24 Şubat 2011 Perşembe

İnek, Keçi, Yazı, Ödül

Alakasız bir başlık oldu farkındayım. Birbiriyle ilgisiz ama bir o kadar da ilgili 3 olay hakkında yazacağım. Kelimeler ilgisiz gibi görünse de hepsi hayatımdaki bir şeyle ilgili ve birbiriyle bağlantılı.

Ödülden başlayayım. Sevgili Kitap Kurduyum Ben beni Okunması En Keyifli Blog Ödülü verdiği blogların arasına katmış sağolsun. Çok gurur duydum. Sonuçta hepimiz birşeyler anlatıyoruz. Önce kendi kendimize yazmakla başlıyor, kendi hayatımızı yazarak başkalarını hayatlarımıza alıyor, sonra onların hayatlarına giriyor, bir parçaları oluyoruz. Blog yazmaya başlarken bu kadar çok blog arkadaşımın olacağı, "acaba ne yaptı, sağlığı nasıl vs." diye meraklanacağım, iyi dileklerini kalbimde hissedeceğim aklıma bile gelmemişti. Yaşasın blog kardeşliği.

Takip ettiğim her blogu bu ödüle layık görüyor ama özellikle şiir gibi yazan Mehtap Hanım'a (mevsimlerden roma) yolluyorum.

Dün Elçin'in Yeri'nin yönlendirdiği bir yazı beni çok etkiledi. Bir doğum fotoğrafçısı olan Çiseren'in yazısını paylaşmış sağolsun. Doğuma giden kızlarını bekleyen anneler hakkında bir yazıydı. Kendim okuduğum, ağladığım yetmezmiş gibi hemen anneme de okuttum. Kadıncağız hem okuduklarının hem de ben doğuma giderken hissettiklerinin (özellikle ameliyata girmeden önce oğlumun kalp atışlarını bulamadıklarında hissettiği korkunun) de etkisiyle ağlamaya başladı. Sonuçta salya sümük ağlayan iki kadın ve mutfağa kafasını uzatıp "neden ağlıyorsunuz" diye soran bir dede ve neler olduğunu anlamaya çalışan bir koca. Harika bir yazı, anne olun veya olmayın, mutlaka okuyun.

Gelelim İnek ve Keçiye. Minik kızım geçenlerde çok sık kaka yapmaya başladı. 2 seferinde beyaz pütürler vardı, ikisi hafif mukusluydu ve sonuncu da hafif kanlı. Biraz korktum internetten ne olabilir diye araştırdım ve ertesi gün ne olacağını görmek için beklemeye başladım. Kocama evhamlanmasın diye ertesi gün söylemeye karar verdim çünkü bütün gece uyanık kalacağını biliyordum (o gerçi birşeyler döndüğünü hissetmiş).

Ertesi gün kaka sayısı azalmayıp kan olmasa da mukus görmeye devam edince doktorumuza ulaşıp durumunu ilettim. Bana bu aralar dizanteri salgını olduğunu ve gaita örneği vermemiz gerektiğini söyledi. "Bezinin içine bir torba koyun, yarım saat içinde getirin" dedi. Tahlil istek formunda rotavirüs için de istek yapıldığını görünce başımdan aşağı kaynar sular döküldü çünkü aşı yaptırmamıştık. Doktorumuz pahalı bir aşı olduğunu, istersek yaptırabileceğimizi ama aşının sadece rotavirüse karşı etkili olduğunu, daha adenovirüs vs. gibi pek çok virüs tipi olduğunu söylemiş, "pek gerekli değil, ucuz birşey olsa herkese önerirdim, yaptırmazsanız en fazla bebeğiniz kusar, serum takılır" demişti. O pek gerekli görmeyince biz de yaptırmaktan vazgeçmiştik. Kağıttaki rotavirüs analizi yazısını görünce işte bu yüzden üzülmüştüm.

Tahlili verdikten hemen sonra doktor kızımızı muayene etti. "Dizanteride rastlanan tablo yok, bebek gayet sağlıklı görünüyor" diyerek içimizi ferahlattı. "Bazen inek sütü içeren mamalara böyle reaksiyon gösterebiliyor sindirim sistemi" dedi ve bize Golden Goat diye keçi sütü içeren bir mama önerdi. Bana da 3 hafta boyunca inek sütü içeren her üründen uzak durmamı söyledi. Bebeğime keçi sütlü mama, bana keçi sütü ve keçi peyniri aldık hemen.

Tahlil sonuçları temiz çıktı. Rotavirüs negatif yazısını okuyunca nasıl ferahladım anlatamam. Ben bebeğimin midesini üşüttüğüne de inanıyorum bir şekilde. Biz ihsal olduğumuzda nasıl perişan oluyorsak yavrumun tazecik bağırsakları da öyle. Arada gördüğüm hafif kan bağırsaklarının tahriş olmasından dolayı olmalı.

Sonuç olarak bebeğim her mama veya memeden sonra dışkılıyor, durumu gittikçe düzeliyor ama poposu kıpkırmızı, benim hala içim buruk. Keşke ben hasta olsam da o olmasa diyorum.

Not: Bebeğimizi hastaneye götürürken kardeşini evde bırakmıştım. İkizi yanında olmayınca içim nasıl buruldu anlatamam. Allah kardeşinden ayırmasın bebeğimi, tüm kardeşleri de birbirine bağışlasın.

4 yorum:

Sevtap dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun arkadaşım.Sonuçların iyi olmasın çok sevindim.Allah hiç bir kardeşi birbirinden ayırmasın.Bir an önce sağlığına kavuşur inşallah.

ferulago dedi ki...

karabidikim, çok teşekkür ederim. İyileşiyor sanıyorum :)

Mehtap Pasin Gualano dedi ki...

sevgili Ferulago, oncelikle gecmis olsun... Bebeginizin poposuna ilik zeytinyagi surun hayret edeceksiniz iyilestirme yetenegine...
Benim icin yazdiginiz guzel mesaja da cok tesekkur ediyor, iyilik haberlerinizi bekliyorum.
Roma'dan sevgilerimle

ferulago dedi ki...

Mehtap Hanım, doktor tavsiyesine uyup hemen süreceğim. Çok teşekkür ederim ilginiz için.