21 Ocak 2010 Perşembe

Her gün olsun her gün izlerim

Hep yabancı filmleri yazıyorum, Türk filmlerinden nadiren bahsediyorum, farkındayım. Fazla Türk filmine gitmediğim için herhalde ama televizyonda her gösterildiğinde işimi gücümü bırakıp seyrettiğim 2 tane film var, bugün onlardan bahsetmek istedim.

Filmlerin ilki Şabaniye. Bayılıyorum bu filme. Koskoca adamı kadın diye yutturuyorlar, herkesin yutması yetmiyormuş gibi bir de iki adam aşık olup kendilerini paralıyor onun için. Aslında inanılır gibi değil ama bayılıyorum işte filme. Kemal Sunal'ın nasıl bir büyüsü varsa eline geçiriyor insanı zaten her zaman. Esas kız olarak (Şabaniye'yi saymazsak) Çiğdem Tunç oynuyor ve bence en güzel olduğu zamanlar. Balerinliği yeni bıraktığı, incecik, zarif olduğu yıllardan. Saçlar da simsiyah, upuzun. Dedim ya, her gün olsun, her gün izlerim.

İkinci film ise Şekerpare. İlyas Salman'ı pek fazla sevmem aslında ama bu filmde Şener Şen'e karşı "Şekerrpaaareeee" demesine bayılıyorum. Kadro iyi, film güzel, bu da her gün oynasın her gün seyredeyim. Bu arada film afişi ararken karşıma bir sürü şekerpare resmi çıktı. Nasıl da güzel görünüyorlar, olsa da yesek :)

Yabancı film yazmayacağım dedim ama dayanamayacağım. Az önce televizyonda reklamını gördüm çünkü, mutlaka yazmalıyım. Geçen sene otobüste bir film izlediğimden bahsetmiştim. "Eight below idi filmin ismi. Buradan o yazdığım yazıyı görebilirsiniz. İşte o filmi yarın akşam Fox TV saat 8'de veriyormuş. Belki seyretmek isteyeniniz olur.


4 yorum:

lori dedi ki...

ya Ferulago, ben de bu Sekerpare'ya bayiliyorum. Kemal Sunal'in hemen hemen tum filmleri, Hababam Siniflari, Adile Nasit ve Munir Ozkul'lu komedi filmleri "neseli gunler" miydi? (ismini cikaramadim)
ortaokul- lise'deyken odamda, aksamlari bi yandan ders calisir bi yandan izlerdim. icime nese gelirdi.
aman beni nerelere goturuyosun sen son iki gundur yaa?? (sayende bi Tr yapip gelcem!)

ferulago dedi ki...

loricim, gel, gel, mutlaka gel ama Ankara'ya gel :)

GeCe dedi ki...

benim de defalarca seyretsem bıkmayacağım türk filmleri var ama nedense yeni nesil türk filmlerinedn böylesi çıkmıyor

ferulago dedi ki...

GeCe, ne varsa eskilerde var