16 Mart 2009 Pazartesi

Laptop sehpası aldım

Bilgisayar başında uzun süre oturmak artık sırtımı ve belimi hafif hafif rahatsız etmeye başladı. Bilgisayar karşısında çok vakit geçirdiğim için ilerideki günlerdeki halimi düşünemez oldum. Şişgöbek olunca ve o göbek beni öne doğru çektikçe omurgam nasıl bir hale gelecek kimbilir. O yüzden kendime bir bilgisayar sehpası almaya karar verdim. Facebook'ta uzun zaman önce bir ürünün reklamını görmüş, bakmış ve gereksiz bulmuştum. Şimdi ise o kadar gereksiz bulmuyorum. Perşembe günü sipariş verdim. Firmanın sayfasında saat 18'e kadar sipariş verilen ürünler o akşam kargoya verilir yazıyordu. Siparişimi verdim ve cuma günü fakülteden çıkmadan önce kargom geldi. Getir götür yapmayayım diye Ankara'da bırakmaya karar verdim ama aklım da kalmadı değil. Hele haftasonu yapmam gereken işleri masa başında sürekli pozisyon değiştirerek yaptıkça keşke yanımda olsaydı da deneseydim demeye bile başlamıştım.

Bu akşam eve gelir gelmez kurdum aleti. Kurması biraz vaktimi aldı. Montaja ihtiyacı olduğundan falan değil, kendim için uygun pozisyonu bulmaya çalıştığımdan. Yatağa uzanır halde kullanayım dedim. Acaba şu bacağı hangi açıyla kıvırsam, o zaman diğerini nereye çevirsem, bu adamlar resimde nasıl yapmış, bu yatak neden bu kadar yumuşak, ay göbeğime değdi, ay olmadı derken nihayet süper bir pozisyon buldum ve şu anda yazımı sehpamın üstünde yazıyorum. Ürünü araştırdığımda (bir şey almadan önce mutlaka bir sürü yorum okumaya çalışırım) mouse kullanamamanın en büyük dezavantaj olduğunu yazıyordu bazı kişiler, bense bilakis gayet güzel kullanıyorum, bir şeyi yanlış mı yapıyorum acaba? :P

Ürünün linki burada, belki bakmak istersiniz. Ben de şu anda şuna benzer bir pozisyondayım ve pek rahatım. Ürünün 2 modeli var bu arada. Biri klasik, diğeri ise plus. Plus olanda arkada 2 tane fan varmış, bilgisayarı soğutmak için. Fanları USB bağlantısına taktığınız için 4 tane de çoklayıcı koymuşlar. Ben klasik modelden istemiştim ama plus model göndermişler, üstelik ödediğim fiyat da klasik fiyatı. Taktım fanın kablosunu, püfür püfür çalışıyorum. Gerçi şimdi biraz üşüttü beni ama yazın süper bir serinletme aracı olacak. Sağolsunlar. (Yine de yarın adamları arayıp fiyat farkını ödemek isteyeyim).
Haftasonu prensesler gibiydim, bugün ise külkedisi. Fakültede bir hocamızın yeni bilgisayarının kurulması gerekiyordu, yardım istedi benden. Hocalara henüz hamile olduğumu söylemedim, biraz daha vakit geçsin de öyle yayılsın istiyorum çünkü. O yüzden gıkımı çıkarmadan bilgisayar kutusunu açtım, masaya yerleştirdim, oraya eğil, buraya uzan diğerindeki bilgileri aktarmak için kabloyu ondan çıkar buna tak yapıp durdum. Oysa daha dün prensesler gibiydim. Kocam kapatılan balkonumuza çıkarmayı planladığımız eşyaları taşıdı, yerleştirdi, ortalığı topladı, evi süpürdü, viledayla ben de yerleri sileyim dediğimde (ki fazla yorucu birşey değil) "ben hafta içi silerim sen yorulma" dedi. Ben de kah oraya kah buraya devrilip durdum.
Şaka maka belim ağrıdı bugün biraz, o yüzden bu sehpayı aldığım süper olmuş.

7 yorum:

"PRETTYCOOL" dedi ki...

heeey,o sehpayı biliyorum süper bir icat ben de face de görümüştüm uzun zaman önce,ama her gördüğümü aldığımdan ve ev yakında çöp ev olmaya aday olacağından aman dedim kalsın:))demek gerçekten kullanışlıymış,süper yaa,gülel güle kullan,bebeişini radyasyondan uzak tutmayı unutma tatlım,hele ilk zamanlar,hamileliğine çok sevindim,yaşasın hamileler;)

Haydins dedi ki...

Ohh keyfe bak ya..Supersin sen :)
Tum kocalar esleri hamile kalinca boyle oluyor desin biri bana lutfen!!Ben cok supheliyim cunku :)

ferulago dedi ki...

PRETTYCOOL, cidden kullanışlı. Bilgisayardan kaynaklanan radyasyon çok fazla değildir diye umuyorum. Zaten öyle olsaydı eğer fizikçi kocam yasaklardı :)

Haydins, umarım oluoyrlardır. Geç doğurmanın etkisi de olabilir tabi :P

Sibel GÖZ dedi ki...

güle güle kullan çok kullanışlı..
hamileyken daha bir hamarat oluyor eşler....
sevgiyle....

ferulago dedi ki...

Sibel Göz, teşekkür ederim. Acaba hep hamile kalsa kadınlar?

GeCe dedi ki...

güzel bişeymiş eşime lazım biz ikeadan aldığımız yatak tepsisini kullanıyoruz ayaklı o da ama böyle değişik açıları yok tabi

şimdi sana lazım iyi olmuş aldığın güle güle kullan

Merve dedi ki...

aaa bak olmadı sakın eğilme bence ne olur ne olmaz sen önlemini al da :)

sehbada çok hoşuma gitti bende ikea'dan almıştım ama bu kadar profesyonel değildi alabilirim bende ileride çook teşekkürler canım..