10 Nisan 2011 Pazar

İkiz bebek arabası konusunda bana yardım eder misiniz?

Bebeklerimize hala bebek arabası almadık. 6. aydan sonra alırız diye düşünmüştük. Bebeklerim kış bebekleri olacakları için havalar soğuk olacak diye daha erken almaya gerek görmemiştik. Gerçekten de sadece bir kez dolaşmaya çıkabildiğimiz (kangurularla) düşünülünce çok erken almamıza gerek yokmuş diyebilirim. Diyeceksiniz ki "ben çıkmıştım daha erkenden". Ben cesaret edemedim açıkçası. Tek bebeğim olsa belki ama iki tane olunca havaların ısınmasını beklemek istedim. Bir de apartmanıızın girişindeki merdivenler düşündürüyor beni. 8-10 basamakla giriliyor apartmana. Yani tek başıma çıkma olasılığım sıfır. Yanımda mutlaka biri daha olmalı ki bebekleri oturttuğumuz arabayı birlikte indirelim-çıkaralım ya da birisi bebekleri kucağına alsın ben de arabayı indireyim. Tekli iki araba alsak yine aynı sorun, mutlaka iki kişi çıkmalıyız evden. Oysa apartmanın önünde basamaklar olmasa bindiririm yavrularımı arabalarına, evden asansöre oradan da hop dışarıya. (Arkadaki bir site aynı benim istediğim gibi bir girişe sahip, görünce imrendim o kapıya resmen. Bir yerden para çıksa da kendi evimizi alsak istediğimiz gibi). Bebek arabaları çeşit çeşit ama ikiz arabası olunca fazla çeşit yok. Karar verdiğimiz en önemli şey arka arkaya mı yoksa yan yana mı olsun oldu. Arka arkaya bebek arabası olan ikiz annesi bir arkadaşım arkada oturanın öndekinin kafasına vs. vurduğunu söylemişti. Bu durumda yan yana olanı almaya karar verdik. Tabii asansöre, eve girmek için kapılardan sığabiliyorsa araba. Alışveriş merkezlerinde asansör vs. de cabası. Şimdilik Kraft'ın bir modelinin üzerinde duruyoruz, büyük ihtimalle de onu alacağız. Ama almadan önce ikiz annesi veya ikiz annesi tanıdığı olan blogdaşlarıma tecrübelerini sormak istedim. Karar vermeme yardımcı olur musunuz?

9 yorum:

kücük kara balik dedi ki...

Merhaba,belki bu yazi biraz yardimci olabilir;eger hala ayni model piyasadaysa,malum üzerinden birkac seneden fazlasi gecmis.
Bebeklerinizle mutlu ve saglikli günler dilerim.
http://nisanguney.blogspot.com/2008/08/chicco.html

nora dedi ki...

Eeee ikiz annesi olunca dertler de iki katına çıkıyor di mi FeruMamacığım? Ama ne güzel dertler bunlar !!! Şöyle bir gözümün önüne getirdim de senin fıstıkları ikiz bebek arabasının içinde, özendim vallahi!!! :) gerçi arkalarında basamaklardan çıkmaya çalışan kan ter içindeki seni hayal etmedim :P

Ahh keşke bildiğim konular olsa da, ben de tavsiyede falan bulunabilsem!!! Anca böyle lak lak yapıyorum işte! :)))

sevtap(karabidikim) dedi ki...

Bizde eşimle bugün araştırıp, fyat aldık , kullanım özelliklerine baktık.Bende yanyana düşünüyorum,önlü arkalı olunca yer kavgası oluyormuş,baktıklarımız;hafif olanlardan,ön tekerlekler 360 derece dönüyor,tam yatış pozisyonları var,oldukça kullanışlı geldi bize sanırım siz benden daha önce alırsınız aldıgınız da memnuniyetinizi belirtirseniz çok sevinirim :)

Hande dedi ki...

Benim çok samimi bir ikiz annesi arkadaşım var..İki tane ayrı araba almıştı..Daha rahat ettiklerini söylemişti.Biri ağlarken ya da uyurken diğerini uzaklaştırmak için faydalı oluyormuş..Önlü arkalı hiç düşünme arkada olan zaten çok sıkılır.Yanyana olanları görüyorum ama mesela avm'lerde ben tek arabayı bile bazı dükkanlara sokarken zor çeviriyorum, onlar kapıda bekliyorlar..
Tabi karar sana kalmış..Evin yakınında park varsa, tek götürebileceğin o zaman mecburen tek araba almalısın..

ferulago dedi ki...

küçük kara balık, okudum, çok teşekkür ederim

noracığım, eğer istersen (zaman gelince elbette) darısı sana diyeyim :)

sevtap, mutlaka bilgi vereceğim

Hande, tam karşımızda park var, bu durumda tek araba daha kullanışlı olacak galiba

Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için

Anaların aslanı-aslanların anası dedi ki...

Canım biz de kraftın ayrı ayrı olan travel Energy modelinden
http://www.mormani.com/urun/92782f650e8bb97666faad8167531bce/KRAFT-Travel-Sistem-Bebek-Arabasi-Energy-Lacivert-Turuncu
Pek bir sıkıntısı yok ama ağır olmaya ağır. Hafifler ancak baston modellerde var. Bu arada ana kucağını çok az kullandık diyebilirim. Gereksiz oldu gibi yani. İkili arabalar bana hep kullanışsız geliyor tek başına idare etmesi zor gibi, her yere sığmıyor. Tek olması daha avantajlı bence.

ferulago dedi ki...

Anaların aslanı, ana kucaklarını daha önce almıştık ama dediğin gibi biz de fazla kullanmadık. Ancak arabayla bir yere gidersek bebeklerle birlikte. Herhalde yaz tatilinde uzun yolda çok işimize yarayacaklar. Bebek arabası iki tane iyi fikir ama sürekli iki kişi olmalı. İkisinin de avantajları ve dezavantajları mevcut. Bakalım ne seçeceğiz. Çok teşekkür ederim yorumun için.

GeCe dedi ki...

biraz geç bir yorum oldu ama dün yazını okuduğumda söyleyecek birşeyim yoktu, sonra aklıma geldi birden bire. pratik annenin sitesinde iki ayrı bebek arabasını birbirine birleştirip istendiğinde ikiz arabası gibi kullanmak için bantlar olduğunu okumustum fi tarihinde. Sanırım sizin için en uygunu da o olacak, ayrı ayrı ama mecbur kalındığında bir arada olabilecek bir uygulama

Bu arada hiç işime yaramaz diye düşündüğüm bilgiler beynimin derinliklerinden hiç ummadığım zaman faydalı olabiliyormus onu anladım

ferulago dedi ki...

GeCeciğim, çok teşekkür ederim bilgi için, hemen gidip bakayım, bulabilirim umarım blogunda