17 Ekim 2010 Pazar

34+4

Dün kontrolümüze gittik binbir heyecanla. Bebeklerimizi görmeye çalıştık ama artık yerleri o kadar daralmış ki onun kolu, bunun eli , bacağı derken güzel bir fotoğraflarını alamadık bir türlü. Olsun, sağlıklı olduklarını öğrendik ya, daha ne isteriz.

Kızım baş pozisyonunda ama oğlum makat. Kalan süre ve yerin darlığını dikkate alırsak yavrumun dönemeyeceği kesin. Bu durumda sezaryen olacağım kesinleşti. Zaten aksini düşünmüyordum, hazırdım sezaryen fikrine, sürpriz olmadı.

Bebeklerim toplamda 5 kiloyu geçmiş. "Şu anda bile doğsalar yaşarlar" dedi doktorum. Yine de 3-3.5 hafta daha beklemelerini istiyoruz. Tarihe gelince, bayramdan önce doğacakları kesinleşti ama ne zaman olacağı henüz belli değil. 10 gün sonra bir konttolümüz daha var, herhalde az çok belli olur.

Bu arada kiloma yine dikkat etmem gerekiyor, bir de erken doğum belirtilerine karşı uyanık olmam. Plasenta yaşlanmam vardı, birazcık daha ilerlemiş. Plasentanın kireçlenmesine verilen admış bu. "Şu aşamada çok önemli değil" dedi doktorum, ama dikkat etmemiz gerekiyormuş yine de. Eve gelince internetten baktık, bu durum son 3 ayda normal kabul ediliyormuş. Ama bebeğe giden kan ve oksijen seviyesinde azalma olabildiği için dikkatli olunması gerekirmiş. Yaklaşık 8 aydır dayanan plasentam herhalde bir 3 hafta daha dayanır. Calgon mu içsem acaba gibi iğrenç bir espri geldi aklıma, sustum.

Bayramda bebeklerimi kucağımıza alacağız, ne güzel olacak. Annem artık isimleri de Bayram ve Arife olur dedi. Kocamla dakikalarca güldük. :)

Dün hatalı gönderilen viskon yatağım geldi, küvet hariç diğer siparişimin nihayet temin edildiğini öğrendim. Artık haftaya resimleri çekip size gösterebilirim.

11 yorum:

özii dedi ki...

Bayram ve Arife :)))) iyiymişş

Bu arada gerçekten düşünülen isimler nedir? Ama akrep bebişleri geliyor dikkat et :))

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Ne kadar az kaldı.Bende heyecanlandım birden... :)
Selametle.

ferulago dedi ki...

özii, şimdilik sadece ikişer isimlerinin olacağını söyleyebilirim :)

içimden geldiği gibi, :)

Adsız dedi ki...

Hemen hemen aynı zamanlarda sen anne olacaksın bende hala olacağım. İnşallah herşey çok güzel olacak. Sevinçler bundan sonrada peşimizi bırakmaz inşallah. Allah sağlıklı doğumlar versin her ikinizide Ayfer

ferulago dedi ki...

Ayfer, ne güzel bir haber, tebrik ediyorum ben de hem anneyi hem sizi :)

Hamarat hanım dedi ki...

Annenin bulduğu isimler güzelmiş :) Plesantada kireçlenme benim ilk kızımda da olmuştu. Biz bir sorunla karşılaşmadık. Umarım sizinde herşey gönlünüzce olur. Bebekler olunca bizi habersiz bırakmayın :)

ferulago dedi ki...

Hamarat Hanım, içim iyice rahatladı şimdi, çok teşekkür ederim. Tarih kesinleşince bilgi vereceğim zaten. Ben yazamasam bile eşim yazacak benim yerime merak etmeyin. Ne güzel, pek çok kişinin iyi dilekleriyle girecğim doğuma. Eksik olmayın hepiniz.

Ayla dedi ki...

İnşallah hayırlısı ile bebeklerinizi alırsınız kucağınıza.Şimdiden allah analı babalı büyütsün İnşallah,ayrıca iki minikle size kolaylıklar diliyorum

ferulago dedi ki...

Ayla, iyi dilekleriniz içi çok teşekkür ederim :)

Unknown dedi ki...

Bebişleri sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah!Ben de dört gözle bekliyorum zamanın geçmesini ve bebeğime kavuşmayı!

ferulago dedi ki...

Kitap Kurduyum Ben, çok teşekkür ederim. Umarım zaman sizin için de çabuk ve sorunsuz geçer :)