24 Mart 2009 Salı

Rüyamda bir bebek gördüm

Dün gece, daha doğrusu sabaha karşı, uyanmadan hemen önce rüyamda bir bebek gördüm. Kucağıma almışım, apartmandan dışarı çıkmışız. Hava soğuk ama olsun, alışsın şimdiden diyorum ben. Kapıya okul servisi geliyor, ben de kucağımda bebekle servisin kapısına gidiyorum nedense. Beklediğimiz kimse de yok ama. Bir kız çocuk iniyor, ben biraz etrafa bakınıyorum sonra eve doğru yürüyorum. Kız da benimle birlikte geliyor. Sevebilir miyim bebeği diyor. Daha çok küçük, uyusun biraz diyorum. Bir yandan da bu bebek dünden beri birşey yemedi, 2 saatte bir beslenmeleri gerekmez miydi, ilginç diye düşünüyorum. Kız bebeğin cinsiyetini soruyor bana. Bebeğin yüzüne bakıyorum, erkek bebeğe benziyor (nasıl benzetilir bilmiyorum ama), kıyafetler mavimsi miydi hatırlamıyorum ayrıca. Kıza dönüp bilmiyorum diyorum. Yüzümde koskoca bir şaşkınlık ifadesi. Nasıl bilmem? Ama bilmiyorum işte.

Her gece yatarken bebeğimize kız veya erkek olman fark etmez, yeter ki sağlıklı ol diyorum. Yaş 37 olunca bu temenni daha bir kuvvetle söyleniyor. Herkesin bir fikri var aslında. Çoğunluk kız olacağı yönünde fikir beyan ediyor. Erkek olacak diyen bir kişi oldu şimdiye kadar. Karnım büyümeye başladıkça hamile olduğumu öğrenen ve fikir beyan eden daha çok olur sanıyorum. Bakalım ne olacak. Biz isimleri hazırladık zaten, hangisi olursa onu koyacağız. (söylemem isimleri).

Eskiden ultrasonografi şimdiki gelişmiş değilken, hatta ortalarda yokken nasıl oluyormuş bu işler, düşününce şaşırıyor insan. Ben 3-3.5 ay merak içindeyken annem 9 ay merak etmiş ne olacağımızı. Sakladığı 1-2 patiği gösterdi bana, beyaz, mavi ve pembe karışık örmüş. Minik bir battaniyemiz var bir de, o da 3 renk.

Bazıları cinsiyeti öğrenmeme veya öğrense bile etrafa söylememe taraftarı oluyor. Ben öğrenmek istiyorum. Çocuğuma 3.-4. aydan itibaren adıyla seslenmek istiyorum çünkü. Bir ihtimal yanlış bakılırsa biraz karışıklık olacak çocuk açısından ama atlatırız nasıl olsa :)

12 yorum:

GeCe dedi ki...

ilginç bir rüya cinsiyetinden daha önemli olan sağlıkla kucağına almış olman bir müjde olmalı

ferulago dedi ki...

GeCe, inşallah :)

lale kunt dedi ki...

ben olsam çatlarım, nasıl dayanıyolar ki cinsiyetini öğrenmemeye. insan odasını falan öyle yapar ne bileyim bir sürü şey :)
hadi bakalım, cinsiyetini öğrenelim de odasına asacağımız baykuşlu resimin renklerine ona göre karar verelim annesi :)
muckss ikinizi de.

ferulago dedi ki...

uyuz cadı, daha bir heyecanlandım şimdi :)

denizero dedi ki...

___aaa ben de dün gece rüyamda bebek gördüm....kucağımda emzirmeye çalışıyorum :)__

ferulago dedi ki...

denizero, aynı haftalarda görülen rüyalar da aynı oluyor demek :)

^zeynep^ dedi ki...

ben olsam (kendim dahil) sürpriz olsun isterim ama demesi kolay tabi:) isimleri merak ettim bide ya? bence bebekleri mavi veya pembeye bogmamali onca cici renk varken!;) saglikli olsun yeter!!!

ferulago dedi ki...

Zeynep A., biraz daha ilerlesin hamileliğim, cinsiyetleri belli olsun yazarım herhalde. Kız olursa ben erkek olursa kocam isim koayacaktı, öyle anlaşmıştık evlendiğimizde. Ona göre belirledik isimleri. Her iki tarafın da ayrıca beğenmesi gerekiyor tabii ki.

Merve dedi ki...

ben kesin dayanamam öğrenirim..dayanılacak birşey değil..

rüyanda hayırdır inşallah öyle der büyüklerimiz :)

Adsız dedi ki...

ferulago:))

baya dinlenmişsin.
yazmak zamanıdır artık.

:)

ferulago dedi ki...

Merve; öğrenmek hazır olmak için iyi birşey

ferulago dedi ki...

absalom, daha yeni yazmaya başladım, ama geç olsun da güç olmasın değil mi