7 Ocak 2013 Pazartesi

Pazartesi şarkısı - 32

Bir süredir etrafta Gangnam Style çılgınlığı esiyor biliyorsunuz. Biz de bundan nasibimizi aldık elbette. Çocuklar bayılıyor PSY'a. Özellikle oğlum hastası, ellerini çaprazlayıp gamgam diyerek klibi açmamızı istiyor sürekli. Televizyonumuz aynı zamanda internete bağlanabilenlerden. Fuzuli gibi gelebilir size ama iyi ki de öyle almışız. Bebeklerim gece yarısı uyandıklarında veya sabah kargalarla birlikte uyandıklarında pepee seyretmek istiyorlardı bir ara. Ama normal pepee değil, sadece pepee şarkılarını seyretmek istiyorlardı. Pepee şarkılar tv'de saat 7'de başladığı için 5'te uyanan bebeklerimi nasıl oyalasam ki derken televizyondan youtube'a bağlanıp oradan bulmak gelmişti aklıma. O günden beridir her istediklerinde Pepee'nin arka arkaya 12, 18 şarkılık kliplerini izliyoruz miniklerle. Sonra buna teletubbies de eklendi ama en son gözde Gangnam Style.

Hatta yılbaşı gecesinin kayda değer bir miktarını farklı versiyonlarını vs. seyrederek geçirdiğimizi söylemeliyim. Bunda da şöyle bir sorun var gerçi, kızım pepee istiyor, oğlum Gamgam. Pepee açsam oğlum ı-ıh diyor, Gamgam açsam kızım. Ortak müşterek olarak teletubbies izlesek bile biter bitmez oğlum kolları çaprazlayarak geliyor yanıma. Neyse ki artık anlaşabiliyoruz da bir tur Pepee, bir tur Gamgam olacak şekilde ayarlama yapıyoruz (kimse sırasını unutmuyor bu arada onu da söyleyeyim).

Gangnam style dünya çapında fenomen olmuşken, Eskişehir'deki bir halıcı bile aşağıdaki kampanyayı yapmışken bu pazartesi şarkısı Gangnam Style olmazsa olmazdı artık. Ama bir farkla, orijinal klipteki dansçılardan biri söylüyor bu sefer. Kendisi Hyuna adında bir kız, eski bir dans-şarkı grubu üyesi, Kore'de oldukça ünlü anladığım kadarıyla. PSY ile birlikte söyledikleri bu versiyona da bayılıyoruz biz ailecek.

Önce halı kampanyası, arkasından Oppan Gangnam Style, haydi hobaaaaa... :)






4 yorum:

deniz dedi ki...

Feru ben bu versiyonunu ilk krz dinliyorum ve daha cok begendim. Belki 5-6 kez arka arkaya dinledim kosubandinda.

ferulago dedi ki...

Biz bu kızı da pek sevdik denizciğim, oğlum orijinal versiyonu açınca kapatıp bunu açmamı istiyor nedense :)

deniz dedi ki...

Neden acaba?

ferulago dedi ki...

Kocam cevabını yazmış denizciğim :)