3 Ekim 2008 Cuma

Diyetimi neden bozdum

Evet bozdum, ama çok tatlı bir nedenle. Dün 2 ay önce doğum yapmış bir arkadaşımızı ziyarete gittik. Asıl amacımız bebeği görmek, bayram ziyareti ikinci planda. Orada ikram ettikleri erkek bebek şekerlerinden yemesek olmaz tabii. Maksat darısı bize olsun. Bebek (minik Arda) pek tatlı maşallah, Allah anne ve babasıyla birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve uzun bir ömür versin. Herşeyden önce de kaderi güzel olsun, hep iyilerle, iyiliklerle karşılaşsın. Anne ise benim gözümde tam bir ilahe. Hamilelikte fazla kilo almayan ve doğum sonrasında da hepsini veren üstün bir varlık. Hamilelik kilolarının kalıcı olabileceği yönündeki endişelerim onu görünce ortadan kalktı sağolsun. Arda'nın en son 3D ultrason görüntüsünü görmüştüm, aynen babasının kopyasıydı. Şu teknoloji ne müthiş birşey. Eskiden bebeğin cinsiyetini ancak doğumda öğrenirken şimdi daha doğmadan yüzünü bile görebiliyorsunuz. Allah her isteyene çocuk verir inşallah, hayatınızı tamamen değiştiren varlıklar. Doktora yapan bir arkadaşım henüz bitirmeden hamile kalmıştı. Doğumdan sonra demişti ki, "ne doktora ne başka birşey, hayattaki en önemli eser çocuktur". Çok haklı. Ve biliyorum ki, biz kariyer veya değişik nedenlerden dolayı geç doğum yapanlar (biz diye kendimi de ekledim, Allah söyletti herhalde haydi hayırlısı) keşke daha önce çocuk sahibi olsaydık diyeceğiz. Ama ben herşeyin zamanı olduğuna inanıyorum. Eğer bir bebeğin doğması gerekiyorsa sen ne yap et doğuyor, ya da tam tersi, daha zamanı gelmemişse sen ne kadar istersen iste olmuyor. Hayırlısını dilemek en iyisi.

Tekrar hoşgeldin Arda, yüzün hep gülsün.

E, bebek şekeri de yedik, darısı bize artık :)

4 yorum:

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

olur o kadar. hatta ben güllaçsız ramazan geçirmenize bir hayli şaşırdım :) neden yemediniz ki o kadar çok mu yasakladılar :(

ferulago dedi ki...

Yol yasaklamadılar; hatta ben yiyebilir miyim diye sorunca hemengece öğünümü değiştirdiler de ben utanıp soramamıştım :)

dyt.kelebekdiyeti dedi ki...

:))))))))) utanmayın hatta onlardan utanırsanız hemen bana sorun :)

ferulago dedi ki...

O zaman rahatsız ederim sizi :) Çok teşekkürler