26 Ekim 2010 Salı

Yoğun bir gün

İzne ayrıldım ama bu proje işleriyle ilgilenmeme engel olmuyor. Ara rapor verme zamanımız geldi yine. Önceki raporları da ben hazırladığım için konuya hakim olduğumdan izne ayrılırken hocama endişelenmemesini söylemiş, bir sonraki raporu hazırlayacağım garantisini vermiştim. Bebeklerim de sağolsunlar erken gelmeyerek annelerine yardımcı oldular ve raporu tamamlayıp imzalanmak üzere hocama gönderebildim. Üzerimden büyük bir yük kalktı böylece. Ah bir de doçentlik sınavı için ders çalışabilsem :(

Son bir alışveriş daha yaptım bugün. Hala fotoğraflarını koyamadığım alışverişlerimden sonra kalan tek eksiğim süt pompasıydı (süt saklama poşetlerimi daha önce almıştım). Onu da özellikle almamıştım çünkü hediye gelecekti. Bölümdeki hocalarım ve arkadaşlarım yardımcı doçent atamam nihayet yapıldığı için bana bir hediye almak istiyorlardı. Genelde bilimsel aşamalarda çalışma konusuyla ilgili kitap, kalem, çerçeve vs. alınır ama benim durumum farklı olduğu için bebeklerin işine yarayan birşey alalım dediler sağolsunlar. Böylece rayiç olarak belirlenen miktarı bana yolladılar, ben de üzerine ekleme yapıp ne zamandır araştırdığım, kullanıcı yorumlarının gayet iyi olduğu Medela pilli ve elektrikli süt pompamın siparişini verdim.

İkiz bebeklerim olacağı için sütümün yetip yetmeyeceğini bilmiyorum. İki farklı görüş var hekimler arasında. Bazıları yetmeyeceğini, gıda takviyesi yapılması gerektiğini söylüyor, diğerleri doğanın bunu da hesaba katarak anneye bol süt vereceğini. Bildiğim kadarıyla süt için yapılacak şey bol su içmek ve bebeklerin emmesi. Süt emildikçe yenisinin oluşması için annenin beynine uyarı gidiyor, böylece daha fazla süt üretiliyor eğer yanlış bilmiyorsam. Bunun için de yapılacak şey bebekler ilk etapta emmese bile sütü bir şekilde boşaltmak, ki yenisi yapılabilsin. İşte pompa burada devreye giriyor.

Teorikte canavar gibiyim ama pratiği yaşayarak göreceğiz tabii. :)

2 yorum:

Hamarat hanım dedi ki...

Merhaba teorikle pratik arasında biraz fark oluyor :) Size tavsiyem göğüs ucu çatlağına dikkat edin. Bu konuda her anne sorun yaşıyor. Hazırlıklı olun, kolayca atlatın inşallah. Süt biraz da yapıyla ilgili. Sanki kalıtımsal birşey. Uyumadan , dinlenmeden pek olmuyor. Bu aralar çevremde dört tane arkadaşım doğum yaptı :) Bende iki çocuk büyüttüm. Bilgiler taze yani. İnsanların mamaya ek gıdaya bu kadar önyargıyla bakmasına biraz şaşırıyorum. Annenin sütü yoksa bebekler aç mı kalsın yani... Hiç kimse sütü yeterliyken mama içirmez herhalde bebeğine. Birde sizden ricam ameliyata girmeden önce "tedavi görüpte anne olamayanlar" için dua eder misiniz ? Sizin durumunuzdakilerin duası kabul olur... Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz.

ferulago dedi ki...

Hamarat hanım, çatlaklar için silikon meme ucu ve lansinoh krem aldım. Umarım işe yararlar da çatlağım olmaz, besleyecek 2 bebek olunca başıma gelmese iyi olur diye düşünüyorum. Tavsiyelerinizden mahrum bırakmayın beni. Elbette dua ederim. İsteyip de sahip olamamak, başkalarının kazara hamile kaldığını hatta bebeklerini aldırdıklarını duymak çok acıdır, bilirim.