12 Ekim 2010 Salı

34+0

Yeni bir haftaya daha başlıyoruz bebeklerimle. Bu cumartesi kontrolümüz var, kendilerinyle görüşmek için sabırsızlanıyorum. 33. haftadan sonra bebeklerdeki kilo artışı tek gebeliklere göre daha az olur diye okudum bir yerde. Bakalım bizim minikler nasıl olacak. Umarım bizi yine şaşırtırlar da iyice gelişirler.

Bu aralar havuç yemeye bayılıyorum nedense. Adam gibi bir şeye aşermedim tüm hamileliğim boyunca ama havuç yeme isteğime engel olamıyorum. Dün havanın da güzel olmasını fırsat bilerek gidip 2 paket havuç aldım (evdekini bitirmiştim de). Bir paketini rendeleyip, yağsız teflon tavada kavurup hafif sarımsaklı yoğurtla karıştırdım (hem A vitamini hem kalsiyum misali) diğer paketi de kütür kütür yiyorum ama neden böyle oldum bilmiyorum. Neyse, bebekler istiyor demek ki.

Havuç demişken, 3-4 ay önce bir fuar vardı AKM'de, neydi şu anda unuttum. Stantların birinde koktelyde yapıldığı gibi dilimlenmiş havuçlar vardı. Beypazarı havuçlarıymış, meğerse Beypazarı'nın havuçları pek meşhurmuş. Ben sadece Beypazarı kurusu ve gümüşü meşhur sanırdım oysa. Hatta stanttaki görevliye havucunun meşhur olduğunu hiç duymadığımı söylemiştim. Geçen gün aldığım paketin üzerine bakınca Beypazarı Havucu yazdığını gördüm. Zaten yıllardır Migros'tan Beypazarı havucu alıyormuşum da haberim yokmuş. Pes dedim kendime.

Bu kadar havuç deyince 1-2 tane yememek olmaz şimdi, gidip soyayım hemen :)

11 yorum:

Bilges dedi ki...

of cook heecanlıı.. az kaldı.. merakla bekliyorumm..

ferulago dedi ki...

Bilges, aynen ben de. Darısı sana. Ama dedikleri doğru, son ayda zaman geçmiyor bir türlü :)

GeCe dedi ki...

canım merakla bekliyorum senin kadar olmasa da heyecanım ona yakın bu aralar gözüm pozitif doğum hikayeleri diye bir blog var ona takılıyor hepsini okuyup şapır şupur ağladım o büyük anı anlatırlarken

senin doğum tercihin nasıl olacak onu da merak ediyorum

ferulago dedi ki...

GeCe, tercihten kastın normal-sezaryen ise eğer tercih bana kalmıyor ikiz gebelik olduğu için. Doktorum bebeklerin ikisi de baş-baş konumda gelirlerse normal doğum yapabilirsin demişti. Birisi baş ama diğer makat pozisyondaydı, değişir mi bilmiyorum açıkçası, yer dar olduğu için aynı pozisyonda kalabilirler. Ayrica ikizlerde fazla riske atmak da istemiyorlar anladigim kadariyla. O yüzden sezaryen olacak doğum. Ben epidural olmasını tercih ediyorum ama bunun kararını da doktor verecek sanıyorum. Cumartesi belli olur herhalde. Benim de bir sürü sorum var, hepsini makineli tüfek gibi soracağım :)

deniz dedi ki...

Çok az kalmış feru, inş herşey çok güzel olacak. bu arada hamilelikte bende henüz aşermedim. Ama sanırım vücudumun yağa ihtiyacı var. Kızartmalar özellikle de pofuduk pofuduk hamur kızartmaları canım istiyor. belki bu haftasonu yaparım. havucu özelliklede suyunu bende çok severim. beypazarındada sokakta bardakla havuç suyu satılır. eğer bir meyve sıkma makinesi alabilirsem bol bol sıkıcam kendime.

ferulago dedi ki...

deniz, kızartmalardan uzak dur bence. Sen bilisin tabii ama benim doktorum bebekte ileriki yaşlarda kanser vs. çıkmaması için (ki 50'li yaşlardan bahsediyor) hamilelik sırasında kızarmış hiçbir şey yenmemesi gerektiğini söylemişti. Biraz uzun vadeli bir düşünce ama ben harfiyen uydum. Seçim senin tabii ki :)

deniz dedi ki...

ımm ferulago bende normalde kızartma yapmıyorum. canım istemişti. ama bu durumda yapmayım.keşke bunu hamurlurı yedikten sonra öğrenseydim

ferulago dedi ki...

deniz, daha önce öğrenmen kızın için en iyisi olmuş bence. Boşver, birkaç ay sonra istediğin kadar yersin nasıl olsa :)

deniz dedi ki...

Haklısın arkadaşım. Teşekkur ederim bu bilgi için.

Ebruli dedi ki...

Havucu yerken üzerine zeytinyağı ilave etmelisin. Çünkü A vitamini yağda eriyen bir vitamin ve bu şekilde yemeyince havucun pek bir faydası olmuyormuş. Bunu bir kaç yerde okumuştum...

ferulago dedi ki...

Ebruli, zeytinyağı eklememe doktorum kızar sanıyorum :) Kütür kütür yemek daha hoşuma gidiyor zate nedense. Aslında fazlası teratojenik etkili, belki de çok fazla yararlanmamak daha iyi olur A vitamininden. Gerçi artık geçti havuç çılgınlığı. Yine de çok teşekkür ederim, sonrası için aklımda olsun.