18 Mart 2009 Çarşamba

Süperloto bana çıkmadı

İyi ki çıkmadı bence. O kadar fazla para insanı azdırır, azdırmasa bile paranoyağa çevirir o kesin. Kocam bana, babam da anneme "vizyonunuz yok sizin, o para ne güzel değerlenir, çatır çatır harcanır" diyor. Ben yine de istemiyorum. Günlük faizi 20.000 TL imiş, yani benim 1 yıllık maaşımdan fazla. Ama istemiyorum işte.

Parayla saadet olmaz mı? Olur tabii, ama bu kadar fazlası saadetten çok zarar getirir sanıyorum. 10-20 kişiye bölünseydi belki bir derece ama bir kişiye 24 milyon korkunç bir meblağ. Ben istemezdim şahsen. İnsanların 10 lira için öldürüldüğü zamanlarda bu kadar paraya hakim olmak çok zor. Etraftakilere hissettirmeyeceksin, hayat standartlarında fazla değişiklik yapmayacaksın. Ne anladım o zaman ben bu paradan. Haydi bunaldın bu durumda diyelim, fütursuzca harcamaya başladın. Dikkatini çekmez mi onun bunun? Sabah bir taksici cinayeti haberi vardı yine. Gece çalışan bir taksicinin boğazını keserek öldürmüşler. Adamcağızın cebinde 20 lira varmış, 10 lirasını bırakmış katil. (20 lira olduğunu nerden biliyorlardı diyebilirsiniz, haydi 200 lira olsun sizi kırmayayım.) 10 lira-200 lira nerde, 24 milyon lira nerde. Ölüm korkusu gelmez mi insana?

Yurtdışına çıkalım dersiniz belki. Olur ama ya vatan hasreti? Geride kalanlar? Çok zor iş çok.

Peki zenginler ne yapıyor? Onlar uzun zamandır zengin olduğu için alışmışlardır bu duruma, sindirmişlerdir. Tanınan insanlar oldukları için de can korkuları yoktur sanıyorum.

Ya ünlüler? Sanatçılar, artistler, şarkıcılar vs. yani. Zengin olanlarının bir sürü hayranı olduğu için nasıl olsa korurlar onları. Ne bileyim, etraftaki hayranları korur, başlarına birşey gelse paparazziler hemen yazar. Ama zavallı beni birisi kaçırsa, atsa arabaya götürse kim duyacak, kim arayacak?

Süperloto bana çıkmadı, iyi ki de çıkmadı (kusura bakma kocacım).

5 yorum:

^zeynep^ dedi ki...

Merak etme canim, senin de bir hayran kitlen var:) biz koruruz seni!!

Ne demisler "Allah cok verip azdirmasin, az verip bezdirmesin"

ferulago dedi ki...

Kendimi süperstar gibi hissettim :)

Az verip bezdirmesin kısmını duymamıştım bu lafın. İşte benim istediğim de bu, orta karar birşey :)

GeCe dedi ki...

zaten ilginçtir piyango çıkıp da zengin olan belki birçok işadamından daha zengin hale geliyor, ancak şu ana kadar hiç bir piyango talihlisinin adını duymadık, zengin olup iş yapmış vs yok. Piyango alanlar birkaç yıl içinde yine çulsuz oluyor o paranın bence hayrı yok

ferulago dedi ki...

GeCe, doğru söyledin, onlar hakkındaki haberler genelde şu kadar parayı şu kadar zamanda çar çur etti gibi oluyor. Zeynep'i dediği en güzeli galiba :)

Haydins dedi ki...

Ahh ben senin gibi iyi ki cikmadi diyenlerden degilim valla..Faizlerden dagitsam , yardim yapsam yine yeterdi..Para bok olunca diledigim gibi koruma vs tutardim para var imkan var di mi :)Cevreme caktirmiycam diye de ugrasmazdim.Ihtiyaci olana bol kesen dagitirdim :)
Ahh ah..