11 Temmuz 2010 Pazar

Yeni cicilerim

Dün dışarı çıkıp bu sefer de kendime birşeyler almaya karar verdim. Gerçi bu zorunlu bir karar oldu, keyif veya lüks alışverişi değil. Hamilelikte ayaklar şişer derlerdi, ben de gidip lastikli düz bir sandalet tipi ayakkabı almıştım. Her yeri lastik olduğu için aklım sıra ayaklarım şişse bile lastikler esneyeceği için rahat edecektim. Ama lastiklerin ayaklarımı acıtabileceği aklıma gelmemişti.

Yeterince su içmiyorum sanıyorum, bunun da etkisi vardır mutlaka. Daha çok içmeye çalışacağım ama ne yaparsam yapayım şişmeye engel olabileceğimi sanmıyorum. O yüzden gidip kendime rahat 1-2 çift terlik almaya karar verdim.

Hedefim 5 nokta terliklerde indirim yapmış olan Polaris'ti. Antares'teki mağazalarına giderken Deichmann'da harika bir mavi terlik buldum. 39.9 olan fiyat üzerinden %50 indirim yapmışlardı üstelik. Model güzel, bant düzelt, bağcık bağla derdi de yok ve hafif topuklu. Daha ne isterim diyerek hemen aldım. Biliyorsunuz hamilelikte mutlaka 2-3 cm topuklu ayakkabı veya terlik giymek gerekiyor. Düz ayakkabıları tavsiye etmiyorlar. Hamilelik ilerledikçe ve vücudun denge merkezi öne doğru kaydıkça omurga da garip şekillere girermiş. Bu yüzden ileride bel ağrıları, sırt ağrıları, omurga problemleri yaşamamak için hafif topuklu terlik giymek gerekirmiş. Normalde bile terlik giyince ayağını burkan ben hemen aldım terlikleri ve mağazadan çıkmadan ayaklarıma geçirdim. Ne kadar rahatladım size anlatamam. Ne ayakkabı giymek için eğilme derdi var ne de acıtan lastiklerin yerini değiştirme ihtiyacı. Ferah ferah yürüdüm ve galiba topuklu oldukları için de daha rahat ettim. İşte aldığım terlikler.

Oradan da Polaris'e gittim ve 39.90'a beyaz topuklu terlik aldım. Bu arada normalde ayakkabı numaram 37 iken mavi terliğim 38, beyazlar da 39 numara oldu ancak. Hamilelik sonrasında annem yaşadı, 2 güzel terliği olacak. Beyazların fotoğrafını bulamadım bir türlü, kendim çekmeye de üşendim o yüzden sözüme güveneceksiniz. Çok şık ve rahat, dolgu topuklu terlikler. Tabanları da pütür pütür yapıda olduğu için ayak kaymıyor. Harikalar.
Kendime onu bunu aldım, bebeklerime de almadan olur mu? CA'ya gidip 2 banyo havlusu aldım yavrularıma. Kafaya geçirilebilen, hayvan suratlı, minik kulakları olan pek şeker havlular. Daha önce de görmüştüm onları ama almamıştım daha başkasını, yumuşağını bulur muyum diye. Sonunda bunları almaya karar verdim. Ayrıca bebeklerime banyo filesi, 1-2 çorap ve silikon emzik aldım.
Emzik konusu kafama takılıyordu ne zamandır. Silikon mu kauçuk mu? Hangisi olmalı, ne farkları var diye düşünüp duruyordum. İnternet sağolsun sorularımın cevabını buldum. ilk 3 ay bebeklere silikon emzik vermek gerekirmiş. Hem temizlemesi daha kolaymış hem kokusuz falan olduğu için bebek emzirmeden de soğumazmış. Tek dezavantajı bebeklerin dişleri çıktığında diş darbelerine dayanıksız olmasıymış. Zaten 3. aydan sonra kauçuk emziğe geçilmesini öneriyor doktorlar. Kauçuk darbelere daha dayanıklıymış, dişler çıkmaya başlanınca kullanılacak emzikler kauçuk olmalıymış. Su çekmesi ve bu nedenle çabuk bozulması da bunun dezavatajıymış. Silikon emziklerimiz hazır, kauçukları da sonra alırım artık :)

6 yorum:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Hayır su değil şişkinliği yapan.Kesinlikle tuzlu yememen gerekiyor. ve tabi kan dolaşımı için yürüyüş...
Aksine bu aylarda çok su içmelisin.Amniyos sıvısının yenilenmesi gerekiyor ki bebekler rahat etsin.:)
En doğrusu kafana takılan şeyleri not alıp doktora sormak.Güzel bir hamilelik diliyorum Ferulagocum.

Adsız dedi ki...

Gule gule giy aldiklarini, bebislerin de guzel gunlerde kullansinlar insallah :)
Emzik konusunda sen ne kadar arastirma yaparsan yap, bebeklerin kendi zevklerine gore sececekler kaucucuk, silikon vs. ne olacagini. Ben de boyle bir suru arastirma yapmistim aslinda ama inatla almadi aldiklarimi. 5 tane denedim :( Su an chicodan aldigim anne memesine benzeyen bir taneyi arada aliyor. Calisan anne icin kurtarici, alsinlar yaa...
Banyo havlusu da birkac tane almani tavsiye ederim. Bizim 3 tane ama Jua marka olan oyle yumusakki.Keske hepsini ordan alsaymisim, cunku bambu. Bir de minik havlulardan da alabilirsin, onlar da cok kullanisli oluyor gunluk degisik amacli kullanim icin. Yine Juaninkiler harika.
Cok uzun oldu blogunu isgal ettim!
Sevgiler...
Aslihan

ferulago dedi ki...

Su içmeye çalışıyorum ama istediğim kadar olmuyor. Yeterince içemiyorum derken ben de bunu kastediyordum. Tuzu azalttım ama su şart. Hele de bu sıcaklarda :) Çok teşekkür ederim.

ferulago dedi ki...

Aslıhan, estağfurullah, deneyimli annelerin görüşleri benim için çok faydalı oluyor. Juanın havlularını biliyorum ama nedense üzerinde bebek yazamyınca jeton düşmüyor :)

azna dedi ki...

Ayak numarası konusunda kötü haber:( Normal ayak numarası bir numara büyür, sonra da küçülmez:Ben de eskiden 37 giyerdim şimdi ancak 38 ile rahat ediyorum. Güle güle kullanın yeni terliklerinizi...

ferulago dedi ki...

azna, gercekten kotu haber oldu bana. Yeni cicilerim tamam ama eski cicilerime yandim simdi. Saglik olsun ne yapalim :)