3 Haziran 2009 Çarşamba

Meğer ben ne sıkıcı bir insanmışım

Annemler (her iki annem) yaşgünün için kendine birşey al bizim adımıza dediler sağolsunlar. İstedigim birşey yok aslında ne alsam ki derken, geçenlerde kahverengi eteğimin altına giyecek bir ayakkabı bulamadığımı hatırladım. Böylece yazlık ayakkabı dolabımı gözden geçirmeye karar verdim. Bir dolap bu kadar mı sıkıcı, iç bayıcı olur? Hemen herşey siyah. Sandaletler, burnu-arkası açık ayakkabılar, burnu kapalı arkası açık ayakkabılar, her yeri kapalı ayakkabılar, ama hepsi siyah. Aralarda sırıtan beyaz bir terlik vardı, bir gaflet anında almış olmalıyım. Feci halde içim kararak kapattım dolabı ve hediye olarak farklı renkte ayakkabılar almaya karar verdim.

Bundan sonra arayış başladı. Ankamall ve Antares'te gezmediğim yer kalmadı. Hem de farklı günlerde ikişer kez. Ama bir türlü birşey bulamadım. Kafamda belli bir model de yok, sadece hem etek hem kot altına giyilsin, rahat olsun, babet gibi kesinlikle olmasın, hafif topuklu olsun, bildiğim bunlar. Ayakkabıyı görünce hah diyeceğim, işte bu. Renk olarak yine de çok uçuklara bakamadığımı farkettim. Bej, kahverengi veya beyaz olabilir ama hangisi? Hangi tonu? Sonuçta bilmem kaçıncı mağaza ziyaretlerimin birinde istediğim gibi dolgu topuklu (ama şimdi moda olduğu gibi hasır sarılı değil), burnu ve arkası kapalı, etek ve kotla çok hoş duran bir ayakkabı aldım. Rengi? Acı kahve. Hala sıkıcıyım yani, seçtiğim renk yine siyaha yakın. Etrafta cıvıl cıvıl kırmızılar, maviler var ama benim elim gitmiyor nedense onlara. Neyle giyerim, nasıl olur diye kendimi sınırlıyorum hep. Ama ümitliyim, diğer hediyemi (en azından) daha açık bir tonda bulacağım :)

6 yorum:

lale kunt dedi ki...

hehe :)) olsun sen de o tonları seviyosun demek ki.. sıkıcılık değil ki bu, tarz meselesi de diyebiliriz :)
benim de tek bir tane bile yazlık siyah ayakkabım yok, hepsi pembeler dolmuş taşmış. ne yani çok mu eğlenceliyim? bence değil şekerim, neyi beğeniyosan, hangisinin içinde mutlu ve güzel hissediyosan onları giy.

lori dedi ki...

:)
mesleginle de alakali olabilir mi bu biraz? (meslegin slklcl demek istemiyorum kesinle) hani giymek zorunda oldugun bi tarz falan vardir okul ortaminda? onunla mutlaka koyu renk ayakkabi gider (herseye uyar diye), koyu canta alinir herseyle kullanilir die.

ben 10 sene once senin gibiydim, hersey koyu renk olcak, o renk bana yakismaz, bu rengi herseyle giyemem diye diye diye.. bigun noldu bana bilmiyorum artik asla siyah ayakkabi almiyorum:) haki yesil, kirmizi, turuncu vb. pastel renklerde aliyorum.
hep pastel (civcivli renkleri sevmem) ama rengarenk herseyim.

ferulago dedi ki...

uyuz cadı, içim rahatladı şimdi :)

lori, okulda paso renkli giyiniyoruz, kotlar, allıla, güllüler. Ama kıyafetlerim ne kadar renkliyse ayakkabılarım da o kadar siyah :)

GeCe dedi ki...

hehe bende birz öyleyim ama insan arada renkli birşey de giymek istiyor

Haydins dedi ki...

Ayagimda kirmizi ayakkabilarimla yaziyorum bu yorumu :)
Ayakkabi canta uyumuna hic takmam valla..
Bende cok renkli seyleri giyemezdim ama bir baslayinca arkasi gelmiyor kirmizi -sari - beyaz..
Yazlik ayakkabilarimin hepsi renkli galiba yazin renk gidiyor..

ferulago dedi ki...

GeCe, kırmızı bir ayakkabı beğendim aslında ama alamadım bir türlü.

Haydins,imrendim sana. İşin ilginç yanı kırmızı bir çantam var ama ayakkabım yok :)