13 Mart 2009 Cuma

Bugün benim için bir dönüm noktası

13 Mart 2009 benim için bir çok önemli çünkü bugün yıllarca beklediğim, yapım aşamalarına her cuma ve pazartesi tanıklık ettiğim hızlı tren seferlere başlıyor. Pardon adını yanlış yazdım, Yüksek Hızlı Tren. TCDD'nin web sayfasında halkımızdan trene isim koymaları istenmiş ve pek çok kişinin önerdiği bu isim beğenilip konulmuş. Çok yaratıcı, bravo.

Bugünkü ilk seferlerden birine binmeyi düşündüm önceleri ama sonra vazgeçtim. Bir problem olacağını sanmıyorum ama yıllar önce olan ve pek çok insanımızın canını alan hızlandırılmış ten kazası aklıma gelince "acaba?" diyor insan. Ne iki trenin ne de yolların birbiriyle alakası var ama yine de birkaç gün bekleyeyim diyorum.

Yıllar önce Japonya'da binmiştim hızlı trene. Onlar Shinkansen diyordu. Tokyo'dan Kyoto'ya gidyordum. Bayağı fazla bir bilet parası vermiştim ama yolculuk inanılmazdı. O ne konfor, o ne hız ve o ne dakiklik. Bakalım aynı hissi yine duyacak mıyım. En azından müthiş bir gurur duyacağım kesin. Yıllar önce yapılması gereken çok büyük bir yatırım bu. Konya hattının inşaatının sürdüğünü biliyordum ama Sivas hattının planlandığını yeni öğrendim. Umarım kazasız belasız pek çok sefer yapar YHT, hepimize hayırlı olsun.

Sefer saatleri hakkında bilgi vereyim. Günde 4 sefer yapacakmış trenler. 7, 11, 15, 17 Ankara'dan kalkış saatleri. Eskişehir'den kalkış saatleri ise 7, 11:35, 14:45 ve 21.35. Sabah 7'de Eskişehir'den kalkan tren fakülteye yetişmem için uygun. Dönüşte 17 treni de beni kısa sürede kocama ve evime kavuşturur. Konutkent tarafında oturan arkadaşlarımın fakülteye gelmek için 1.5 saate yakın otobüslerde, dolmuşlarda sefil olduğunu düşünürsek, benim bu süre zarfında Eskişehir'e gitmem mucize gibi bir birşey. Hayalim sabah işe gelip akşam da evime dönmekti. Manisa'da oturan amcam emekli olana kadar sabah İzmir'deki iş yerine gidip akşam geri dönmüştü. Gidiş süresi 45 dakika-1 saat arasında değişiyordu. Otogardan işe ulaşması ne kadar sürüyordu onu bilmiyorum ama yıllarca bu rutini sürdürmüştü. Ben neden aynısını yapmayayım dedim hep ve inşaatın bir an önce bitmesini bekledim. Hamileliğim nedeniyle hergün gidip gelebilecek miyim bilmiyorum, en azından ilk ve son 3 ayda biraz sıkıntılı olacaktır ama dedim ya, en büyük hayalim haftaiçi de kocamla birlikte evimde oturmak, sabah fakülteye gelmek, öğlen tatilinde Kızılay'da işlerimi halletmek ve akşam yemeği için Eskişehir'e evime dönmek.

Şu 5 liralık kampanya bitmeden business class'tan bir bilet alsam mı acaba. :)

12 yorum:

Haydins dedi ki...

Al al hazir kampanya varken, binmesen bile 5 tl oldugu icin pisman olmazsin:)

"PRETTYCOOL" dedi ki...

canım,çok sevindim,bizim burda böyle alternatiflerimiz yok,hatta hayatımda hiç trene binmedim:))istanbuldan bahsediyorum:))umarım herşey isyediğin gibi olur ve öğlemleri kızılayda işlerini halleder,akşam yumuşacık yatağında uyursun..
sevgiler

serrose dedi ki...

:)
hayirlisi olsun kazasiz belasiz diyorum
evimin onu istasyon ve shinkanseni hergun goruyorum fiuvvvvv diyo gecio bi gozum goruo digeri gormuo :)
hala binmek nasip olmadi :)
yakin yerlere normal trenle uzak yerlerebalik arabayla gitmek istediginden bakalim ne zaman binecem ilk :)
optum seni cok cok
5 liralik kampanyayi kacirma guvenilirse

3prenses dedi ki...

bende bu treni hevesle bekleyenlerdenim.kızım eskişehirde öğrenci.14 saatlik yolculuk yapıyo erzincana gelmek için.hızlı trenle ankara sonra uçak diye hayal ediyordum ki.sivası duydum sizden nasıl sevindim.

ferulago dedi ki...

Haydins, ayırttım yine de nolur nolmaz belki binerim diye:)

Prettycool, Esk-İstanbul arası da yapılınca beklerim o zaman :)

serrose, balığı ikna et bence, orada yaşayıp binmemek olmaz :)

3prenses, TCDD'nin sayfasından takip edebilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla Ankara-Sivas arasındaki ilk etap olan Ankara-Yozgat hattının temelini atacaklarmış yarın. Okul bitene kadar yetişir mi bilmiyorum. Esk-İst arası THY'nın uçak seferleri var aslında ama arada çok bekleme oluyor, otobüs seferinden farkı kalmıyor. Kolaylıklar diliyorum size ve kızınıza.

ıvır zıvır dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun efendim :)
kazasız belasız....

İLKAY dedi ki...

HAdi hayırlı olsun bin bizide bilgilendir hakikaten hızlımı yoksa yine türk işi hızlandırılmışmı. O neydi yahuu, dünyada başka yerde olmayacak iş...

Opal dedi ki...

vatana millete hayirli ugurlu olsun :)))

GeCe dedi ki...

aslında çok iyi olmuş çünkü bizim istanbulda zaten en kısa yolculuğumuz 1 saat sürüyor, eşim yıllarca 2 saatlik yola gitti geldi biz çok alışkınız yani ama şehirlerarası olduğu için masraflı olabilir tabi sürekli

sesiber dedi ki...

Ben nerede yaşıyorsam hiç haberim bile olmadı bu projeden.(yani bana haber vermeden bunu nasıl yaparlar cık cık cık).
Tv. seyretmemekten sanırım. Hayılrı olsun da ismini çok soğuk buldum.

Sibel GÖZ dedi ki...

hayırlı olsun,kazasız belasız inşallah..biz kullanamayacağız diyorum ama bellide olmaz değilmi?
sevgiyle...

ferulago dedi ki...

ıvır zıvır, ilkay, Opal, Sibel Göz, kazasız belasız gider gelir inşallah. O hızdaki bir kazanın sonuçlarını düşünemiyorum çünkü.

GeCe, siz İstanbullulara hem hayranım hem acıyorum trafik yüzünden. Aylık abonman kartı olacakmış, öyle olunca çok pahalı olmayacak hatta hergün gidip gelebilirsem eğer ucuza bile gelecek.

sesiber, algıda seçicilik diyebiliriz. Ben bu güzergahta sürekli gidip geldiğim için biliyordum, yoksa kaçırmak normal :)