9 Haziran 2008 Pazartesi

Ankara'da sevdiğim yerler

Ankara'nın en sevdiğim caddelerinden biri Turgut Reis cadddesidir. Maltepe'ye (Yani Gazi Mustafa Kemal Bulvarı) paralel olarak eski Maltepe pazarına kadar uzanır. Sağlı sollu büyük ağaçlarla dolu, yemyeşil bir caddedir. Belli bir yerinden sonra yine Maltepe Pazarı'na kadar kocaman bir parkı olması da cabası. Eskiden o parktaki minik havuzlarda ördekler yüzerdi, çimlerin üzerinde dolanırdı. Uzun bir süredir yoklar. Çoluk çocuğun hayvanat bahçesine gitmeden ördek görmesi için bir tek Kuğulu Park kaldı elimizde, o da az kalsın elimizden alınıyordu, zor kurtuldu. Turgut Reis Caddesi trafiğin Maltepe'deki kadar olmamasıyla da sakin, huzurlu bir caddedir. Tandoğan'dan Kızılay'a giderken eğer yürüyecek vaktim varsa mutlaka o güzergahı tercih ederim. Geçen hafta yine oradan yürüyerek geçtim. Eski Maltepe pazarının yerine yapılan alışeriş merkezi inşaatına da baktım. Hemen hemen bitmiş gibi. Yeşil alanlar için de bayağı yer bırakmışlar, bakalım tamamlanınca nasıl olacak. Oradan yine ara sokaklardan önce Necatibey Caddesi'ne, oradan da Kumrular Sokak'a çıktım. Kumrular ayrıca sevdiğim bir sokaktır. Kalabalıktır, heryere araba park etmiştir ama sanıyorum Ankara'nın en yaşlı Çınar ağaçları oradaki kaldırımlardadır. Başınızı yukarıya kaldırıp dalların en son ulaştığı noktayı görmeye çalışmak beyhude bir uğraş, dalların heybeti ve bir nevi sonsuzluğu içinde kaybediyor insan kendini. En kısa zamanda tekrar oradalardan geçmeli ve bu sefer fotoğraflamalı...

2 yorum:

İLKAY dedi ki...

Neeeee
Maltepe pazarı artık yokmuuu:(((
Birtane dahamı alışveriş merkezi açılıyor yahuu. Sanırım bu gidişle Ankara'da kişi başına 2 tane alışveriş merkezi düşecek. Bakın tüm Ankaralılar benden söylemesi daha çok çalışın, daha çok para biriktirin, yakında alışveriş yapmaktan başka yapacak birşey bulamayacaksınız Ankara'da:)

ferulago dedi ki...

Hala var İlkaycım endişe etme. Sadece yeri değişti. Bir süre kapalı kaldıktan sonra Maltepe'deki Migros'un karşısında sabit bir yer hazırladılar. Sarkili turkulu bir açılış da yaptılar hatta. Eski yerinde hatırlarsan pazartesi günleri sebze-meyve semt pazarı kuruluyordu, onlar da pazar günleri toparlanıyorlardı. Yeni yerlerinde sürekli açıklar. herhalde hallerinden memnunlar ki Belediye Başkanına övgüler düzen dövizler asmışlardı.