14 Aralık 2012 Cuma

Hokale

Hokale bizimkilerin dilinde hoşçakal demek. Papağan gibi her kelimeyi kapıp söylüyorlar ama  bazen böyle dilinin dönmedikleri de oluyor. Günaydın yerine de alternatif birşey söylüyorlar mesela ama favorim hokale. Bir de el sallamıyorlar mı bunu söylerken, bayılıyorum.

1-2 gündür gece yatmamız sorunlu. Gündüz gayet güzel yataklarında uyuyan çocuklar gece 11 oldu mu hala uyanık ve oyun oynamak derdinde. En son oyunları kızımın yere yatması, oğlumun ayaklarıyla üzerine basıp  mide, göğüs, artık neresine denk gelirse sıçramaya çalışması. Babalarıyla ben gözlerimiz pörtlemiş halde noluyor böyle diye delirirken veletler kıkır kıkır gülüyor, olacak şey değil. Gözlerinden uyku akan çocuklar gece saat 11'de hala uyumamış olunca anne biraz deliriyor. Özellikle 2 gündür toplamda 3-4 saat uyuyan bir anne bayağı irite oluyor ama çocukların umurunda değil. Dün gece artık daha fazla dayanamayıp arabaya götürmek zorunda kaldım. Anında  uyudular. Madem deli gibi uykunuz var yatağınızda uyusanıza. Yok, yarından itibaren arabayı kaldırıyorum. O mutfakta durdukça ve bunlar mutfakta durduğunu bildikçe olmayacak bu iş. Ya da dertleri benimle. Beni daha fazla görmek için mi uyumaya direniyorlar bilemiyorum ama perişan oluyorum, sinirlendikçe çocuklara bağırıyorum, sonra üzülüyorum, bir kısır döngü içindeyim. Bakalım yarınki planım işe yarayacak mı? Çocukları ayırmak da istemiyorum, ne yapacağımı şaşırdım.

Neyse, çözerim umarım.

Hokale...

2 yorum:

ayca dedi ki...

ÇOK TATLILARDIR EMİNİM NE GÜZEL YALNIZ BÜYÜMEMELERİ, BİRAZ RESİM VİDEO KOYSANA :) ALLAH BAĞIŞLASIN

ferulago dedi ki...

ayca, gerçekten de oynayacak aynı yaştan birinin daha olması harika birşey onlar için :) Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, foto koyacağım aklımda :)