7 Aralık 2012 Cuma

Ondan bundan

Çelişkiler dünyasında yaşıyoruz. Dün farkettiğim bir şeyi paylaşmadan edemeyeceğim. Fakültenin karşısında bir türkü evi var. Neden olmasın ki? Adına hiç dikkat etmemişim düne kadar. Yaman bir çelişki gördüm çünkü mekanın adı "Malibu Türkü Evi". Malibu adlı bir gece kulubü olsa anlarım ama türkü evi? Saçma geldi bana :)

Geçenlerde istasyona yürürken ara sokaklardaki evlerden birinin bahçe kapısına asılan bir yazı dikkatimi çekti. Keşke fotoğrafını çekseydim sizler için. Trene geç kalmayayım, akşam dönüşte çekerim dedim ama akşam geçtiğimde yerinde yoktu. Evsahibi bahçe kapısının önüne aynen şunları yazmıştı "o. çocuğu neden buraya çöp döküyorsun, çöp kamyonu bu sokağa giremiyor". Yazıda ne var diyeceksiniz, birşey yok elbet ama orijinal olan yazı stiliydi. O kadar güzel bir yazıydı ki ben şimdiye kadar bu kadar güzel yazılı bir küfür görmedim. Sanki güzel yazı dersinde gibi hissettim kendimi, hayranlıkla bakakaldım. Keşke fotoğrafını da çekebilseydim. :)

Kilo konusuna gelince, madem şikayetiniz yok yazayım, aynı tas aynı hamam. Dün öğlen pide (ama az) akşam da dürüm döner yemek zorunda kaldım. (Nasıl bir zorunluluktur bu, sanki yemesem dünyanın sonu gelecek gibi konuşuyorum). Vücudu ara sıra şaşırtmak lazım değil mi (gerçi pek şaşırmış gibi değildi). Özellikle dünkü derste yağların oksidasyonunu vs. anlattıktan sonra gidip pide yemem çok hoş oldu. Ben ki diyetisyene gidip fevkalade inceldiğim zamanlarda kocaman bir sandviç veya kocaman bir dilim pasta almak için  önümde sıra bekleyen tombik kadınların arkasından "abla ne yapmışsın kendine, yemesen keşke" diyerek jedi etkilemesi yapmaya çalışırdım, şimdi yolunu kaybetmiş Anakin Skywalker'a döndüm. Neyse, yarından itibaren su içmeye başlıyorum. Yarım saat önce kızım uyandığında içmiştim, şimdi yatmadan bir bardak daha içeyim. Haydi bakalım.

2 yorum:

Kız Kardeş Derya dedi ki...

Malibu türkü evi cidden çok saçma olmuş acaba önceden bar falan mydı? :)) Yolunu şaşırmış Anakin haa çok güldüm :)) sevgiler..

ferulago dedi ki...

Yok, bar değildi, ama belki sahibinin önceden bu adlı bir barı vardır :)