28 Ocak 2013 Pazartesi

Pazartesi şarkısı 35 - hastayım

Hastayım derken şarkıya hastayım anlamında değil, gerçi şarkıya da hastayım o ayrı ama gerçekten hastayım. Geçen hafta kocamı yataklara düşüren grip nihayet beni de ağına düşürdü. Genelde hasta olur gibi olduğumda "hasta olmayacağım" der, boğazımdaki gıcıklanma hissini adaçayı ile geçirir, olmadı birkaç doz theraflu forte ile kurtarırdım ama bu sefer kandıramadım. Zaten ağzımın içinde aft çıkmasından başıma geleceklerin olduğunu anlamalıydım. Bilirsiniz aftlar virütik hastalıklardır. Özellikle bağışıklık sistemi güçsüz düştüğünde bu fırsatçı yaratıklar hop diye sahneye çıkıverir. Bazılarında uçuk olarak görülürler, bazılarında gözlerde arpacık, bazılarında da bende olduğu gibi aft. Şimdiye kadar hiç uçuk ya da arpacık çıkarmadım, benim virüslerim sadece aft yapanlardan. Kocam üzülmesin diye "merak etme yarına toparlarım" deyip durdum ama aslında b.k gibiydim. Bu kadar çok theraflu yuttuğumu hatırlamıyorum mesela. Bir yandan da yavrulara geçmesin bari diye endişeleniyordum. Dün artık burun akıntısı ve hapşırığa kulaklarım da uğuldamaya başlayınca çocuklardan uzaklaşmak için gece kocamdan uyutmasını rica ettim. Hemen ilaç içip yattım, sabaha toparlarım dedim ama sadece tek kulağımdaki uğuldama geçti, o kadar.

Kapalı alanlara girip insanları da hasta etmek istemiyorum ama fakülteye gitmem şart.Önemli bir toplantı olacak katılmam gereken bir de başımıza sardıkları bütünleme sınavları ve not girişleri var. Ayrıca evde kalırsam çocuklara da bulaştırırım diye korkuyorum. (Çocukları için başkalarını hasta etmekten çekinmeyen kötü insan demeyin bana, trende veya iş yerinde elaleme sarılıp oturmuyorum ama yavrularım evdeyken kucağıma gelmek, bana sarılmak, öpmek istiyorlar).

Sonuç olarak hafif ağrıyan başım, bir miktar akan burnum ve belki daha az bulaşıcı olurum diye kapalı tuttuğum ağzımla yollardayım. Daha az insanın olduğu 5. vagona kaçtım, elimden gelen başka şey yok maalesef.

Bu günkü şarkımız ağrıyan başım nedeniyle biraz yavaş olsun. Hastası olduğum MSG'den geliyor - What happens to me (Eski olunca adam gibi klip yok tabii idare ediverin)


4 yorum:

Sessizce dedi ki...

Çok geçmiş olsun, hasta olmak dert değil de evde kuzular olunca iş değişiyor. Acil şifalar dilerim.

ferulago dedi ki...

Sessizce; çok teşekkür ederim. Birisine geçirince geçer derler ya, umarım o kişi yavrulardan biri olmaz :)

Adsız dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. Miniklere bulaşmaz inşallah...

ferulago dedi ki...

Elvan Özen, çok teşekkür ederim, inşallah geçmez :[