olur. Bizim taşıdığımız herşey valizde kalmıştı. Doğum fotoğrafı çektirecek misiniz?

ferulago dedi ki...

azna, dediklerinizin hepsini yapmışım/hazırlamışım şimdiden. Çom rahatladım. Hastanenin giysi verip vermediğini bilmiyorum açıkçası, onun için hazırladım. Doğum fotoğrafı olmayacak galiba. Kocam doğuma girince çeker diye düşünmüştüm ama Devlet Hastanesi olduğu için giremiyormuş. Babayı almadıklarına göre doğum fotoğrafçısını hiç almazlar sanırım. Ben yine de minik fotoğraf makinemi hazırladım. Doktorum bir çaresine bakarız demişti, hemşirelerden biri çekebilir belki kocam kadar iyi olmasa da.

sevilay dedi ki...

selamlar, bende eskişehir doğumevinde epidural sezaryen ile yaptım ilk doğumumu, devlet hastanelerinde hastanenin bebek için giysi sağladığını sanmıyorum en azından 4 sene önce öyleydi hala da öyledir, hastanede ne kadar bırakıyorlar o da önemli benim doğumum salı günü olmuştu ancak cuma günü çıkabildim bir-iki gecelik yetmedi ama eskişehirde ulaşım problem değil ihtiyaç olursa eşiniz falan getirebilir çok da yük etmeye gerek yok, orkid gece bende yeterli olmamıştı hasta bezi diye satılan bir şey vardı onan almıştık diye hatırlıyorum, film seyretme konusunda azna'ya katılıyorum seyretmek istediğiniz filmler varsa bu fırsatı kaçırmayın, genel anestezi mi olacak epidural mi, ben çok memnun kalmıştım epiduralden, aklıma birşey gelirse yine yazarım

ferulago dedi ki...

sevilay, nasıl olacağı henüz belli değil. Açıkçası ben de bebeklerimi hemen görebilmek için epidural istiyorum ama anestezi uzmanına bağlıymış. Bir uzman epidurale kesinlikle yanaşmıyormuş. Diğer uzman müsait olursa doktorum ondan girmesini rica edecek. Doktorum bir aksilik olmazsa 2 gece yatarsın sadece demişt, bakalım neolacak :) Çok teşekkürler.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Ferulagocum öncelikle güle güle gidip dönmeni diliyorum.
Sen tedbirli ve prensipli bir kişiliğe sahip olduğun için eminim hazırlıklarında bir sorun yaşamayacaksın.Şu an için aklıma gelen,(şayet oje kullanıyorsan) anestezi verileceği için oje sürmemen gerekiyor.Bir de kalem kağıt almamıştım gece lazım olmuştu zorlanmıştım.Fotoğraf makinası vs.zaten ayarlamışsındır.Misafirlere şeker koyabilirsin.
Dört gözle bekliyor,hayırlı doğumlar diliyorum.

ferulago dedi ki...

içimden geldiği gibi, aylardır oje sürmüyorum zaten. Geçen sefer kürtajda çıkartmamı istedikleri için hazırlıklıyım :( Kalem-kağıt çantamda vardı ama tekrar kontrol edeyim çok sağol :)