11 Ocak 2013 Cuma

Gözüm döndü

Birkaç gündür gözüm dönmüş durumda. YHT'deki servis arabasındaki cips paketini gördüğümden bu yana gözümün önünde cips taneleri uçuşuyor, cips yemek için ölüyorum, annemin tabiriyle "ağzım köpürüyor", dilim damağım kuruyor. Ben hamileyken böyle aşermedim ulen. Hatta geçen iyice gözüm döndü ama çok yağlı olduğunu aklıma getirip bari daha az kalori alayım diye çubuk kraker alıp anında yalayıp yuttum.

Haydi dönemsel aşerme desem neden çikolata değil de cips? İki nedeni olabilir, ya soğuklarda kış uykusuna yatan ayı misali vücut izolasyon için yağlarımı yeterli görmeyip yeni katmanlar yaratma peşinde koşuyor, ya da bu aralar az yağlı ve az tuzlu beslendim, bünye istiyor. Sanıyorum ikincisi geçerli. Bu aralar gerçekten de az tuzlu yedim, yıllar öncesinde de aynısı olmuştu, birkaç gece boyunca zeytine dadanmıştım, gecede 90-100 zeytin yiyordum. Ama gözüm döndü bir kere, gittim küçük bir paket cips aldım. Paket çantamda, cips tadı ağzımda eve gittim. Evde çıkarıp yemeye kalksam yavrular görecek, anne yer bebekler yemezse olur mu? Az bile olsa trans yağ vardır diye vermeyeyim diyordum, bu durumda yapacak tek şey bebekler yattıktan sonra yemekti. 

Sonuç olarak bebekler ortalıktayken biraz zeytin yiyerek tuz ihtiyacımı bastırdım ancak sonrasında da cipsleri mideye indirdim. Pişman mıyım? Biraz evet biraz hayır. Yine olsa yapar mıyım? Hayır, 1-2 zeytinle halletmek varken ekstra kalori yüklemeyeyim tekrar :)

Ama güzeldi be :)


2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hahahh afiyet bal şeker olsun; ama yağ olmasın:)

ferulago dedi ki...

Aman aman olmasın :)